Na topie

Asus G53JW z GeForce GTX 460M

Autor:
Jakub Kutzmann

więcej artykułów ze strefy:
Napędy optyczne

Kategoria: Laptopy Producenci: ASUS

Matowy kolos wzorowany na myśliwcu F-117. Asus nowego laptopa dla graczy wyposażył w układ graficzny GeForce GTX 460M. Testy gamigowe pokazały jego możliwości.

A A
  poprzedni test »
» wszystkie
  Toshiba Satellite L650D-12Q
Nowy laptop dla całej rodziny. Na pokładzie procesor AMD Phenom II 820 i układ graficzny Radeon 5145.
 

 

ocena redakcji: 4,3



ocena czytelników:

funkcja dostępna
w rankingu laptopów

 
 

 

Charakterystyka    
aktualna cena 4899 zł         zamów laptop z benchmark.pl

cena w dniu testów 4899 zł  
segment gamingowy

klasa styl
 klasa gabarytowa duży
 gwarancja 24 miesiące w serwisie zewn.  
materiały pokrycia obudowy

cała bryła notebooka - matowe, odporne na uszkodzania tworzywo

 
     
 procesor
Intel Core i5 460M
2,53 GHz, (do 2,98 GHz Turbo Boost), 3 MB cache

wielkość ekranu 15,6 cali  
typ ekranu LED, glare
 rozdzielczość 1366 x 768 pikseli
karta graficza

nVIDIA GeForce GTX 460M, 1536 MB
DirectX 11, SM 5.0


dysk twardy Seagate, 750 GB, 7200 rpm
wyjęcie/wymiana HDD:
utrudniona - brak klapki do kieszeni dysku

 
napęd optyczny HL-DT-ST DVDRAM GT32N  
pamięć RAM 4 GB DDR3, 1066 MHz
rozszerzenie RAM:
utrudnione - brak klapki do płyty głównej

 
 system
brak
 
waga 3,6 kg  
Wymiary [cm]
(szer. głeb. wys.)
39,1 x 29,7 x 5 cm
 
istotne złącza
D-Sub. HDMI, 3x USB 2.0, 1x USB 3.0
 
dodatkowe funkcje i wyposażenie

kamerka internetowa
czytnik kart pamięci
Bluetooth
podświetlana klawiatura
system chłodzenia Stealth

 

 

 

Zobacz pełny test tego laptopa w serwisie ranking laptopów:
Asus G53JW-SX052D
Zobacz także inne laptopy Asus

Odsłon: 19549 Skomentuj artykuł
Komentarze

19

Udostępnij
  1. Wasylkg
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2011-01-26 13:19

    Waga jako - ?? Idź potrenuj na siłce bajcepsa jak hardkorowy koksu;]

    Skomentuj

    1. Wojciech Kiełt
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2011-01-26 13:51

      już nie przesadzaj, 3.6 kg nie jest tak dużo.
      DELL ważył 4,8 kg :)
      http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/DELL_Alienware_M15x-3564.html

      Skomentuj

  2. kuchra
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2011-01-26 13:41

    coś za coś, niemożna mieć wszystkiego

    Skomentuj

  3. Fourth Illusion
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2011-01-26 13:55

    za ta cene matryca bez full hd :| i taka niemrawa wydajnosc
    takie rzeczy tylko u asusa

    Skomentuj

    1. d i l
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2011-01-26 15:34

      ...a jest coś lepszego w tej cenie?

      Skomentuj

    2. d i l
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2011-01-26 15:35

      coś poza g73jh :)

      Skomentuj

    3. aImLeSS
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2011-01-26 15:41

      Bardzo dobrze, że nie ma Full HD... 15" + Full HD to porażka wg mnie...

      Skomentuj

      1. Fourth Illusion
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2011-01-26 18:45

        mogl miec ta rozdzialke 1680x1050

        Skomentuj

  4. CougarV6
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2011-01-26 13:56

    Można go pomylić z f-117 taki podobny! ;)

    Ale sprzęcik fajny

    Skomentuj

  5. Peziak
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2011-01-26 15:26

    Sprzęt może i fajny. Ale za tą kasę i z doświadczeniem (posiadałem już laptopa do gier ASUS G1S). Dziś kupiłbym normalną skrzynkę, z możliwością późniejszej rozbudowy, z możliwością łatwej wymiany zepsutego podzespołu, z większa mocą, trwałością, bez bólu głowy. W większości przypadków nie warto wydawać kasy na takie zabawki, taka jest moja opinia dziś. Za 4899 rozejrzyjcie się za przyzwoitym sprzętem, czyli komputerem stacjonarnym.

    Skomentuj

  6. KamiKAzeDBC
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2011-01-26 15:43

    To potwierdza moją tezę. Laptop i jemu podobne nie nadaje się do gier :)

    Skomentuj

  7. szaman_wotlk
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2011-01-26 17:02

    Narzekacie i narzekacie ;)
    Chwalę Asusa za starania włożone w to aby ten laptop zaspokoił potrzeby nałogowego gracza zabierającego ze sobą komputer nawet na kilkudniowy wyjazd na działkę etc.
    Zdecydowanie lepiej jest dokonać zakupu tego modelu niż starszych alienware-ow. Miałem okazję bawić się G73 na targach ON/OFF, ŚWIETNY SPRZĘT! Co do jednego się zgodzę, cena jest wysoka, i można kupić podobnego co do parametrów - MSI w niższej cenie. To już kwestia widzi-mi-sie oraz grubości portfela. Pozdrawiam czytających

    Skomentuj

    1. CougarV6
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2011-01-26 18:43

      Jak ktoś nie może wytrzymać paru dni na urlopie bez grania, to te 4tysiaki powinien przeznaczyć na prywatne wizyty u psychologa :)

      Skomentuj

      1. szaman_wotlk
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2011-01-26 19:08

        różne są zboczenia, ale o tym nie tutaj ;)

        Skomentuj

      2. pheaton_pl
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2011-01-27 13:31

        Wyżej może zły przykład został podany, ale taki sprzęt jest naprawdę potrzebny dla pewnej grupy osób. Gdyby mnie było na niego stać to bym go zakupił. Jestem studentem i praktycznie często zmieniam położenie. A taka maszyna jest dla mnie bardziej funkcjonalna niż miałbym z normalną skrzynką jeździć. Na uczelni pracuję na swoim laptopie, w domu mogę sobie pograć w gry dość komfortowo itp.
        Nie rozumiem ludzi, którzy mówią/piszą, że taki sprzęt jest nieopłacalny albo lepiej kupić blaszaka. Są różne zapotrzebowania rynku i różne produkty.

        Skomentuj

  8. Peziak
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2011-01-27 00:17

    Do gier nadają się ;) lan party u kumpla jak znalazł! Wszystko rozbija się o zasobność portfela ot cała filozofia.

    Skomentuj

  9. szymi
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2011-01-27 20:46

    a gdzie nowe procki sandy bridge ? czekam z zakupem laptopa bo nowe proecory sa tansze w produkcji (choc narazie komputery z nimi sa drozsze, nie wiedziec czemu) i duzo wydajniejsze. jezeli nawet dla nowych maja ustawic wyzsze ceny, to dla starych i3, i5, i7 powinny znacznie zmalec

    Skomentuj

  10. Mariousz1
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2011-01-27 21:07

    Może by tak informacja czy obsługuje technologię NVIDIA OPTIMUS? Myślę że to dość ważny aspekt

    Skomentuj

  11. Slash
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2011-01-29 09:52

    Cała obudowa matowa, ale lusterko na matrycy być musi.

    Skomentuj

Dodaj komentarz

Przy komentowaniu prosimy o przestrzeganie netykiety i regulaminu.

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany!