Na topie

Archiwalne nominacje TOP

Autor:

więcej artykułów ze strefy:
Głośniki

A A

Modecom MC-MSF15

Są jednymi z najtańszych w zestawieniu, ale mimo to zdecydowanie godnymi polecenia. Tanie głośniki komputerowe Modecom MC-MSF15 nieźle wyglądają i tak samo brzmią. To zestaw 2.1 o łącznej mocy 15 watów, który dobrze sprawdza się w podstawowych, codziennych zastosowaniach. Szczególnie zadowoleni z dźwięku będą ci użytkownicy, którzy preferują mocniejszy bas (choć tony wysokie i średnie również brzmią naprawdę dobrze jak na tę półkę cenową). Inną cechą, której temu modelowi nie można odmówić, jest ergonomia. Jej wysoki poziom zapewnia tutaj panel sterowania umieszczony z boku prawego głośnika

Najważniejsze cechy

Układ głośników
2.1
Moc łączna
15 W
Pasmo przenoszenia (min.)
85 Hz
Pasmo przenoszenia (maks.)
20000 Hz
Łączność
RCA

Pełna specyfikacja

90%

Ocena benchmark.pl

Edifier M1360

Czysty dźwięk z wyczuwalnym basem – oto co do zaoferowania ma niewielki zestaw 2.1 Edifier M1360. Dobre brzmienie wydobywa się tutaj z głośników o eleganckiej, nowoczesnej stylistyce, z charakterystyczną, ukośną konstrukcją „satelitów”. Moc zestawu (8,5 W) może wydawać się niewielka, ale producent postarał się o to, by sprzęt był w stanie udowodnić, że sama liczba nie musi mieć większego znaczenia. Efekt jest naprawdę udany – brzmienie jest przyjemne dla ucha i to niezależnie od tego, jaki ustawimy poziom głośności.

Najważniejsze cechy

Układ głośników
2.1
Moc łączna
8.5 W
Pasmo przenoszenia (min.)
20 Hz
Pasmo przenoszenia (maks.)
20000 Hz
Łączność
przewodowa (mini jack 3,5 mm)

Pełna specyfikacja

90%

Ocena benchmark.pl

Microlab B77

Na pierwszy rzut oka głośniki Microlab B77 wyglądają jak propozycja z nieco wyższej półki cenowej – świetnie się prezentują, a w dodatku są bardzo solidnie wykonane, z grubej płyty MDF. Jakość dźwięku również nie pozostawia wiele do życzenia – choć w niektórych momentach są słyszalne zniekształcenia, to ogólnie rzecz biorąc brzmienie jest więcej niż poprawne. Plusami zdecydowanie są: dobra separacja instrumentów, czyste średnie tony oraz uwydatnione basy. Wisienką na torcie z kolei jest bardzo wygodna obsługa.

Najważniejsze cechy

Układ głośników
2.0
Moc łączna
48 W
Pasmo przenoszenia (min.)
55 Hz
Pasmo przenoszenia (maks.)
20000 Hz
Łączność
przewodowa (mini jack 3,5 mm), RCA

Pełna specyfikacja

94%

Ocena benchmark.pl

Logitech Z-533

Dwa 15-watowe głośniki satelitarne i 30-watowy subwoofer składające się na zestaw Logitech Z-533 nie mają problemu z wypełnieniem dźwiękiem średniej wielkości pomieszczeń. Dźwiękiem, zresztą, w naprawdę niezłej jakości. Wysokie i średnie tony są czyste i wiernie odwzorowane. Miłośnicy mocnego basu również nie mają w tym przypadku powodów do narzekań. To rozsądna propozycja dla osób preferujących stylowy wygląd i gotowych wydać około 300 złotych na sprzęt nie doskonały, ale na pewno więcej niż przyzwoity.

Najważniejsze cechy

Układ głośników
2.1
Moc łączna
60 W
Pasmo przenoszenia (min.)
55 Hz
Pasmo przenoszenia (maks.)
20000 Hz
Łączność
przewodowa (mini jack 3,5 mm), RCA

Pełna specyfikacja

90%

Ocena benchmark.pl

Bose Companion 2 Series III

Czy dwa głośniki mogą dać czysty dźwięk o przyjemnym dla ucha brzmieniu? Bose Companion 2 Series III to dowód na to, że jak najbardziej tak. Swoje możliwości zestaw zawdzięcza wysokiej jakości komponentom oraz technologii TrueSpace. Ta ostatnia zapewnia realistyczny dźwięk przestrzenny – tak w filmach, w muzyce, jak i w grach. Dodatkowym atutem jest utrzymywanie brzmienia na każdym poziomie głośności. Głośniki komputerowe 2.0 Bose to także łatwa obsługa gwarantowana przez pokrętło regulatora głośności oraz port słuchawkowy w przedniej części urządzenia.

Najważniejsze cechy

Układ głośników
2.0
Łączność
przewodowa (mini jack 3,5 mm)

Pełna specyfikacja

90%

Ocena benchmark.pl

Edifier C2XD

53-watowy zestaw Edifier C2XD to głośniki 2.1 do zastosowań wszelakich: słuchania muzyki (praktycznie każdego gatunku: od rocka po dance), oglądania filmów i grania w gry wideo. W wykonanych z płyt MDF obudowach (które to są zresztą jedną z mocniejszych stron tego urządzenia) znalazło się miejsce dla wysokiej jakości komponentów, dzięki którym do uszu użytkownika dociera pierwszorzędne (jak na tę półkę cenową) brzmienie. Dużą zasługę ma w tym zewnętrzny wzmacniacz, który pełni zarazem funkcję panelu sterowania: tutaj znajdujemy wyświetlacz, pokrętło, komplet przycisków i dodatkowe gniazda audio. (W sprzedaży jest też tańsza wersja – C2X – pozbawiona wejścia optycznego).

Najważniejsze cechy

Układ głośników
2.1
Moc łączna
53 W
Pasmo przenoszenia (min.)
55 Hz
Pasmo przenoszenia (maks.)
18000 Hz
Łączność
przewodowa (mini jack 3,5 mm)

Pełna specyfikacja

90%

Ocena benchmark.pl

Microlab Solo 6C

Krótko mówiąc: jeden z najlepszych zestawów głośników w systemie 2.0. Wykonany z materiałów o bardzo wysokiej jakości, ciężki, masywny, nie wpadający w wibracje. Obudowa wykonana została z płyty MDF imitującej eleganckie drewno. Zestaw nie tylko dobrze wygląda, ale przede wszystkim – rewelacyjnie brzmi. Jakością znacznie bliżej mu do dobrych głośników studyjnych, niż typowych, biurkowych satelitek. To dobry zestaw dla tych, którzy szukają głośników biurkowych o bardzo dobrej jakości dźwięku. W przypadku większych pomieszczeń warto sprawdzić też model 7C.

Najważniejsze cechy

Układ głośników
2.0
Moc łączna
2x 50W W
Pasmo przenoszenia (min.)
55 Hz
Pasmo przenoszenia (maks.)
20000 Hz
Łączność
RCA

Pełna specyfikacja

90%

Ocena benchmark.pl

Logitech Z623

Głośniki Logitech Z623 kosztują nieco więcej i zdecydowanie to słychać. Zestaw ten może pochwalić się mocą (RMS) na poziomie 200 watów, mocnym basem wydobywającym się z zewnętrznego subwoofera oraz wiernym odwzorowaniem pełnego zakresu tonów (czego potwierdzeniem jest certyfikat THX). Jest to również sprzęt uniwersalny, który równie dobrze sprawdza się podczas różnych zadań, a do tego bez problemu współpracuje nie tylko z PC, ale też np. z konsolą do gier. Także obsługa nie powinna nikomu sprawić problemów, ponieważ włącznik oraz pokrętła głośności i basów znajdują się na froncie jednego z głośników.

Najważniejsze cechy

Układ głośników
2.1
Moc łączna
200 W
Pasmo przenoszenia (min.)
35 Hz
Pasmo przenoszenia (maks.)
20000 Hz
Łączność
przewodowa

Pełna specyfikacja

90%

Ocena benchmark.pl

Edifier R2600

Trudno znaleźć głośniki o lepszym stosunku ceny do oferowanych możliwości na tej półce cenowej. Edifier R2600 (znane też jako Studio 6) to dwie bardzo solidne, wykonane z płyty MDF kolumny, w których wnętrzu drzemią po 2 przetworniki zapewniające moc wyjściową 124 W. Dźwięk jest czysty, brzmienie wiernie odwzorowane, a basy odpowiednio podbite. Tony średnie wypadają wręcz doskonale i dźwięk jest zadowalający niezależnie od tego czy gramy, oglądamy film czy też słuchamy muzyki z dowolnego gatunku.

Najważniejsze cechy

Układ głośników
2.0
Moc łączna
122 W
Pasmo przenoszenia (min.)
20 Hz
Pasmo przenoszenia (maks.)
26000 Hz
Łączność
przewodowa

Pełna specyfikacja

84%

Ocena benchmark.pl

Bose Companion 20

To po prostu bardzo dobre głośniki 2.0 do komputera – jedne z najlepszych, gdy bierzemy pod uwagę wyłącznie zestawy dedykowane. Bose Companion 20 nie kosztują mało, ale w zamian oferują pełne i naturalne brzmienie oraz dźwięk przestrzenny dzięki technologii TrueSpace, która generuje szeroką scenę przed pecetem. Dzięki aktywnej korekcji elektronicznej tony niskie, średnie i wysokie są równoważone, natomiast zintegrowane przetwarzanie sygnałów jest gwarancją naturalnego brzmienia na każdym poziomie głośności. Całości dopełniają: stonowana, elegancka stylistyka oraz pilot przewodowy z regulatorem głośności oraz dodatkowymi gniazdami.

Najważniejsze cechy

Układ głośników
2.0
Łączność
przewodowa

Pełna specyfikacja

90%

Ocena benchmark.pl

Modecom MC-S1 (marzec 2016)

Modecom MC-S1 są najtańszymi głośnikami w naszym zestawieniu. To jeden z najlepszych modeli w układzie 2.1 kosztujących mniej niż 100 złotych, ale w tej kategorii cenowej nie można się oczywiście spodziewać rewelacji. Jest to jednak urządzenie bardzo poprawne, które pomimo niewielkich gabarytów jest w stanie z siebie wydusić całkiem znośny dźwięk z relatywnie mocnymi basami. Na uwagę zasługuje też klasyczny, nienarzucający się wygląd. Mniej wymagający użytkownicy z pewnością będą zadowoleni z wyboru tych właśnie głośników..

Najważniejsze cechy

Układ głośników
2.1
Moc łączna
10 W
Pasmo przenoszenia (min.)
30 Hz
Pasmo przenoszenia (maks.)
20000 Hz
Łączność
przewodowa (mini jack 3,5 mm)

Pełna specyfikacja

76%

Ocena benchmark.pl

Logitech Z-333 (marzec 2016)

Moc RMS 40 W oraz głębokie (i możliwe do wyregulowania) basy – to najważniejsze cechy charakteryzujące głośniki Logitech Z-333. Kosztujący nieco ponad 200 złotych zestaw 2.1 cieszy się dużą popularnością także ze względu na czysty dźwięk, nowoczesną i stonowaną stylistykę oraz wysoką jak na tę półkę cenową jakością wykonania. Producent dołącza także do zestawu panel sterowania pozwalający w prosty i intuicyjny sposób regulować głośność urządzenia lub podpiąć słuchawki (w przypadku takiej potrzeby).

Najważniejsze cechy

Układ głośników
2.1
Moc łączna
40 W
Pasmo przenoszenia (min.)
55 Hz
Pasmo przenoszenia (maks.)
20000 Hz
Łączność
przewodowa

Pełna specyfikacja

90%

Ocena benchmark.pl

Genius SP-HF1800A (marzec 2016)

Bardzo popularne i często polecane głośniki Genius SP-HF1800A również zasłużyły na miejsce w tym zestawieniu. Jeśli jesteście miłośnikami nowoczesnych, nietuzinkowych konstrukcji, ta propozycja powinna przypaść wam do gustu. Wrażenie może robić pasmo przenoszenia od 20 Hz do 20 kHz, a moc 50 W jest w tym przypadku zupełnie wystarczająca. Znajdujące się w środku 1-calowe przetworniki wysokotonowe oraz 4-calowe przetworniki główne zdecydowanie bowiem dają radę. W tej cenie to jedna z najlepszych opcji.

Najważniejsze cechy

Układ głośników
2.0
Moc łączna
50 W
Pasmo przenoszenia (min.)
20 Hz
Pasmo przenoszenia (maks.)
20000 Hz
Łączność
przewodowa (mini jack 3,5 mm), RCA

Pełna specyfikacja

84%

Ocena benchmark.pl

Modecom MC-MSF50 (marzec 2016)

Alternatywą może być Modecom MC-MSF50. To zestaw głośników biurkowych 2.1, charakteryzujący się niewysoką ceną, stosunkowo dużą mocą oraz czystością brzmienia na standardowych ustawieniach. Wykonany z tworzywa sztucznego i płyty MDF imitującej egzotyczne drewno. Głośniki satelitarne są dość lekkie, lecz dzięki regularnym kształtom stoją stabilnie i niełatwo je przewrócić. Zestaw polecany osobom szukającym niedrogich głośników komputerowych o przyzwoitym brzmieniu, preferujących układ 2.1.

Najważniejsze cechy

Układ głośników
2.1
Moc łączna
50 W
Pasmo przenoszenia (min.)
60 Hz
Pasmo przenoszenia (maks.)
20000 Hz
Łączność
przewodowa, RCA

Pełna specyfikacja

80%

Ocena benchmark.pl

Razer Leviathan 5.1 (marzec 2016)

Ta pozycja w tym zestawieniu może niektórych zaskoczyć. Razer Leviathan 5.1 naprawdę jednak pozytywnie zaskakuje. Zestaw złożony z biurkowej grajbelki oraz subwoofera świetnie radzi sobie w grach i filmach, ale też podczas odtwarzania muzyki. Dzięki technologiom Dolby oferuje potężny, bardzo wysokiej jakości dźwięk przestrzenny. Zadziorny wygląd oraz szerokie opcje łączności (także bezprzewodowych) czynią z tego urządzenia naprawdę uniwersalny zestaw. Świetnie odnajdzie się w nowoczesnych pokojach.

Najważniejsze cechy

Układ głośników
5.1
Moc łączna
60 W
Pasmo przenoszenia (min.)
20 Hz
Pasmo przenoszenia (maks.)
20000 Hz
Łączność
przewodowa (mini jack 3,5 mm), Bluetooth, NFC, RCA

Pełna specyfikacja

94%

Ocena benchmark.pl

Edifier S760D (marzec 2016)

Potężny zestaw głośnikowy 5.1, wyróżniający się mocą oraz jakością dźwięku. Głośniki zamknięte zostały w drewnianych obudowach z efektywną redukcją wibracji. Subwoofer składa się z jednej membrany aktywnej oraz dwóch pasywnych. Edifier S760D dysponuje m.in. trzema wejściami optycznymi dzięki czemu dźwięk wielokanałowy najwyższej jakości dobiegać może z kilku źródeł. Uniwersalny zestaw o dużej mocy, sprawdzi się w odtwarzaniu dźwięku gier, filmów i muzyki. W naszych plebiscytach – Najlepszy Głośnik Roku 2014 i 2015. Propozycja dla najbardziej wymagających.

Najważniejsze cechy

Układ głośników
5.1
Moc łączna
540 W
Pasmo przenoszenia (min.)
35 Hz
Pasmo przenoszenia (maks.)
20000 Hz
Łączność
przewodowa, cyfrowe wejście optyczne

Pełna specyfikacja

100%

Ocena benchmark.pl


Odsłon: 33507 Skomentuj artykuł
Komentarze

36

Udostępnij
  1. KENJI512
    Oceń komentarz:

    2    

    Opublikowano: 2018-04-28 10:19

    Edifiery potwierdzam, najlepsze jakie do tej pory słyszałem (lepsze od Z-5500, chyba lepsze od Gigaworksów). Mają kilka bolączek ale można im wyjaśnić.

    Aczkolwiek polecam wersję 5.1 S760d ;)

    Może Redakcja podejmie się zrobienia listy 5.1 do komputera albo nawet testów? :D

    Skomentuj

    1. deton24
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2018-06-13 23:01

      Masz na myśli C2XD, tak?

      Skomentuj Historia edycji

  2. FennPL
    Oceń komentarz:

    2    

    Opublikowano: 2018-04-28 14:37

    "Tanie głośniki" za 300 zł?
    dla mnie troche jak oksymoron.
    Rozumiem że dla niektórych dopiero tu zaczyna się granica akceptacji dźwięku jaki wydają, ale to nie są tanie głośniki.
    Tanie głośniki to takie jak miałem kiedyś, łączny koszt głośników i zmodyfikowania ich to 50 zł.
    Jeszcze rozumiem 100zł uznać za tanie, ale 300?

    Cóż, może sie z choinki urwałem.

    Skomentuj

    1. PIRAT_PL
      Oceń komentarz:

      1    

      Opublikowano: 2018-04-28 15:08

      Każdy ma swoje widzi mi się.
      Ja jakieś 6 lat temu kupowałem moje X-540 za przeszło 500zł to mało zawału nie dostałem ale wujek mówił że nie pożałuję i jego konkurencyjne Creative dawno siadły a w moich Logitechach dudni bas do dziś :D
      Aż się boję skąd wezmę sprzęt z takim fajnym basem.
      Jedyne co to wolałbym zestaw 2.1 niż 5.1 jakieś 2 porządne kolumny z subem niż 5 takich niedużych.

      Skomentuj

      1. st4lk3r
        Oceń komentarz:

        2    

        Opublikowano: 2018-04-28 17:29

        Mam X-540 ponad 10 lat, jeśli nie 12. Grają, jest to 5.1, ale to naprawdę słaby zestaw. Wtedy kosztowały 400 zł., teraz wolałbym kupić 2.1 i z pewnością 600, jak nie więcej bym wydał.
        X-540 ścinają połowę dźwięków, dopiero słuchanie na słuchawkach tych samych utworów pozwala poczuć ich brzmienie...

        Skomentuj

        1. PIRAT_PL
          Oceń komentarz:

          -1    

          Opublikowano: 2018-04-28 21:03

          Miałem porównanie z Tonsilami (dwie kolumny ze wzmacniaczem który był kupiony osobno) i różnica była ale nie była to jakaś gigantyczna nie wiadomo jaka przepaść nawet przy FLAC a bez wzmacniacza ta przepaść robiła się jeszcze mniejsza owszem była ale nie była jakoś mocno wyczuwalna.
          Tonsile miały lepszą akustykę ale to zaleta drewna, prawdziwego drewna a nie sklejki.
          Także z tym ścinaniem dźwięków to chyba trochę twoja sugestia.
          Kiedy te X-540 były w topkach na rynku około 2010 rok to szły jak ciepłe bułeczki a i o dziwo zbierały dobre noty poza krótkimi kablami :P

          Skomentuj

          1. Adrian Waleczny
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-04-29 01:24

            Ja miałem Logitech X-530, to są po prostu plastikowe pierdziawki, aktualnie posiadam Edifiery R2730DB, całkiem niezłe, ale tyłka nie urywają. Aktualnie kompletuję sobie kino domowe z prawdziwego zdarzenia pod gry i filmy, a muzykę będę słuchał z głośników frontowych.

            Skomentuj

          2. PIRAT_PL
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-04-29 20:42

            Ja powoli liczę się z tym że X-540 nie będą wieczne więc jak przyjdzie na nie pora to myślę o przyzwoitym 2.1 bo bez basu dla mnie nie ma zabawy ;)

            Skomentuj

          3. deton24
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-06-13 23:05

            Z nowych 2.1 to obecnie ciężko w jakiejś niższej cenie.
            Edifiery jak kolega wyżej, albo co najmniej X533, Z623, najlepiej stare Z-2300, Mniej dostępne są jeszcze polecane Genius 5005, ew. może jeszcze SW-HF 2.1 2000.
            Z nowszych można by szukać w takich modelach jak:
            Edifier M1360,
            Tracer Hi-Cube. MC-S1 do x-230 podobno nie mają startu (podobne do X-530). Z333 jeszcze słabo grają.

            Trochę drożej ciekawie jeszcze jak brzmią:
            Trust GXT 38 2.1
            Trust Vigor

            Skomentuj Historia edycji

    2. zeniu
      Oceń komentarz:

      1    

      Opublikowano: 2018-04-28 19:56

      Ranking robiony pod zachodniego klienta, dla którego 300 zł to tyle co 80 zł w Polsce (ze względu na 4-krotną różnicę w pensjach tu i tam).

      Skomentuj

      1. Adrian Waleczny
        Oceń komentarz:

        -1    

        Opublikowano: 2018-04-29 01:26

        Piłeś, nie pisz. A tak na serio, to o co ci chodzi ?
        Twoim zdaniem 300 zł za głośniki to jest dużo ?
        Bez komentarza.

        Skomentuj

        1. zeniu
          Oceń komentarz:

          3    

          Opublikowano: 2018-04-29 11:07

          Wiesz dlaczego G4560 był takim hitem w Polsce? Bo kosztował 300 zł. A skoro ktoś kupuje procesor za 300 zł to jak myślisz ile wyda na głośniki?
          A 300 zł na głośniki to mało, ale na Zachodzie gdzie pensje są 4x wyższe niż w Polsce. Wejdź choćby na morele i uszereguj ofertę głośników wg popularności (ilości sprzedanych modeli). Okazuje się że sprzedają się głównie głośniki za 100 zł.

          Skomentuj

          1. Adrian Waleczny
            Oceń komentarz:

            -2    

            Opublikowano: 2018-04-29 13:04

            zeniu - Wiesz dlaczego G4560 był takim hitem w Polsce?
            Wiem, bo mieszkamy w kraju cebuli, i mnóstwo ludzi kupuje to, co tańsze, najtańsze, mimo, iż ze spokojem mogliby kupić coś dużo droższego i lepszego, tak to właśnie wygląda.
            Każdy polak zarabia tyle samo ?, naprawdę ludzie, skończcie z tym.
            Jeśli chodzi o kupowanie głośników, często jest też tak, że kupujący uważa, że nie usłyszy, nie słyszy różnicy między poszczególnymi modelami, i bierze to, co tańsze, najtańsze.
            Zresztą, zależy też jakie ma się oczekiwania, i jakiej muzyki się słucha, bo raczej do umca umca i disco polo nie ma sensu kupować porządnego audio, przede wszystkim ma być Bassssssss...

            Skomentuj

          2. zeniu
            Oceń komentarz:

            1    

            Opublikowano: 2018-04-29 14:29

            Co za brednie. Sprawdź ile zarabia się w Polsce, a ile na Zachodzie.
            I na Zachodzie to już słyszą różnicę między głośnikami?
            Głośniki za 300 zł lub droższe to w Polsce ma może co setny posiadacz peceta. Jakie pensje, takie towary.

            Skomentuj

          3. Adrian Waleczny
            Oceń komentarz:

            -1    

            Opublikowano: 2018-04-29 16:33

            Co za brednie. Każdy polak zarabia tyle samo ?, nie ma polaków zarabiających więcej od kogoś na zachodzie ?

            zeniu - Głośniki za 300 zł lub droższe to w Polsce ma może co setny posiadacz peceta. Może to wiesz, jakie jest, szerokie, i głębokie. Masz jakieś dane na ten temat, bo jeśli nie, to lepiej się nie ośmieszać. Po drugie, nawet jeśli ,,Głośniki za 300 zł lub droższe to w Polsce ma może co setny posiadacz peceta'' - to co to ma za znaczenie ? To znaczy, że nie stać ich na zakup czegoś lepszego ? Stać, tylko może szkoda brać kasę z ,,kupki'' ?
            Ja mieszkam w Polsce, i pracuję, i jakoś nie miałem problemów z zamówiłem sobie Dali Zensorów 1 na bok, Vocala na środek, suba E-12F, teraz jeszcze tylko jakieś fajne fronty, i będzie git. Wychodzi na to, że nie jestem polakiem :D

            zeniu - Okazuje się że sprzedają się głównie głośniki za 100 zł.
            Czego to niby dowodzi ? Zresztą nie, po co się pytam, przecież wiem. Cebulorze są wśród nas.

            Skomentuj Historia edycji

          4. zeniu
            Oceń komentarz:

            1    

            Opublikowano: 2018-04-29 18:51

            Jeśli na Zachodzie zarabia się 4x więcej niż w Polsce to logiczne że to co dla Niemca jest tanie to dla Polaka tanie już nie jest.
            Jeśli jesteś singlem-informatykiem, mieszkającym u mamusi to stać cię na różne gadżety typu głośniki za kilkaset zł. Weź teraz kogoś zarabiającego średnią krajową (3500 zł), z dwojgiem dzieci, samochodem i kredytem na mieszkanie. Kogoś takiego nie stać na głośniki za 300 zł.

            Skomentuj

          5. Adrian Waleczny
            Oceń komentarz:

            -2    

            Opublikowano: 2018-04-29 23:36

            zeniu - Weź teraz kogoś zarabiającego średnią krajową (3500 zł), z dwojgiem dzieci, samochodem i kredytem na mieszkanie. Kogoś takiego nie stać na głośniki za 300 zł.

            Dzięki, dawno się tak nie uśmiałem. Kogoś takiego nie stać na głośniki za 300 zł, nie, zaraz padnę, chyba pomyliły ci się zera.
            Czyli co, ktoś kto wziął kredyt na mieszkanie, dom, ma wegetować ?

            ,,Jeśli jesteś singlem-informatykiem, mieszkającym u mamusi to stać cię na różne gadżety typu głośniki za kilkaset zł.'' -
            Aha, czyli ktoś kogo stać na ,,gadżety typu głośniki za kilkaset złotych'' musi być singlem mieszkającym u rodziców. Fajnie.
            Swoją drogą śmiesznie to napisałeś, gadżety - głośniki za kilkaset złotych.
            Naprawdę, brak mi słów.

            Skomentuj Historia edycji

          6. Adrian Waleczny
            Oceń komentarz:

            -2    

            Opublikowano: 2018-04-29 23:49

            Dlaczego wrzucasz wszystkich do jednego worka ?
            A tak w ogóle, to przeczytaj definicję słowa gadżet.

            Skomentuj Historia edycji

        2. deton24
          Oceń komentarz:

          1    

          Opublikowano: 2018-06-13 23:11

          Jest jeden problem którego nie rozumiesz Adrianie Waleczny, teraz 300 zł płacisz za dźwięk ledwie zbliżonego poziomu do zestawów za połowę tej ceny blisko ponad dekadę temu, a i to niekoniecznie. Audio stało się droższym hobby, bo producenci zauważyli że można wyciągnąć z ludzi więcej kasy za gorszy sprzęt, bo i tak połowie słoń nadepnął na ucho. Podobna sytuacja z ogólnopojętym gamingiem.

          Skomentuj Historia edycji

    3. rlistek
      Oceń komentarz:

      1    

      Opublikowano: 2018-04-28 20:11

      Jak chcesz sobie kupić głośniki za 100zł to idziesz do marketu i kupujesz te które ci się z wyglądu podobają, bo żadnych testów czy opisów nie ma nawet sensu robić. Równie sensownie mógłbyś testować, opisywać i porównywać między sobą słuchawki pchełki z kiosku z przedziału 10-20zł.

      W ogóle, żeby tracić swój czas na to, żeby zastanawiać się i porównywać sprzęt z takiej półki cenowej zamiast kupić cokolwiek na randomie, jak się wymagań nie ma żadnych, to już wg. mnie coś nie tak z tymi ludźmi.

      Skomentuj Historia edycji

      1. Adrian Waleczny
        Oceń komentarz:

        -3    

        Opublikowano: 2018-04-29 13:11

        Dokładnie tak jak piszesz kolego rlistek. Ale tak to jest, jak się nie ma żadnych wymagań, słucha się byle jakiej muzyki, byleby coś leciało z głośników, słuchawek, nie pojmuję tego.

        Skomentuj

    4. maciuch2
      Oceń komentarz:

      1    

      Opublikowano: 2018-04-28 23:07

      Dla niektórych 300pln to tani kondensator w zwrotnicy;)

      Skomentuj

    5. Lister
      Oceń komentarz:

      3    

      Opublikowano: 2018-04-29 01:21

      Niestety rzeczywistość jest okrutna i dopiero głośniki powyżej 200 złoty dają szanse posłuchać muzyki/filmu/gry w minimalnie akceptowalnej jakości przyjemnych wrażeń szerszej skali dźwięku i dynamiki.

      Skomentuj

    6. Qpers
      Oceń komentarz:

      -3    

      Opublikowano: 2018-04-29 12:28

      Myślę, że demokratyczna większość społeczeństwa zgodziłaby się, że głośniki za 300 zł są tanie... To jest mniej niż $100, dla takiego Amerykańca to równowartość dniówki (a patrzeć na ceny elektroniki musimy globalnie).

      Równowartość amerykańskiej dniówki na głośniki, które mają służyć kilka lat to BARDZO tanio...

      Skomentuj

  3. stach122
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2018-04-28 17:18

    A ja od siebie polecam Logitech Z533, mam i oprócz początkowych problemów w końcu wszystko gra śmiga i supcio grają.

    Skomentuj

    1. Lister
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2018-04-29 01:13

      To dodam do kolekcji tańszego Z333 (jak ktoś nie potrzebuje BT). Zjadły droższego Edifiera o niby większej mocy na śniadanie :)

      Skomentuj Historia edycji

      1. deton24
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2018-06-13 23:13

        Jakby ktoś pytał, kolega ma tu na myśli model XM6PF, bo kiedyś rozmawialiśmy.

        Skomentuj

  4. entropic
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2018-04-28 22:20

    pare ladnych lat temu jak padla mi wieza i nie mialem zbytnio kasy, po krotkich poszukiwaniach w necie wybor padl na modecom mc-s1 i musze przyznac ze za ta cene (zaplacilem 67zl) to naprawde ciezko jest sie do czegos przyczepic, pilot jest badziweny i kable sa krotkie ale glosniki mimo wieku ciagle dzialaja i ogolnie graja calkiem przyjemnie

    Skomentuj

    1. Adrian Waleczny
      Oceń komentarz:

      -1    

      Opublikowano: 2018-04-29 16:07

      KEF LS50W - ja się zastanawiam, dlaczego są ponad 3 razy droższe od wersji pasywnej. Okej, są dużo bardziej uniwersalne, ale bez przesady, grają raczej tak samo.
      Swoją drogą, chyba sobie je zakupię, te zwykłe, pasywne, dużo dobrych opinii jest na ich temat.

      Skomentuj

    2. Adrian Waleczny
      Oceń komentarz:

      -1    

      Opublikowano: 2018-04-29 16:19

      Grzech717 - Rozumiem że dla niektórych 300 zł to dużo, ale na pewno znajdą się tu też i tacy dla których 15000 zł są w stanie wydać!
      Ja na tylko sam wzmacniacz rok temu wydałem ponad 7.000zł.

      Wychodzi na to, że nie jesteś Polakiem. Wiesz, co mam na myśli ;)

      Skomentuj Historia edycji

    3. FajeraPL
      Oceń komentarz:

      1    

      Opublikowano: 2018-05-23 16:15

      Chwalisz się czy żalisz z tymi 7000zł??

      Skomentuj

  5. Kuciapa
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2018-04-29 16:34

    Ja na tym jadę i nie narzekam :) Rotel RA-940BX Dali 104

    Skomentuj

  6. Adiqq
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2018-05-01 11:00

    Niedawno kupiłem JBL LSR 305, same głośniki za ~800zł, do tego stojaki, kable to łącznie ~1-1,1k wyjdzie.

    Jak ktoś ma taki budżet na głośniki, trochę miejsca by je odpowiednio rozstawić to polecam bardzo, na pewno gra to lepiej niż słuchawki w cenie tego całego zestawu, nie mam porównania do jeszcze lepszych głośników, ale jak dla mnie te już są w pełni wystarczające.

    Zagrają lepiej od głośników komputerowych w tych cenach, bo krótko mówiąc są to jedne z lepszych monitorów studyjnych w niższym budżecie, tak więc jak ktoś się jeszcze zastanawia, polecam poczytać opinie, recenzje, moim zdaniem nie zawiedziecie się.

    Skomentuj

    1. Adrian Waleczny
      Oceń komentarz:

      -1    

      Opublikowano: 2018-05-01 13:45

      Ciężko mi sobie wyobrazić, żeby były dużo lepsze od Edifierów R2730DB, ale raczej na pewno gorsze nie są.
      Miałem kiedyś w planach zakup jakichś fajnych monitorów studyjnych bliskiego pola pod komputer, ale jakoś mi przeszło.

      Skomentuj

  7. legoras
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2018-05-21 19:26

    Żenada nie 'ranking'.

    Skomentuj

  8. deton24
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2018-06-13 22:38

    Chcecie poczytać poprzednie komentarze, bo za każdą aktualizacją artykułu stare są usuwane?
    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:DrE18XXuLDgJ:www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/glosniki-biurkowe-polecane/strona/22075.html%3Ffd+&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl

    Nie ma sensu nawet pisać w takich miejscach jak to.

    Skomentuj

Dodaj komentarz

Przy komentowaniu prosimy o przestrzeganie netykiety i regulaminu.

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany!