Na topie

Słuchawki dla graczy - nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013

Zobacz nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 w kategorii SŁUCHAWKI DLA GRACZY.

  • Słuchawki dla graczy - nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 | zdjęcie 1

    Zobacz nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 w kategorii SŁUCHAWKI DLA GRACZY.

    Jak co roku wspólnie z Wami będziemy wybierać najlepsze produkty w branży komputerowej. W pierwszym etapie, w formie nominacji zebraliśmy najciekawsze, warte uwagi produkty, które naszym zdaniem powinny znaleźć się w głosowaniu. Ostatni głos jak zwykle i tak należy do Was.

    Słuchawki dla graczy – niezbędny element służący do komunikacji podczas coraz popularniejszych rozgrywek sieciowych. Przedmiot oddzielający zmysły gracza od rzeczywistego otoczenia i panujących w nim dźwięków. Sprzęt o odpowiedniej konstrukcji i właściwościach znacznie podnosi komfort gry.

    Wszelkie uwagi i sugestie umieszczajcie w specjalnie do tego utworzonym wątku na Forum.

    Przebieg plebiscytu Produkt Roku 2013 - nominacje w poszczególnych kategoriach, głosowanie i ogłoszenie wyników, będziecie mogli śledzić w dedykowanej strefie tematycznej.

  • Słuchawki dla graczy - nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 | zdjęcie 2

    Zobacz nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 w kategorii SŁUCHAWKI DLA GRACZY.

    Mad Catz TRITTON AX 720+ 7.1

    Zabudowane słuchawki odzwierciedlające dźwięk przestrzenny w systemie 7.1. Bazują na głośnikach o średnicy 50 mm, zbudowanych z magnesu neodymowego. Pasmo przenoszenia wynosi 25 Hz – 22 kHz. Wyposażone w zewnętrzną centralę sterującą, pilot na kablu oraz giętki, odłączany mikrofon. Słuchawki przeznaczone do współpracy również z konsolami.

  • Słuchawki dla graczy - nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 | zdjęcie 3

    Zobacz nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 w kategorii SŁUCHAWKI DLA GRACZY.

    Asus Headset Orion Pro

    Słuchawki odzwierciedlające dźwięk przestrzenny w systemie 7.1, wyposażone we własny procesor dźwiękowy, wzmacniacz słuchawkowy i tryby ulepszenia dźwięku w grach FPS EQ. Bazują na głośnikach o średnicy 50 mm, zbudowanych z magnesu neodymowego. Pasmo przenoszenia wynosi 20 Hz – 20 kHz.

  • Słuchawki dla graczy - nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 | zdjęcie 4

    Zobacz nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 w kategorii SŁUCHAWKI DLA GRACZY.

    Creative Sound Blaster EVO ZxR

    Bezprzewodowe słuchawki odzwierciedlające dźwięk przestrzenny, wyposażone we własny procesor dźwiękowy. Bazują na głośnikach o średnicy 50 mm. Pasmo przenoszenia wynosi 20 Hz – 20 kHz. Czas pracy słuchawek na akumulatorze: do 8 godzin. Komunikacja przez Bluetooth, jack 3,5 mm i USB.

  • Słuchawki dla graczy - nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 | zdjęcie 5

    Zobacz nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 w kategorii SŁUCHAWKI DLA GRACZY.

    Logitech G430

    Słuchawki oferujące dźwięk cyfrowy 7.1, wyposażone w pilot sterujący znajdujący się na przewodzie oraz adapter USB. Bazują na głośnikach o średnicy 40 mm. Pasmo przenoszenia wynosi 20 Hz – 20 kHz.

    Zobacz testy i recenzje słuchawek

  • Słuchawki dla graczy - nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 | zdjęcie 6

    Zobacz nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 w kategorii SŁUCHAWKI DLA GRACZY.

    SteelSeries Siberia v2

    Odnowiona i ulepszona wersja topowego modelu Siberia. Wyposażona w 50 mm przetworniki, wyzuwany mikrofon oraz pilot na przewodzie. Dołączone do słuchawek oprogramowanie pozwala na zapis 8 profili ustawień equalizera. Pasmo przenoszenia: 18 Hz – 28 kHz. Słuchawki występują w różnych wersjach kolorystycznych (również z podświetleniem), wersji kompatybilnej z PC i konsolami oraz wersjach dla fanów konkretnych gier (np. Diablo III).

    Zobacz testy i recenzje słuchawek

  • Słuchawki dla graczy - nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 | zdjęcie 7

    Zobacz nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 w kategorii SŁUCHAWKI DLA GRACZY.

    QPAD QH-90

    Słuchawki zamknięte, bazujące na głośnikach o średnicy 53 mm, wyposażone w odłączany mikrofon oraz przewodowy pilot sterujący. Pasmo przenoszenia wynosi 15 Hz – 25 kHz. Komunikacja z innymi urządzeniami za pomocą złącza jack 3,5 mm. Występują w wersji czarnej i białej.

    Zobacz testy i recenzje słuchawek

     

  • Słuchawki dla graczy - nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 | zdjęcie 8

    Zobacz nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 w kategorii SŁUCHAWKI DLA GRACZY.

    Corsair Vengeance 2100

    Bezprzewodowe słuchawki oferujące cyfrowy dźwięk przestrzenny 7.1. Bazują na głośnikach o średnicy 50 mm. Pasmo przenoszenia wynosi 20 Hz – 20 kHz. Czas pracy na baterii wynosi do 10 godzin, a ich zasięg to 40 m. Komunikacja przez bezprzewodowa lub przez USB.

  • Słuchawki dla graczy - nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 | zdjęcie 9

    Zobacz nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 w kategorii SŁUCHAWKI DLA GRACZY.

    Natec Genesis HX77

    Słuchawki oferujące cyfrowy dźwięk przestrzenny 5.1. Każda słuchawka składa się z 4 małych głośników. Pasmo przenoszenia wynosi 20 Hz – 20 kHz. Wyposażone w przewodowy pilot, podświetlenie, system wibracji oraz odłączany, elastyczny mikrofon. Komunikacja przez USB.

  • Słuchawki dla graczy - nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 | zdjęcie 10

    Zobacz nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 w kategorii SŁUCHAWKI DLA GRACZY.

    Genius Zabius

    Słuchawki kompatybilne nie tylko z komputerami, ale również konsolami i urządzeniami mobilnymi. Bazują na 40 mm przetwornika. Wyposażone zostały w pilot, system podświetleń LED i odpinany mikrofon. Pasmo przenoszenia: 20 Hz – 20 kHz.

  • Słuchawki dla graczy - nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 | zdjęcie 11

    Zobacz nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 w kategorii SŁUCHAWKI DLA GRACZY.

    Mad Catz F.R.E.Q. 5

    Zabudowane słuchawki stereo, bazujące na głośnikach o średnicy 50 mm, zbudowanych z magnesu neodymowego. Pasmo przenoszenia wynosi 20 Hz – 20 kHz. Wyposażone w sterownik głośności i equalizer oraz mikrofon. Komunikacja przez USB.

  • Słuchawki dla graczy - nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 | zdjęcie 12

    Zobacz nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 w kategorii SŁUCHAWKI DLA GRACZY.

    Tesoro Kuven A1

    Regulowany pałąk, lekkość, wygoda, wbudowany mikrofon, 50mm przetworniki – czego chcieć więcej? Kuven to nazwa określająca mitologiczny hełm Hadesa, kto z nas nie chciałby wcielić się w rolę legendarnego boga podziemia? Słuchawki oferują wirtualny dźwięk 7.1, który można z łatwością osiągnąć dzięki wbudowanej karcie dźwiękowej znajdującej się na dołączanym złączu USB.

  • Słuchawki dla graczy - nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 | zdjęcie 13

    Zobacz nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013 w kategorii SŁUCHAWKI DLA GRACZY.

Autor:
Diana Socha

więcej artykułów ze strefy:
Słuchawki

Kategoria: Słuchawki Tematyka: galeria Produkt Roku

 

Zobacz inne galerie:
  • Podróż w czasie z Photoshopem
  • Najpiękniejsze hostessy i cosplayerki na PGA 2017
  • Team Kinguin Mistrzem Polski w CS:GO - galeria zdjęć
  • (Nie)zmienna topowa Xperia
  • Święto fanów elektroniki i gadżetów - targi IFA 2017
  • Gamescom 2017 - galeria zdjęć
  • AMD Ryzen Threadripper – unboxing zestawu testowego
  • Społeczeństwo XXI wieku w obrazkach (i faktach)
Odsłon: 42391 Skomentuj artykuł
Komentarze

29

Udostępnij
  1. Rawi666
    Oceń komentarz:

    10    

    Opublikowano: 2013-11-21 11:20

    Zajebiste w benchmark.pl jest to ze redakcja poleca co innego niz ludzie na forum benchmarka :D

    Skomentuj

    1. Cacek93
      Oceń komentarz:

      12    

      Opublikowano: 2013-11-21 11:32

      Tak jest, było i będzie. Powód?
      1. Chcą zarobić
      2. Nie znają się na sprzęcie
      3. Oceniają tylko shit, który dostaną sami od producentów.

      GHS-1
      PC360
      HMC631
      HMD-660E

      Niszczą wszystko z tego zestawienia.
      Jedynie Qpady wychodzą obronną ręką, jednak cena jest wygórowana.

      Skomentuj

      1. redakcja
        Oceń komentarz:

        -4    

        Opublikowano: 2013-11-21 14:09

        Gdy będą nominacje wg czytelników będziesz mógł wykazać się wiedzą.

        Skomentuj

        1. NForce One
          Oceń komentarz:

          7    

          Opublikowano: 2013-11-21 16:17

          Wam ten wiedzy audio zawsze na tym portalu brakowało. A Pani redaktor Socha niech chociaż więcej poczyta o tej tematyce, bo nie ma zielonego pojęcia o czym pisze.

          Skomentuj

          1. Bandyto3xx
            Oceń komentarz:

            1    

            Opublikowano: 2013-12-17 15:30

            Słuchawki Geniusa i Nateca tutaj - muszę powiedzieć... że to przesada - pojechali grubo.

            Skomentuj

    2. Rawi666
      Oceń komentarz:

      5    

      Opublikowano: 2013-11-21 11:50

      Pozwole wiec sobie przytoczyc kultowy post z forum odnosnie polecanych sluchawek:

      http://http://forum.benchmark.pl/topic/95884-polecane-s%C5%82uchawki-nauszne/

      Oraz z innego zrodla
      http://www.audiofanatyk.pl/polecane-sluchawki-nauszne-do-gier/

      I jeszcze polecane karty dzwiekowe
      http://www.audiofanatyk.pl/polecane-komputerowe-karty-dzwiekowe/

      Skomentuj

    3. gboor
      Oceń komentarz:

      2    

      Opublikowano: 2013-11-21 12:51

      Bo jak wiadomo anonimowi forumowicze, gdzie każdy może napisać co my ślina do łba przyniesie na pewno znają się lepiej niż redaktorzy specjalistycznego portalu :) Więcej w życiu testowali, porównywali, mają lepsze laboratoria po domach, i jakby co to odpowiadają za każde słowo :D W ogóle, benchmark.pl powinien ograniczyć działalność do kompilacji wypowiedzi z forum, bo tam wszyscy wszystko wiedzą lepiej i wcześniej :D
      Możesz tu rzucić jakimiś ciągami znaków i stwierdzić, że "niszczą", a ja mogę ci jakoś nie wierzyć. Chociażby dlatego że większość tych sprzętów widziałeś tylko na obrazkach, w przeciwieństwie do redakcji portalu z tradycjami, która ma odpowiednie doświadczenie, warunki i wiedzę, żeby się kompetetnie wypowiadać.

      Skomentuj

      1. Rawi666
        Oceń komentarz:

        5    

        Opublikowano: 2013-11-21 13:55

        Ten obrazek idealnie podsumowuje twoj komentarz :)
        http://cdn.memegenerator.net/instances/500x/35458421.jpg

        Skomentuj

      2. Cacek93
        Oceń komentarz:

        3    

        Opublikowano: 2013-11-21 16:00

        Zapraszam na www.techfanatyk.net
        Źródło rzetelnej wiedzy.

        Minusy świadczą tylko o tym jak ciemną masą są kupujący.

        Skomentuj

        1. Cacek93
          Oceń komentarz:

          2    

          Opublikowano: 2013-11-21 16:29

          Miało być http://www.audiofanatyk.pl :P
          Pretensje o brak edycji komentarzy nie miejcie do mnie :P

          Skomentuj

  2. michas002
    Oceń komentarz:

    5    

    Opublikowano: 2013-11-21 11:32

    Bo to są sluchawki typowo dla graczy . Na forum polecaja do gier sprzet hi-fi . Tak czy inaczej, marketing czyni cuda ;)

    Skomentuj

  3. DzikiWariat
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2013-11-21 12:13

    Brakuje mi moich ulubionych 7.1 wireless corsair2000 - jak narazie najlepszy dzwiek jaki mialem w gamingowych sluchawkach

    Skomentuj

    1. SuperDragons
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2013-11-21 15:47

      twoje pierwsze sluchawki?

      Skomentuj

  4. Matthe
    Oceń komentarz:

    4    

    Opublikowano: 2013-11-21 12:28

    Do wszystkich rankingów, plebiscytów, benchmarków, testów w internetach trzeba podchodzić z dystansem. Nie ufaj nikomu!

    Skomentuj

  5. kremowykac
    Oceń komentarz:

    8    

    Opublikowano: 2013-11-21 13:18

    Proponuję podać jeszcze ceny w tych nominacjach.

    Skomentuj

  6. lukaszek2807
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2013-11-21 15:22

    Szkoda, że żaden model nie działa wraz z PS3 bądź X360 :P Takie oto słuchawki dla gracza :P

    Skomentuj

  7. Radioaktywny
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2013-11-21 15:54

    Jaki syf. Jeżeli już robić top 10 to sensownie, gdzie Sennheiser hd201 Superlux hd681, może i nie mają mikrofonu, ale zawsze jest zalman mic-z1. Większość z tego "top 10" nie jest warte nawet połowy swojej ceny.

    Skomentuj

    1. szramabdg
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2013-11-21 16:05

      Ze wszystkim się zgadzam, tylko własnie cały szkopuł w tym, że słuchawki "gamingowe" są kojarzone przez większość jako słuchawki z wbudowanym mikrofonem i wodotryskami typu dźwięk 7.1 w słuchawkach stereo ;) . Co do polecanych produktów to ocn zrobił bardzo sensowny przekrój: http://www.overclock.net/t/1014902/ocns-most-recommended-audio-products

      Skomentuj

  8. lukaszbik
    Oceń komentarz:

    -1    

    Opublikowano: 2013-11-21 16:00

    nie polecam Tritton 720 :d lepiej dolozyc do Tritton Ax Pro 5.1 + Prawdziwy dzwiek 5.1 i kompatybilnosc z konsolani xbox 360 i Ps3 oraz Pc tylko na Pc potrzebujemy karte dzwiekowa z Dolby Digital Live co jest wydatkiem okolo 200 zl reszta to shit emulujacy dzwiek przestrzenny z emulujacych dzwiek przestrzenny to tylko Astro A40 sa super reszta to kicz totalny tylko ze z Astro headset jest slaby tylko Mixamp jest godny polecenia dlatego wielu graczy kupuje sam Mixamp a headset innej firmy .

    Skomentuj

  9. Cacek93
    Oceń komentarz:

    4    

    Opublikowano: 2013-11-21 16:08

    W jaki niby sposób? Wiedzą wykazuję się na forum pomagając innym.
    Odpowiedziałbyś chociaż na pytanie dlaczego nie ma wymienionych przeze mnie słuchawek w zestawieniu.
    Nie jest to pierwsze tak lekkomyślnie robione zestawienie, w myszkach polecacie produkty z twin-eye oraz pixartem, które dla wymagającego gracza są nieakceptowalne.

    To nie są procesory czy karty graficzne gdzie do przeprowadzeniu wystarczy włączyć benchmarka oraz kilka gier.

    Skomentuj

  10. Cacek93
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2013-11-21 16:09

    @do "redakcja"

    Skomentuj

  11. Cacek93
    Oceń komentarz:

    2    

    Opublikowano: 2013-11-21 16:10

    Widziałeś chociaż jakieś obszerne testy tych słuchawek świadczące o tym, że redakcja miała je u siebie? Jakieś porównania do innych modeli, odsłuchy na różnych kartach dźwiękowych?
    Nie...
    Także sam ten fakt daje do myślenia.

    Skomentuj

    1. gboor
      Oceń komentarz:

      -1    

      Opublikowano: 2013-11-21 22:48

      Linki do redakcyjnych testów masz bezpośrednio pod niektórymi z nich. Masz tu 10 czy 11 modeli, więc pozwól że cię zacytuję: miałeś KTÓREKOLWIEK z nich u siebie? W jakich warunkach prowadziłeś ich testy, z jakimi innymi modelami je porównywałeś, na jakich kartach dźwiękowych były odsłuchy itp. Ale piszesz z pełnym przekonaniem, że jakieś-tam inne je "niszczą"... NA JAKIEJ PODSTAWIE??
      Więc po kolei: jak się coś komentuje, warto przynajmniej przeczytać tytuł "Słuchawki dla graczy - nominacje do plebiscytu Produkt Roku 2013". Ze zrozumieniem. Po pierwsze - tylko produkty z roku 2013. Po drugie - słuchawki dla graczy a nie "słuchawki w ogóle". Po trzecie - nie żaden "TOP-10" czy "Polecane", ale propozycje do plebiscytu. Może jeszcze raz przetłumaczę z polskiego na nasze: nie jest celem artykułu, ani twierdzeniem redakcji, że to są najlepsze słuchawki które można obecnie kupić. To są interesujące modele słuchawek które pojawiły się na rynku w mijającym roki i na które można zagłosować w plebiscycie.

      Skomentuj

  12. Cacek93
    Oceń komentarz:

    -1    

    Opublikowano: 2013-11-21 16:11

    @do "gboor"

    Odpowiedź na komentarz coś nie działa...

    Skomentuj

  13. gboor
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2013-11-21 23:10

    Wiem, że istnieje wiele innych wartych uwagi modeli. Sam mam jakieś Superluxy i jestem bardzo zadowolony. Jednak wszystkie tu prezentowane to markowe produkty dobrej jakości, w takim przedziale cenowym, że na pewno żaden nie daje słabego dźwięku i większość użytkowników nie wychwyci żadnej różnicy między nimi a tymi które według ciebie "niszczą" (niezbyt profesjonalne określenie i nie wiadomo co znaczy). Przy sprzęcie tej klasy o "lepszości" decyduje w dużej mierze gust, celowo produkuje się różne modele słuchawek o różnej charakterystyce bo różne ludzie mają upodobanie i potrzeby. Nie ma tu jakiejś obiektywnej miary, więc stanowcze twierdzenia że jedne super a kto lubi inne, ten się nie zna, są trochę niepoważne i pachną fanbojstwem.
    A już zupełnie śmieszne są pretensje że redakcja ośmieliła się mieć w jakiejś kwestii inne zdanie niż, cytuję "ludzie na forum". No, jak śmieli!... bardzo podejrzane... Hehe, zastanówmy się - może właśnie dlatego że są redakcją? A forum to tylko forum?
    Załóżcie sobie własny portal, gdzie będziecie wkoło pisać o jedynie słusznych sprzętach i całej reszcie która jest "shitem", na podstawie tego że coś tam gdzieś tam przeczytaliście albo kolega dał się na chwilę pobawić. Życzę powodzenia, ale sukcesu nie wróżę :)

    Skomentuj

  14. DeathSpike
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2013-11-22 08:58

    w zestawieniu brakuje mi cen. :-)
    Fajnie byłoby spojrzeć co ile kosztuje.

    Skomentuj

  15. Ethan
    Oceń komentarz:

    -2    

    Opublikowano: 2013-11-22 10:28

    Dla mnie słuchawki dla graczy to tylko "true" 5.1, a na liście którą zaproponowaliśmy nie ma żadnych tego typu. :]

    Skomentuj

  16. t.luk
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2013-11-22 13:12

    Jak widzę określenie "gamingowe słychawki" to aż mnie skręca ze śmiechu. Miałem kiedyś takie od Corsair i to była normalnie żenada a nie słuchawki :D Dźwięk zawsze był jakiś zniekształcony że już nie wspomnę o tym, że muzyki posłuchać się na tym nie dało :P

    Skomentuj

    1. Diana Socha
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2013-11-22 14:39

      nominacje słuchawek do słuchania muzyki są tutaj: http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/najlepsze-sluchawki-roku-2013.html ;)

      Skomentuj

Dodaj komentarz

Przy komentowaniu prosimy o przestrzeganie netykiety i regulaminu.

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany!