Na topie

Pojawiają się pierwsze recenzje Battlefield 5

Autor:

więcej artykułów ze strefy:
Gry

Na ten moment średnia not oscyluje w okolicach 85%. Battlefield V zadebiutuje 20 listopada.

  • Pojawiają się pierwsze recenzje Battlefield 5
A A

Wprawdzie do premiery Battlefield V jeszcze chwila, ale już dziś w sieci zaczynają pojawiać się recenzje tego tytułu. Jak oceniana jest najnowsza produkcja studia DICE?

Całkiem dobrze. Na ten moment średnia not oscyluje w okolicach 85%. Recenzenci są z reguły zgodni co do tego, iż twórcom udało się zadbać o odpowiednio interesujące zmagania wieloosobowe. Pozytywnie oceniana jest sama mechanika rozgrywki, a także poprawiony system zniszczeń czy rozbudowane opcje dotyczące personalizacji.

Więcej kontrowersji pojawia się w przypadku kampanii, która przez niektórych określana jest jako mało wciągająca, a dodatkowo pojawiają się w niej wątki, które nie zgadzają się z faktami historycznymi. Twórcy nie uniknęli też pomniejszych błędów.

Pierwsze recenzje Battlefield 5:

  • Hobby Consolas - 91%
  • AusGamers - 90%
  • Digital Chumps - 90%
  • PCGamesN - 90%
  • Jeuxvideo.com - 85%
  • JeuxActu - 85%
  • Gameblog.fr - 80%
  • CGMagazine - 80%

Więcej konkretów na temat Battlefield 5 poznawać będziemy w najbliższych godzinach, wraz z kolejnymi recenzjami.

Przypomnijmy, że Battlefield V zadebiutuje 20 listopada. Gra dostępna będzie na PC oraz konsolach Xbox One i PlayStation 4. Już teraz mogą sprawdzać ją abonenci Origin Access Premier, a także EA Access i Origin Access.

Źródło: vg247

Odsłon: 4443 Skomentuj newsa
Komentarze

11

Udostępnij
  1. Jamalos
    Oceń komentarz:

    5    

    Opublikowano: 2018-11-08 21:44

    Tym ów recenzentom nikt nie kazał płacić za gre i późniejsze DeElCe. Obawiam się ze te 85% mogłoby się "nieco" zmienić

    Skomentuj

  2. Alovsskyy
    Oceń komentarz:

    3    

    Opublikowano: 2018-11-08 22:00

    Jakoś nie ufam tym francuskim portalom, o których pierwszy raz czytam. Zwłaszcza jak GameRadar wystawił 3.5/5, ale to gracze zweryfikują. Po problemach z Battlefront 2 i negatywach na trailerze do BF V to nie zapowiada się za ciekawie.

    Skomentuj

    1. pablo11
      Oceń komentarz:

      1    

      Opublikowano: 2018-11-08 23:11

      Serio przejmujesz się negatywami na trailerze ?? Śmieszne te kobiece głosy w grze, no ale cóż, mi to tam za bardzo nie przeszkadza.
      Battlefront to Battlefront, rzucili się na dziwny fragment rynku. Nie przemyśleli, jak grywalność wpływa na oceny gry.

      Gra ma sporo plusów, jest bardziej grywalna, od poprzedniej części. Grafika faktycznie mocno nie ewoluowała, ale co by nie mówić, to Frostbite to najlepszy silnik graficzny jaki istnieje, nawet Rockstar takiego nie ma.
      Nie sądzę by były problemy ze sprzedażą, jak jest sporo tańszy od CODa.
      Zresztą kto by tam wierzył w oceny, zobaczcie gameplaye.

      Skomentuj

    2. Dudi4Fr
      Oceń komentarz:

      1    

      Opublikowano: 2018-11-08 23:53

      I masz racje. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć tak:

      Jeuxvideo.com - Sprzedawczyki, fani zwłaszcza Ubi i Activision, clickbait w news'ach codzienność.

      JeuxActu - Super lizusy wszystkich dużych marek

      Gameblog.fr - Kiedyś byli konkretni ale po przejęciu nie jest lepiej niż te 2 "redakcje" wyżej.

      Skomentuj

  3. mutissj
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2018-11-08 22:41

    Widzę sporo wymagania podnieśli dla ustawień Ultra

    Skomentuj

  4. kitamo
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2018-11-08 22:42

    Raczej zjedzie do 70% albo 65%.
    Inaczej ocenia sie jak samemu sie kupi po to by grac, niż jak ktos da Ci grę bys pograł a pozniej cos o niej napisał.
    Zakładając ze te oceny sa naprawde rzetelne.

    Skomentuj

  5. Dudi4Fr
    Oceń komentarz:

    2    

    Opublikowano: 2018-11-08 23:56

    Przesunęli premiere o miesiąc ale w ostatnim bulid-zie gdzies im się zgubiło RTX... Ponoć dodadzą po premierze w patchu. Ciekawe kiedy Tomb Raider dostanie swojego, 2 miesiące po premierze a tu dalej nic.

    Skomentuj

    1. xbk123
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2018-11-09 10:56

      Obserwowanie sytuacji z wsparciem RTX robi się coraz ciekawsze.

      Skomentuj

  6. dindunuffin
    Oceń komentarz:

    2    

    Opublikowano: 2018-11-09 07:37

    Idealu nie bedzie, ale to ciagle bedzie jedna z lepszych sieciowych strzelanek. V zmienila sie jednak pod kilkoma wzgledami na plus w stosunku do 1.

    Skomentuj

  7. JanuszJestem
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2018-11-09 11:12

    Ja sobie spokojnie sprawdzę na przepustce. Pobiegam, postrzelam, wyrobię sobie własną opinię i wtedy może kupię, może nie. Nie mam zupełnie ciśnienia na tę grę.

    Skomentuj

  8. POSTMAN
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2018-11-09 11:49

    Zagrałem sobie wczoraj jeden meczyk online i zacząłem kampanie. U mnie na I5 4690K i GTX970 na ustawieniach wysokich mam spokojnie ponad 60 fps. Nie jestem fanem serii ale postanowiłem se sprawdzić jak to wygląda za 60 zeta można se pograć miesiąc. Filmik wprowadzający do gry pozwala na zapoznanie się z różnymi aspektami gry. Od grania żołnierzem po sterowanie pojazdami. Fajnie to wygląda, ładnie, płynnie. Wprowadzenie jest super. Co do multi, trafiła mi się mapa zimowa i grałem poprzednio w Battlefronta i różnica jest tylko w dźwięku i broni. Miałem wrażenie jakbym grał na mapie z Battlefronta.

    Skomentuj

Dodaj komentarz

Przy komentowaniu prosimy o przestrzeganie netykiety i regulaminu.

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany!