Na topie

Lenovo Moto G4 i Moto G4 Plus - wideorecenzja

Test Lenovo Moto G4 i Moto G4 Plus, dwóch niedrogich smartfonów dual SIM z wyświetlaczami Full HD, dobrymi aparatami i szybko działającym systemem Android.

  • Test Lenovo Moto G4 i Moto G4 Plus, dwóch niedrogich smartfonów dual SIM z wyświetlaczami Full HD, dobrymi aparatami i szybko działającym systemem Android.

    Lenovo Moto G4 i Moto G4 Plus na pierwszy rzut oka są bardzo do siebie podobne. Mają dual SIM, wyświetlacze Full HD, jednakowe procesory, akumulatory, obudowy i systemy.

    Różnią się jednak ceną. Pytanie zatem, czy w praktyce różnią się od siebie czymś istotnym? A może lepiej po prostu wybrać tańszy model? Odpowiedź znajdziecie w naszej wideorecenzji. Zapraszamy!

Autor:

więcej artykułów ze strefy:
Smartfony

Kategoria: Mobile Telefony Smartfony Tematyka: benchmarkTV galeria Producenci: Lenovo

90%

Ocena benchmark.pl

 

Plusy

szybko i płynnie działający system Android 6
duży wyświetlacz Full HD
jasne podświetlenie
dobra jakość zdjęć i filmów z kamerki tylnej
łączność komórkowa 4G LTE
wystarczający czas pracy na baterii
slot na kartę microSD (niezależny)

Minusy

akumulatorka nie da się łatwo wymienić

Zobacz inne galerie:
  • Najtrudniejsi i najciekawsi bossowie Sekiro: Shadows Die Twice
  • Poznań Motor Show 2019 - samochody marzeń i nie tylko
  • Assassin’s Creed III Remastered – oto jak zmieniła się „trzecia” odsłona serii
  • Tom Clancy’s The Division 2 – wrażenia na gorąco
  • Left Alive - powrót do świata Front Mission... i czasów PlayStation 2
  • Mercedes-Benz CLA Coupé i inne atrakcje ESL One Katowice 2019
  • Oto jak przez lata zmieniał się Battlefield
  • Najlepsze gry o zombie
Odsłon: 18694 Skomentuj artykuł
Komentarze

10

Udostępnij
  1. grewest
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2016-08-12 13:56

    Mogli by wydać motorole g z amoledem.

    Skomentuj Historia edycji

  2. andzi18
    Oceń komentarz:

    -2    

    Opublikowano: 2016-08-12 17:00

    W cenie Moto G4 Plus można zastanowić się nad Samsungiem A5 2016.

    Skomentuj

    1. mnap86
      Oceń komentarz:

      5    

      Opublikowano: 2016-08-12 17:23

      Porownanie nakladki moto do nakladki samsunga to nieporozumienie. W ogole porownanie dzialania systemu moto do samsunga jest nie na miejscu. Moto ma czysty system a samsung jest tak spasiony, ze ledwo dziala.

      Przez chwile zastanowilem sie nad g4, ale jednak poczekam do czasu az producenci sie ogarna z wielkoscia ekranow i ktos zrobi cos w rozmiarze 4.3-4.7 (ze wskazaniem na 4.3), do tej pory zostaje z moja wiekowa, ale przynajmniej pancerna i amoledowa XT890.

      Swoja droga to bardzo ciekawe jak producenci dazyli do osiagniecia jak najmneijszych rozmiarow pare(nascie) lat temu, a jak teraz pchaja wszedzie te ogromne ekrany....

      Skomentuj

      1. andzi18
        Oceń komentarz:

        1    

        Opublikowano: 2016-08-12 18:15

        W którym miejscu porównywałem system? Miałem na myśli same parametry. W każdym razie nie odczułem, żeby A5 działała ociężale.

        Skomentuj

      2. arturho7
        Oceń komentarz:

        1    

        Opublikowano: 2016-08-13 21:45

        Mylisz telefony ze smartfonami. Wtedy te urządzenia służyły do dzwonienia, nikt nie korzystał na nich z internetu, nie mowiąc o grach z zaawansowaną grafiką, a teraźniejszy smartfon to multimedialny kombajn. Powodzenia w przeglądaniu neta na ekranie 4.3 cala. Po prostu nie wygodne. Producenci robią to co się sprzedaje. Potrzebujesz jedynie telefonu, nie kupuj smarfona, nikt nie zmusza.

        Skomentuj

        1. mnap86
          Oceń komentarz:

          0    

          Opublikowano: 2016-08-14 15:15

          A jednak daje rade, co prawda ja nie jestem z pokolenia FB (chociaz stary nie jestem), ale co chce sprawdzic czy przeczytac, to przeczytam. Telefon czy smartfon to wg mnie narzedzie. Jezeli chce pogzrebac w zasobach internetu czy w cos pograc, coz... od tego mam duzy monitor i klawiature, bo na ekranie, nawet 5 calowym, pisanie czegokolwiek to i tak katastrofa w porownaniu z tradycyjna klawiatura. Do grania tez duzo lepiej sprawdza sie PC... nie mowiac juz o wygodzie TV+konsola+kanapa/fotel.

          Zaleta smartfona jest to, ze moge zrobic zdjecie w formie notatki np po to, zeby cos porownac za chwile. Czy to, ze jadac gdzies w nieznane odpalam google maps i jade bez obaw. Wiec tak z tym telefonem to nie do konca.

          Po prostu zwrocilem uwage na to, ze sa ludzie, ktorzy potzrebuja funkcjonalnosci, czasami zamknietej w nieduzej i solidnej obudowie.

          Skomentuj

          1. arturho7
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2016-09-01 11:08

            Więc zakup telefon, nadal są produkowane takie urządzenia,nie broń innym kupować smartfonów.

            Skomentuj

  3. pavvel42
    Oceń komentarz:

    2    

    Opublikowano: 2016-08-12 22:25

    lepszy wybór w cenie do 1100zł to moto x play , ma NFC i większą baterie od zwykłego g4 no i jeszcze aparat (teoretycznie).

    Skomentuj

  4. elfirek
    Oceń komentarz:

    3    

    Opublikowano: 2016-08-13 03:59

    jesli Samsunga to tylko S7, a jesli chodzi o srednia polke, to Motorola jest swietnym (moim zdaniem najlepszym wyborem).

    Skomentuj

  5. CZARNYEU
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2016-08-14 12:45

    Krotko i na temat. Brawo za recenzje

    Skomentuj

Dodaj komentarz

Przy komentowaniu prosimy o przestrzeganie netykiety i regulaminu.

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany!