Na topie

Forza Horizon 4 to majstersztyk - zbiera wyłącznie pozytywne recenzje

Autor:

więcej artykułów ze strefy:
Gry

Kategoria: Gry Gry komputerowe Gry na konsole Gry Xbox One Tematyka: wyścigi Producenci: Microsoft Playground Games

Przeważają dziewiątki, nie brakuje dziesiątek. Gra Forza Horizon 4, która już za kilka dni zadebiutuje na rynku, zbiera świetne recenzje i wygląda na to, że będzie to jedna z najlepszych gier samochodowych ostatnich lat.

  • Forza Horizon 4 to majstersztyk - zbiera wyłącznie pozytywne recenzje
A A

Prace nad grą zostały już zakończone, a recenzenckie egzemplarze trafiły już do pierwszych redakcji. Niektórzy z pracujących w nich autorów pochwalili się już swoimi opiniami, z których wynika jasno, że Forza Horizon 4 to kawał szalenie dobrej samochodówki.

Najnowsze dzieło ekipy Playground Games zadebiutuje 2 października na konsolach Xbox One i pecetach. Pozwoli zasiąść za kierownicami 450 samochodów i przemierzać brytyjskie drogi w czterech porach roku, z których każda wymusi nieco inne podejście do jazdy. 

Recenzja gry Forza Horizon 4? Wyłącznie pozytywna!

Poprzednie odsłony zgarniały głównie ósemki i dziewiątki, a tym razem jest nie tylko równie dobrze, ale nawet lepiej. Średnia ocen (wyciągnięta przez Metacritic z około 50 recenzji) wynosi 9,2/10 i – jak nietrudno się domyślić – wśród przyznanych not nie brakuje „dyszek”.

Na werdykt „10/10” zdecydowały się między innymi redakcje Trusted Reviews, Windows Central, TrueAchievements, Twinfinite i GamingTrend. Według nich Forza Horizon 4 to prawdziwy majstersztyk i to pod każdym względem.

Forza Horizon 4 festival

IGN przyznał grze ocenę 9,6/10, COGconnected i God is a Geek – po 9,5/10, a Meristation i The Games Machine – po 9,4/10. Autorzy recenzji opublikowanych w tych serwisach również nie potrafili znaleźć zbyt wielu minusów.

Następnie mamy wysyp dziewiątek – od Xbox Achievemets, TheSixthAxis, Hardcore Gamer, DarkStation, Destructoid, Game Revolution czy GameSpot. Po stronie wad wypisały one nieco za długie czasy ładowania, że modyfikacja samochodów powinna być nieco bardziej zaawansowana i (ewentualnie) zbyt mało różnic względem poprzedniej odsłony.

Wszyscy jednak (nawet ci, którzy przyznali grze ósemki, jak Attack of the Fanboy czy GamesRadar+) twierdzą, że Forza Horizon 4 to najlepiej wyglądająca gra wyścigowa, która w dodatku daje mnóstwo radości z jazdy, zachwyca otwartym światem i zmiennymi warunkami oraz w pełni zadowala dostępnymi samochodami.

Innymi słowy: przygotujcie się na jedną z najgorętszych premier tego roku.

Źródło: Metacritic, VG247

Odsłon: 4467 Skomentuj newsa
Komentarze

29

Udostępnij
  1. raffal81
    Oceń komentarz:

    4    

    Opublikowano: 2018-09-25 14:07

    Noty wysokie bo dobra gra, a jeszcze wyższe bo konkurencji brak, ciężko porównywać do TEST DRIVE UNLIMITED ;]

    Skomentuj

    1. michael85
      Oceń komentarz:

      3    

      Opublikowano: 2018-09-25 22:38

      Szkoda bo w TDu na Hawajach przegrałem dziesiątki jeśli nie setki godzin.

      Skomentuj

      1. Dudi4Fr
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2018-09-26 12:35

        W Horizon brakuje mi 2 opcji z TDU:
        - Zegary w zewnętrznej kamerze nie wyglądają jak oryginalny z deski rozdzielczej
        - Nie możemy zmieniać wyglądu w środku aut, kolor wykończenia itd

        Skomentuj

  2. Dudi4Fr
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2018-09-25 14:40

    Tylko teraz wytrzymać ze 3 dni do 28!
    Redakcji będziecie robić jakiś klan dla czytelników?

    Skomentuj

  3. davidoff
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2018-09-25 14:45

    cholera chyba się napaliłem.... tylko 250zł za gre.... a ile na PC będzie kosztować? tylko szkoda na 24calach grać w taką gre, lepiej na 55 na TV

    Skomentuj

    1. Prototype1982
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2018-09-25 15:00

      a moze połącz pc z tv

      Skomentuj

      1. jonny2003
        Oceń komentarz:

        -1    

        Opublikowano: 2018-09-25 15:05

        No właśnie. Rozwalają mnie tacy co piszą, że granie na PC to tylko mały monitorek i klawiatura z myszką z słuchaweczkami na uszach.
        Tak to grają gimby w CSa.
        Już od dawna mam PC podłączony do TV 55 cali w salonie do tego bezprzewodowa klawiatura i myszka, a do grania bezprzewodowy pad od X360 plus pad od PS4. No i amplituner z subwooferem i zestawem głośników a nie jakieś tam słuchaweczki.

        Skomentuj

        1. owatanka
          Oceń komentarz:

          3    

          Opublikowano: 2018-09-25 16:42

          Tyle ze przy pc siedzisz nie wiecej niz metr od monitora wiec 24 czy 27 cali wpokojnie starcza przy tv 55 cali z takiej odleglosci szybko odechce ci sie grac.

          Skomentuj

          1. ilovethisgame
            Oceń komentarz:

            -1    

            Opublikowano: 2018-09-25 18:23

            ?!?!?!?!?!? what?!?!?!/
            stary co Ty wygadujesz? to tak jakbyś powiedział po co Ci lepsze auto i tak do pracy masz blisko, jeździsz 80-90 na godzinę, bez sensu kupować coś nowego, wygodniejszego czy szybszego
            nie porównuj grania na ekranikach 24-27 do tv 55 :D

            Skomentuj

          2. raffal81
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-26 07:11

            Ja do PC mam 32" 4K, siedzę od niego jakieś 60cm :D

            Skomentuj

        2. HardCorak
          Oceń komentarz:

          2    

          Opublikowano: 2018-09-25 18:22

          a co to bo granie na monitorze jest gorsze?

          Odpal sobie chociażby przeglądarkę na 20+ calowym monitorze i 50 calowym tv, wejdź na jakąś stronę i zobacz gdzie ci łatwiej przeczytać tekst. No właśnie...

          Skomentuj

          1. ilovethisgame
            Oceń komentarz:

            -2    

            Opublikowano: 2018-09-25 18:29

            następny :D
            no stary, tym tokiem myślenia to po co Ci w ogóle nowy monitor 24 cale, na 19 calach CRT też kiedyś ludzie grali i było super
            ps. przeglądarka na tv, co ma piernik do wiatraka, gry przerzucam na drugi ekran w tym wypadku 55 tv, a na benchmarku podgląd z monitora 24, bo na nim grać nie lubię bo za mały
            ps. może jeszcze napisz mu, że po co amplituner i głośniki, skoro można mieć piszczałki logitecha albo creative

            Skomentuj

          2. HardCorak
            Oceń komentarz:

            3    

            Opublikowano: 2018-09-26 00:42

            Ty chyba nie zrozumiałeś o co mi chodzi są gry w które znacznie lepiej się gra na monitorze niż wpatrując się z daleka w tv

            Skomentuj

        3. davidoff
          Oceń komentarz:

          -2    

          Opublikowano: 2018-09-25 18:43

          johny2003, rowalają mnie maksymalnie takie dzieci

          PC mam na górze czyt I piętro, poddasze a duży TV mam na dole w salonie który jest podłączony do XOX wiec sorry komentarz bez sensu.

          Nie wypowiadaj się jeżeli nie znasz drugiej strony ale jeszcze dużo nauki w życiu przed tobą :)

          Skomentuj

        4. taki jeden
          Oceń komentarz:

          -1    

          Opublikowano: 2018-09-25 19:58

          I oczywiście w tym salonie mieszkasz tylko Ty. Nikt więcej nic nie ogląda na TV ,a jak ogląda to pewnie fajnie się przegląda net gdy obok leci "m jak miłość".

          Skomentuj

        5. kryspin34
          Oceń komentarz:

          1    

          Opublikowano: 2018-09-26 09:25

          Zdajesz sobie sprawę z tego, że słuchawki są po to aby słyszeć przeciwnika i komunikować się z twoją drużyną? Obu tych rzeczy nie zrobisz używając głośników.

          Skomentuj

          1. ilovethisgame
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-26 11:46

            to w Detroit da się grać???? kuź.... ja wytrzymałem na pokazie jakieś 15min nie wiedziałem czy to intro czy już gra
            totalnie nie dla mnie

            Skomentuj

    2. stach122
      Oceń komentarz:

      1    

      Opublikowano: 2018-09-25 15:10

      Na PC? tyle samo

      Skomentuj

      1. davidoff
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2018-09-25 18:40

        ok wiec bez wątpienia wybieram XOX

        Skomentuj Historia edycji

        1. xserabis
          Oceń komentarz:

          2    

          Opublikowano: 2018-09-25 19:17

          I będziesz mógł grać na XO i PC ze względu na Windows Store

          Skomentuj

      2. Dudi4Fr
        Oceń komentarz:

        1    

        Opublikowano: 2018-09-26 12:37

        To gra z programu xbox play anywhere więc kupujesz grę na PC i XO za jednym zamachem.

        Skomentuj

  4. korbee
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2018-09-25 19:53

    O której godzinie naszego czasu będzie do zagrania??? Wiem tylko, że zagram 28-go...

    Skomentuj

    1. krishna22
      Oceń komentarz:

      1    

      Opublikowano: 2018-09-25 20:43

      00:00

      Skomentuj

  5. piotreeeek
    Oceń komentarz:

    2    

    Opublikowano: 2018-09-25 21:47

    GT Sport i inne Drivecluby rozjechane.

    Skomentuj

    1. ilovethisgame
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2018-09-26 11:45

      bez sensu porównanie, bo GT Sport to całkiem inny target, jego przeciwnikiem może być Forza Motosport
      Driveclub ma np. kapitalny dodatek z motorami, także i tutaj porównanie bez sensu, poza DC ma swoje lata, to tak jakbyś powiedział, że nowy Assasin rozjeżdza Black Flaga, no tak ale co w tym dziwnego po tylu latach
      ogólnie jeśli ktoś szuka maksymalnych bajerów z dostosowywaniem auta, sterowaniem to GT Sport albo Forza Moto. jeśli ma być czysty funa to forza horizon

      Skomentuj

  6. Robsonik
    Oceń komentarz:

    2    

    Opublikowano: 2018-09-25 23:27

    Wszystko Ok Lubię nawet serie Horizon ale q... to sciąganie ze sklepu Microsoft to porażka jak ten cały sklep... Żeby taka firma miała problem z takimi rzeczami ? Strasznie mnie odstrasza zakup gry w tym sklepie... GOW ostatnio pobierałęm ze 3 razy zanim zagrałem jakieś błędy czyszczenie pamięci cache itd... Nawet teraz demo Horizon 4 ciągnę i transfer skacze 0-60 MB/s... Dramat a gra tania nie jest...

    Skomentuj

        1. PS4Ekskluzyw
          Oceń komentarz:

          0    

          Opublikowano: 2018-09-26 10:42

          A to nie wiesz o tym że M$ w tej generacji to jeden wielki shit :)

          M$ jak nie gearsy to forza za rok kolejna 5 cześć brawo! :)))

          Ciekawe co byście pisali jakby Sony jechało cały czas na Uncharted. A tu jeszcze po sygnetach ich całują haha.

          Skomentuj

          1. PS4Ekskluzyw
            Oceń komentarz:

            -1    

            Opublikowano: 2018-09-26 13:12

            Nie unoś się :)

            Skomentuj

  7. TruGeek
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2018-09-26 09:16

    Gierka już zassana na xboxa byle do jutra do północy...

    Skomentuj

Dodaj komentarz

Przy komentowaniu prosimy o przestrzeganie netykiety i regulaminu.

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany!

Psst... Chciałbyś przetestować naszą nową stronę? :)