Na topie

Porównanie paramterów

Autor:

więcej artykułów ze strefy:
Telefony

A A

Przygotowaliśmy trzy obszerne tabele z parametrami technicznymi telefonów. Możecie w nich porównać ze sobą dane techniczne smartfonów. Przy okazji informujemy, że pracujemy nad rankingiem smartfonów - wówczas porównywanie ich stanie się łatwiejsze i wygodniejsze.  Póki co mamy nadzieję, że poniższe tabele spotkają się z waszym zainteresowaniem.

Kliknij aby powiększyć

Kliknij aby powiększyć

Kliknij aby powiększyć

Odsłon: 1472800 Skomentuj artykuł
Komentarze

110

Udostępnij
  1. Dideq
    Oceń komentarz:

    25    

    Opublikowano: 2012-02-11 11:16

    Wow, super artykuł. Przeszliście samych siebie. :)

    Skomentuj

  2. Danielo
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2012-02-11 11:32

    Czy ja dobrze widzę w kategorii "TOP 3: najwydajniejsze smartfony do gier", pierwsze miejsce zajął Samsung Galaxy Nexus. Przecież on jest wyposażony w przestarzały układ PowerVR SGX540. Podobno nie da się na nim pograć komfortowo w Grand Theft Auto 3 czy Dungeon Defenders. W momencie kiedy zaczyna się dziać dużo na ekranie obraz zaczyna strasznie przycinać.



    Skomentuj

    1. infinitimind
      Oceń komentarz:

      1    

      Opublikowano: 2012-02-12 17:45

      Ten układ ma wiekszą wydajnosc niż gpu w tegra2. To o czym Ty piszesz jest spowodowane tym iż telefony z tym układem mają tylko 1 rdzeń.
      U mnie po podkręceniu SGS do 1.4GHz gra się komfortowo.

      Skomentuj

      1. suntzu
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2012-02-13 12:42

        Co nie zmienia faktu, że jest to wolniejszy układ od Exynos-a. Ale Pan Duda o tym nie wiem szkoda....

        W tym zestawieniu mógłby się co najwyżej znaleźć SGSII, Galaxy Nexus, Xperia Play (bo kontroler), albo coś z Tegrą (bo program NV)....

        Galaxy Note w topce to nieporozumienie.


        SGX540 jest wydajniejszy od tegry wyżej taktowany. Jednak pobiera wtedy więcej energii. Sprawa dyskusyjna.

        Skomentuj

    2. visenna
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2012-02-12 21:13

      Piszesz "podobno" czyli nie wiesz :) Nie grałeś a jednak komentujesz :D Nie szkoda klawiatury?

      Skomentuj

  3. Wojtasx
    Oceń komentarz:

    10    

    Opublikowano: 2012-02-11 11:40

    Panie Tomku DOBRA ROBOTA! ;D

    Skomentuj

  4. tommyt1983
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-11 11:42

    HTC DESIRE HD... I tyle w temacie. Kupilem za 700zł. Jest juz oficjalny 2.3.5 a po zamontowaniu ICS nie ustepuje w nczym szybkoscia nowemu Nexusowi ktorego tez mam. 4.3 cala robi swoje. Najlepszy stosunek jakosc-cena

    Skomentuj

    1. Michur
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2012-02-11 11:59

      Potwierdzam posiadam od ok. roku i jestem bardzo zadowolony. Smartfon szybki, nie zawiesza się, nakładka htc wymiata, jakość wykonania również na najwyższym poziomie mimo kilku nieprzewidzianych gleb poza delikatnymi brakami lakieru na obudowie żadnych większych zniszczeń. Desire zdecydowanie lepiej leży w dłoni niż sgs2 mimo tych samych rozmiarów wyświetlacza. Do wad można zaliczyć słabą baterie, i znacznie lepsze aparaty w najnowszej konkurencji poza tym w codziennym użytkowaniu niczym jej nie ustępuje.

      Skomentuj

    2. kielek117
      Oceń komentarz:

      1    

      Opublikowano: 2012-02-15 22:55

      Jak zobaczyłem tu cenę DHD, to myślałem, że z krzesła spadnę. Rozumiem, że to nie są ceny z tzw. rynku wtórnego, lecz nowego DHD idzie kupić już 1200-1300 zł, a 500 zł to całkiem sporo. Po za tymi cenami ( chętnie bym się dowiedział skąd je wzięliście) artykuł bardzo solidny i porządnie wykonany. Pozdrawiam

      Skomentuj

  5. PIOTER123
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-11 11:47

    ekhem... wildfire s ma już oficjalnego androida 2.3.5

    Skomentuj

  6. mateo1212
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-11 11:49

    ja przymierzam się do galaxy S, podobno z voodoo modem to ma jakość dźwięku na podobnym poziomie co iphone (oczywiście różnią się charakterystyką, kwestia gustu)
    Da się to jakoś porównać do karty dźwiękowej w PC np. takiego xonara DX? (mówimy tutaj o słuchaniu muzyki)?

    Skomentuj

    1. infinitimind
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2012-02-12 17:59

      Dac w SGS jest lepszy niż w SGSII.

      Skomentuj

  7. hideo
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2012-02-11 11:53

    art fajny ale brakuje nadal wielu modeli (np. mojej xperii arc s)

    Skomentuj

  8. zenek73
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-11 11:55

    Tak spojrzałem to z wyglądu z grubsza wszystkie wyglądają tak samo...
    Następny mój telefon musi mieć fizyczną klawiaturę i tyle w temacie.

    Skomentuj

    1. Michur
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2012-02-11 17:02

      Wszystkie wyglądają tak samo ponieważ duży wyświetlacz i minimalne ramki to największa wygoda użytkowania takiego sprzętu w tym do czego został głównie stworzony czyli przeglądanie neta. Posiadając fizyczna klawiaturę na froncie tracisz dużą powierzchnię ekranu jedynym rozsądnym rozwiązaniem są konstrukcje typu HTC desire Z lub Motorla milestone.

      Skomentuj

  9. Olek20
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-11 12:00

    Test ciekawy ale jaki sens testowania tak wielu modeli gdy wśród nich brak głównych graczy średnio-wyższej półki czyli Sony Ericssona Xperia Arc S i zwykłego Arc? przecież te telefony najlepiej się sprzedają klientom którzy nie znają w tym temacie, w salonie czy inny markecie mówią "eeee taam samsung... ja wole sony :) na pewno jest lepszy niż Koreańczyk",
    widzę że to kolejny test w którym pominięto Xperie,
    p.s. sam mam Koreańczyka S2 ;)

    Skomentuj

  10. Jakub Kralka
    Oceń komentarz:

    2    

    Opublikowano: 2012-02-11 12:01

    Nie wiem czy to najlepszy tekst tego typu w sieci, ale lepszego nie ma i prędko nie będzie, brawo! :)

    Skomentuj

  11. tanakov
    Oceń komentarz:

    2    

    Opublikowano: 2012-02-11 12:07

    Brakuje mi jednego porównania... A mianowicie jak widać w artykule, urządzeń jest masa i o ile w top 5 rzeczywiście nie trzeba testów, aby wskazać najlepsze telefony, tak w kategorii: "the best choise for kowalski is?" ... no i właśnie nie wiadomo.
    Przynajmniej ja mam z tym problem

    Skomentuj

  12. andanchiel
    Oceń komentarz:

    3    

    Opublikowano: 2012-02-11 12:50

    A będzie kiedyś test komórek dla tego, kto nie chce wydawać 1500 zł na telefon?? Np: smartfony z androidem do 500 zł (np se xperia x8, motorola flipout).
    Szkoda że nie uwzględniono SE Arc S (myślę, że w kategorii najlepsza kamerka by wygrał).

    Skomentuj

    1. wiesiors4
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2012-02-11 13:24

      no właśnie wygrałby a ten test miały wygrać Samsungi ;p

      Skomentuj

      1. hideo
        Oceń komentarz:

        1    

        Opublikowano: 2012-02-11 14:41

        bo generalnie SII imho jest najlepszym smartem aktualnie (obok iPhone4S), choć Arc S dostał nagrodę EISA za najlepszy aparat (a SII za najlepszy smartfon), ludie z EISA wiedzą co dobre :) Arc S jest bardzo ładny na żywo (ma swój oryginalny wygląd i nie wzoruje się na iPhone jak S/SII) choć SII jest szybszy i ogólnie lepszy (i droższy), trzeba oddać Samsungowi sprawiedliwość - w smartach są świetni (choć fanem nexusa nie jestem, SII bardziej mi się podoba)

        Skomentuj

    2. Leesiuu
      Oceń komentarz:

      -3    

      Opublikowano: 2012-02-11 14:53

      nie bo to nie są smarty tylko telefono podobne urządzenia. Wszystko się zacina i nie działa jak powinno :)

      Skomentuj

    3. hideo
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2012-02-11 15:05

      z x8 miałem trochę styczności, jak na tak tani smart to coś potrafi, stara konstrukcja - dokucza głównie zbyt mała ilość pamięci i odrobinkę zbyt wolny procesor a także ogólnie powolny android 1.6/2.1 (chyba, że wrzucisz customowy 2.3 to znacznie przyspieszy ale zbyt małej ilości pamięci nadal nie oszukasz), ogólnie x8 nie polecam na dziś, jeśli coś małego w miarę taniego to nowa xperia mini lub coś od Samsunga za kilka stówek

      Skomentuj

  13. wiesiors4
    Oceń komentarz:

    -1    

    Opublikowano: 2012-02-11 13:13

    artykuł powered by Samsung? Sory, ale za bardzo wychwalacie Samsungi. Narzekacie na ekran RAZR ale wyświetlacz Galaxy Nexus cacy? A wystarczy porównać sobie zdjęcia ekranów które tu zamieściliście. Nexusa opisujecie jakby to był jakiś przemiot kultu ;)
    I dlaczego nie znalazło się tu miejsce dla Xperii arc S? ;>

    Skomentuj

  14. Dragon
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-11 13:45

    Rozwalił mnie tekst o Galaxy Ace. W minusach umieszczono bardzo śmieszne zdanie według mnie, że klapka tylna sprawia wrażenie tandetnej a ramka podatna na zarysowania.
    Jak można w minusach telefonu umieścić swoje przypuszczenie że coś może być tandetne choć to tylko wrażenie a w rzeczywistości może być trwalsze niż te, które sprawiają wrażenie super wytrzymałych. Fiat Panda też sprawia wrażenie tandety a podbiła rynek.
    Co do ramki to nie wiem jak niby może przyjmować zarysowania skoro mam już telefon pół roku i żadnej ryski, nawet micro-rysek nie ma.
    Nie czytałem recenzji innych telefonów ale do Ace'a się autor nie przyłożył.

    Skomentuj

    1. hideo
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2012-02-11 14:35

      czasem faktycznie tak jest jak piszesz http://www.youtube.com/watch?v=elKxgsrJFhw (w życiu bym nie pomyślał o takim wyniku...)

      Skomentuj

      1. Dragon
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2012-02-11 23:32

        No akurat tutaj nie ma się co dziwić bo iPhone ma szkło a samsung tylko tandetną pleksi co odbija się na dotyku lecz nie ma co gadać jeżeli ktoś ma parkinsona to lepiej aby się zaopatrzył w samsunga (bez urazy) ;)

        Skomentuj

  15. Damix
    Oceń komentarz:

    -2    

    Opublikowano: 2012-02-11 13:45

    Pełno błędów, pełno...
    Z tą jakością ekranów amoled to śmiech na sali. Wiecie, że niektóre mają pentile ale piszecie a niesamowitej jakości w galaxy nexus a galaxy SII w rzeczywistości ma większe upchanie pikseli, podobnie z innymi telefonami o takim ekranie.
    Błędy odnośnie ceny, raz tak, raz inaczej...
    W sumie to nie wiem dlaczego Galaxy Nexus jest lepszy od SII według was ...

    Skomentuj

  16. Hardcore
    Oceń komentarz:

    -1    

    Opublikowano: 2012-02-11 14:05

    SGN w grach najlepszy ?
    Raczej bym tego nie powiedział.
    Ale ktoś kto planuje zakup górnej lub średniej półki, nie bardzo się orientując, na pewno przy tym zestawieniu wybierze telefon dla siebie.

    Skomentuj

  17. mm251
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-11 14:31

    Bardzo fajnie że zdecydowaliście się zestawić wszystkie testy, super przydatna sprawa, brawo.

    Osobiście posiadam HTS Desire S, który raczej okupuje tyły waszego zestawienia ale i tak jestem z niego zadowolony. Szybkość działania nie pozostawia nic do życzenia jakoś wykonania super, a grać gram co najwyżej w Angry Birds.

    Skomentuj

  18. david1206
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2012-02-11 14:41

    Mój Desire Z chociaż za najlepszą jakość wykonania nagrodzony ^^

    Skomentuj

    1. SoundsGreat
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2012-02-11 17:36

      A prawda, prawda, choć w nim jak wiadomo na uwagę zasługuje klawiatura. Jednakże w moim tylna klapka ma już kilka rys.

      Skomentuj

    2. Glass
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2012-02-11 18:57

      Pierwszy raz mam produkt z 1 miejsca. chociaż raz.
      Nie dziwie się obudowa guma+alu i nawet szybka od aparatu jest z szkła, a nie z plastiku.
      Do tego CPU podkręcone z 800MHz do 1,5GHz i mam potwora wydajnościowego :D

      Skomentuj

      1. Misiek94
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2012-02-25 13:28

        Ja również jestem właścicielem Desira Z i po 3 miesiącach jestem super zadowolony z zakupu szczególnie że przesiadłam się z E51. Przepaść technologiczna jak między Maluchem, a Veyronem. Wydajność jest dla mnie w zupełności wystarczająca 800 MHz to 1GHz, ale w porównaniu do Wava 2 mojego kolegi jest może nawet odrobinę szybszy. Gorąco polecam.

        Skomentuj

  19. d i l
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-11 16:46

    "Galaxy Gio można kupić obecnie już za około 400 zł"
    poniżej: orientacyjna cena 610zł O.o

    Skomentuj

  20. kopek1942
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-11 17:42

    Samsung Ace jest sprzedawany z systemem adnroid 2.3 co ma spore znaczenie. Filmy są kręcone w rozdzielczości 640x480 i działanie systemu jest o wiele sprawniejsze.

    Skomentuj

    1. Szymon331
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2013-02-05 22:57

      Dziwi mnie jednak że testowany była ACE 1 gdy ponad pół roku jest już dostępny ACE 2...

      Skomentuj

  21. Minimal
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-11 18:05

    I właśnie dlatego Nexus'a kupuje w przyszłym miesiącu :)

    Skomentuj

  22. xardas228
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-11 18:15

    Jak dla mnie gdyby mój Milestone miał 512 Ram-u i to samo wykonanie, byłbym w pełni szczęśliwy. MIUI ;]

    Skomentuj

  23. Wales21
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-11 18:23

    Mam lg p970 z androidem 2.2.2 froyo jest możliwość uaktualnienia do nowszej wersji ? i jak to zrobić ?

    Skomentuj

  24. leon691
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-11 18:56

    Tak, aktualizacja dla p970 optimus black jest już dostepna od jakiegoś czasu. Kilka tygodni temu sam to przerabiałem z pomocą PC SUITE 4. Na stronie LG masz rozpisane co i jak.

    Skomentuj

  25. Brokulis
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-11 19:52

    samsung ace - chyba brak informacji o szkielku gorilla... a wersja to juz brandowane 2.3.6 wyszly, tylna klapka doskonale sie sprawdza bo nie slizga sie w rece, ramka jeszcze mi nie popekala a nosze luzem w spodniach od 3 miesiecy.. to tak tyle ode mnie do opisu ace'a

    Skomentuj

  26. Wales21
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-11 21:22

    Leon691 mógł byś mi dokładnie napisać co zrobiłes żeby uaktualnic androida bo ja jak prubóje przez strone lg to wyskakóje mi że mam aktualną wersje androida.

    Skomentuj

    1. moradrin
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2012-02-14 00:01

      Musisz zainstalować LG pc suit. Poczytaj na stronie producenta. Aktualizuje się z pc przez kabel usb, a nie z poziomu telefonu.

      Skomentuj

  27. Mariousz1
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-11 22:18

    Brakuje mi tutaj jednego telefonu, którego nie da się porównać z żadnym innym. Xperia mini pro. Telefon którego nie da się przypisać do żadnego telefonu z tutaj pokazanych. Dlatego uważam że porównanie jest niepełne, jeli chodzi o smartphony z androidem.

    Skomentuj

  28. Shauni
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-11 22:21

    Ja mam Milestone, dość fajny telefonik, ale na niepodkręconym procku i oprogramowaniu od producenta... Masakra- strasznie wolno działa, zwiechy są, ale przy grach nawet tych z 3d daje radę, nie wiem na czym to polega że przy działaniu aplikacji-wolno, gry- ok. Na razie nic nie zmieniam bo na gwarancji jest. Mam go już rok, a jeden klawisz z klawiatury jakby "odstaje", "odkleił się".

    Skomentuj

  29. R2rrO
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-11 23:47

    Jedyny minus tych smartphone-ów, to taki że maja androida...:/
    Szkoda, że nie można decydować o tym jaki system chce się zainstalować na dopiero co kupionym urządzeniu...

    Skomentuj

  30. raspo
    Oceń komentarz:

    2    

    Opublikowano: 2012-02-12 01:37

    Porównywanie sprzętu za 2 tysiaki ze sprzętem za 700 zł jest bez sensu - wiadomo który wypadnie lepiej. Jak były testy słuchawek czy aparatów foto to były grupy cenowe i to się trzymało kupy.
    A może by tak porównanie myszek Razer i Logitech z gryzoniami Trust, Easy Touch i Mediatech?

    Skomentuj

  31. belixa
    Oceń komentarz:

    -2    

    Opublikowano: 2012-02-12 06:34

    Bardzo brakuje Najlepszego Sonny E. Xperia ARC S. Ze względu na mini HDMI i wysyłanie obrazu przez WIFI do TV powinien znajdować się na liście :)
    Gra w gierki HD na TV to dopiero jazda.

    Do tego arc s można kupić już od 700zł - NOWY z 2giej ręki.
    Polecam ARC S ! :>

    Skomentuj

    1. manioor
      Oceń komentarz:

      1    

      Opublikowano: 2012-02-12 10:10

      podaj jakiś namiar na ten telefon za 700zł bo jestem zainteresowany.

      Skomentuj

  32. leon691
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-12 10:15

    walers21--> instalujesz na PC PC Suite4, podłaczasz telefon i aktualizujesz spod tego programu Androida do wersji 2.3.4 (Gingerbread)
    Mam aparat niebrandowany (spoza sieci), zakupiony bez simlocka, jesli ktos kupłl np. w orange możliwe że musi poczekac z aktualizacją na operatora.

    Skomentuj

  33. XXFFXX
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-12 10:40

    Ja osobiście polecam lg swift 2x. Nawet bez aktualizacji do 2.3.4 pomimo dużej ilości aplikacji śmigał bez przycięcia (nie wiem co ludzie robią, że im tak muli). Dziwię się że go nie ma w zestawieniu najwydajniejszych telefonów, można spokojnie odpalić wszystkie gierki które obecnie są dostępne bez najmniejszego laga. Poniżej jest cena 1429zł ale to chyba z #### wzięta. Normalnie można kupić za 1198zł nowy w jednym z lepszych sklepów internetowy.

    Skomentuj

    1. XXFFXX
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2012-02-12 10:42

      Stosunek cena/wydajność wypada chyba najlepiej ze wszystkich tutaj.

      Skomentuj

  34. songostylizator
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-12 11:29

    A gdzie jest coś od ZTE? :(

    Skomentuj

  35. rafal5891
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-12 15:27

    A LG Swift 2x nie ma mieć także aktualizacji do Androida 4.0?

    Skomentuj

    1. Hardcore
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2012-02-12 16:37

      Bedzie, jednak aktualnie zajmuja sie dopracowywaniem a2.3.

      Skomentuj

      1. Parlan
        Oceń komentarz:

        1    

        Opublikowano: 2012-02-13 10:24

        Obecnie (oficjalnie) jest 2.3.4. ICS nieoficjalnego można sobie darować . Zbyt dużo niedoróbek.
        Pozostaje czekać. Ale grunt, że potwierdzili to na 100%. To co robił Samsung ze swoimi uzytkownikami to kpina.

        Skomentuj

  36. infinitimind
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-12 17:25

    Stary SGS:
    3D - 1080pkt
    2D - 280pkt

    Skomentuj

  37. rambosz
    Oceń komentarz:

    -1    

    Opublikowano: 2012-02-12 19:18

    co to za lipny artykuł.

    Do czego PRZEDE WSZYSTKIM służy smartfon?

    do DZWONIENIA

    a co musi być dobre, żeby jakość podstawowej funkcji byla dobra ?

    ... GŁOŚNIK i ANTENA

    jakoś nie widzę komentarza do tego najważniejszego w zasadzie elementy TELEFONU

    napisane jest o jakichś duperelkach srelkach, kamerkach i innych, a o jakości sygnału i słyszalności rozmowy ni słychu ni widu

    Skomentuj

    1. Ari93
      Oceń komentarz:

      2    

      Opublikowano: 2012-02-12 19:36

      To chodzi Ci o smartfon czy o telefon?
      OMG czlowieku, wyjdz juz z XX wieku i wejdz w wiek XXI...
      jak chcesz testy TELEFONOW to ich szukaj ale datowane na np 2002r?

      druga sprawa, znowu brak ZTE Blade.... LOL
      i trzeecia Samsung Galaxy Ace
      "otwarty system operacyjny Android 2.2"
      ... czemu redaktor testujacy nie raczyl aktualizowac telefonu do 2.3? Juz od daaaawna jest ginger na Ace...

      Skomentuj

      1. rambosz
        Oceń komentarz:

        -2    

        Opublikowano: 2012-02-14 15:35

        sam mam SGA i wiem o czym mówie. Czy wy nosicie po dwa telefony ? Jeden jako smartfon a drugi do dzwonienia? jeśli tak no to lepiej kupić dobry telefon, a dodatkowo tablet, bo tak to i jedno i drugie do du...

        Skomentuj

        1. OBoloG
          Oceń komentarz:

          0    

          Opublikowano: 2012-02-21 11:18

          Rambosz a Ty przygłuchawy jesteś czy co że Ci tak na tym dźwięku zależy to kup sobie aparat słuchowy i po problemie każdy smartphone dla Cię będzie mieć dobry dźwięk i mikrofon jak już wkońcu będziesz słyszeć co sam mówisz.

          Sam mam osobiście 2 smarty samsunga omnie 1 16 GB i teraz samsunga galaxy S2 czas pracy zabawa nonstop 6-8 h, przy korzystaniu jako telefon + przeglad codzienny poczty 3,5 - 4 dni. Ważna rzecz bateria się uformowała porządnie po ponad miesiącu na początku działał max 1,5 dnia jako fon

          Skomentuj

    2. visenna
      Oceń komentarz:

      1    

      Opublikowano: 2012-02-12 21:11

      Nie, smartphone to nie służy do dzwonienia.
      To właściwie wszystko poza tym, jeśli chcesz mieć wydajny i trwały telefon polecam nokię 3310.

      Skomentuj

  38. SebastianFM
    Oceń komentarz:

    -1    

    Opublikowano: 2012-02-12 20:03

    Porównanie przeprowadzone nierzetelnie, masa błędów, może artykuł sponsorowany?
    Dlaczego do testów wydajności procesora i grafiki został wykorzystany tylko jeden benchmark?
    AnTuTu Benchmark nadaje się do testowania CPU, ponieważ sprawdza prędkość obliczeń, pamięci RAM, obliczeń zmiennoprzecinkowych, wyniki zmieniają się proporcjonalne do ustawianej częstotliwości procesora. Natomiast zupełnie bezsensowne jest tesowanie nim wydajności GPU, ponieważ większość telefonów osiąga na testach maksymalną ilość klatek na sekundę, ograniczoną przez system. Widać to doskonale po wynikach testu.
    Zastrzeżenie mam również do TOP 3: najwydajniejsze smartfony do gier. Nexus na pierwszym miejscu, nic dziwnego, jako jeden z nielicznych ma już ICS, który jest o wiele wydajniejszy od Android Gingerbread. Dla przykładu Galaxy S II z zainstalowaną testową wersją ICS również osiąga wynik ponad 6200 punktów, HTC Sensation 5300, a z ustawionym maksymalnym taktowaniem CPU na 1.5 GHz (domyślne dla tego procesora) oraz HTC Sensation XE mają wynik ponad 6660 punktów, czym przebijają nawet Note. A Evo 3D w zestawieniu na trzecim miejscu, dlaczego nie HTC Sensation, z identycznym procesorem i grafiką, albo XE, który jest jeszcze wydajniejszy ze względu na procesor taktowany 1.5 GHz? Ok, widzę uzasadnienie: "obudowa jest dobrze wykonana, ergonomia jest bez zarzutu". Już rozumiem.

    Skomentuj

    1. infinitimind
      Oceń komentarz:

      -1    

      Opublikowano: 2012-02-12 20:19

      Też myślałem że będzie coś dobrego, ale jak zobaczyłem te testy yo mi kopara opadła. Dobrze że nie uzyli Quadranta hehe

      Skomentuj

  39. MastaLama
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2012-02-12 22:01

    Szkoda, że nie ma jednej dużej tabelki ze wszystkimi parametrami takiej podsumowującej- czy któryś z tych telefonów ma klawiaturę QWERTY oprócz chachy? bo nie chce mi się przeglądać 34 strony o telefonach, które mnie nie interesują tylko po to żeby wam nabijać licznik odwiedzin dla reklamodawców

    Skomentuj

  40. behemot
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-12 23:16

    Kolejny raz powtorzona BZDURA o braku multitouch w Huawei u8500.

    Skomentuj

  41. darry dooman
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-12 23:18

    brakuje trochę rzetelności w testach...jak i aktualizacji pewnych punktów, choćby tego, że topowe telefony od LG posiadają już oficjalnie aktualizację do systemu 2.3.4, P990 dostał bodajże już w listopadzie a na liście porównania cały czas widnieje, że tam tylko 2.2 froyo.
    nie da się ukryć, że wraz z aktualizacją wyniki troszkę podrosły doganiając czołówkę...

    Skomentuj

    1. moradrin
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2012-02-14 00:13

      W wadach LG swift 3D: brak sprzętowej migawki- NIEPRAWDA! Niestety w testach nie zaktualizowano telefonu, a wgrana wersja systemu pochodzi z zeszłego roku. Ponadto NAJWYDAJNIEJSZE telefony do gier, to głównie te, które wypadły najlepiej w teście 3D! A nie te, które mają dużą rozdzielczość ekranu, a w trakcie gry klatkują! Jakieś nieporozumienie.

      Skomentuj

  42. faro666
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-12 23:35

    jak można mówić że milestone jest dla wielbicieli modowania (kernela wgrać nie można) i że trzyma 2,5 dnia. Posiadam milestone i jest to naprawde super smartfon. Jedyne czego mu brakuje to mocniejsza bateria i więcej ramu. W klawiaturze zakochałem się od razu, jest mega wygodna. Ostatnio bawię się Cronos Ginger z nakładką ICS i dopiero teraz kamyk pokazał na co go stać.

    Skomentuj

    1. infinitimind
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2012-02-13 00:42

      odblokowali wam ten bootloader?

      Skomentuj

  43. sabbath88
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-13 09:02

    Błąd w opisie.
    HTC Desire Z posiada juz wersje 2.3
    2.3.3 o ile dobrze pamietam.

    Skomentuj

    1. Mateusz Sołtysiak
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2012-02-13 09:37

      Dzięki, zaktualizowaliśmy.

      Skomentuj

  44. Mayek
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-13 10:34

    Błąd w opisie HTC Desire HD. Ten telefon NIE posiada ekranu S-LCD. Skopiowaliście dane z poprzedniej recenzji tego telefonu, a w komentarze w ogóle nie patrzycie... Tam też o tym pisałem.

    Skomentuj

    1. Tomasz Duda
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2012-02-13 12:23

      Jedne źródła mówią, że ma, inne z kolei, że nie ma. Być może różne ekrany są w starszych i młodszych wersjach produkcyjnych. Trzeba by było badać każdy model pod mikroskopem ;) .

      Skomentuj

      1. Mayek
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2012-02-13 15:57

        Z tego co mi wiadomo DHD na "rozpiętości" całej produkcji ma ekrany TFT. Jeszcze przed rozpoczęciem produkcji HTC dawało informacje że będzie SLCD, ale w wersji produkcyjnej ekran był już "tylko" TFT LCD.
        Pozdrawiam, użytkownik DHD :)

        Skomentuj

  45. ReeCoo
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-13 15:52

    Xperia NEO V jest..
    Czemu nie daliście do wydajności Xperii ARC S?
    Jak dla mnie okrojony test bez wielu ciekawszych pozycji...

    Skomentuj

  46. otomi
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-13 16:51

    Tytuł artykułu nie powinien brzmieć: "Zestawienie 25 i test 16 modeli smartfonów" ?

    Skomentuj

  47. smigacz
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-13 22:34

    A mi brakuje w zestawieniu Samsunga Galaxy Y (GT-S5360)

    Skomentuj

  48. Mati-000
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-13 23:21

    chyba zaszła mała pomyłka.
    W sklepie dajecie neo V (rzekomo testowany tu) jednak w testach jest neo.
    Przecież wiadomo że aparaty tych dwóch telefonów znacząco się różnią a tu braliście to pod uwagę jako jeden z ważniejszych czynników decydujących o ocenie.
    Uważam że to jakby wprowadzanie klienta w błąd.

    Skomentuj

  49. Red23
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-14 08:42

    Dziwne,że nie daliście SE XPERIA Arc S którego aparat fotograficzny ma matrycę CMOS 8MPix oraz jasność obiektywu f2.4 ...

    Skomentuj

  50. komefserwis
    Oceń komentarz:

    -2    

    Opublikowano: 2012-02-14 18:16

    A zwyciezca cena/jakosc jest?

    HTC desire Z

    dziekujemy....

    Skomentuj

  51. Preston2009
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-15 07:35

    Mógłby szanowny autor tej recenzji posegregować telefony według firm i modeli??

    Skomentuj

  52. snugge
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-15 10:37

    ja chce porzadnego smartfona z dual sim :/ wychodze z pracy, zmieniam numer na inny i dziekuje, number you tryin to reach is currently unavailable. A ja mam cisze i spokoj :)

    Skomentuj

  53. nuada94
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-15 10:53

    Artykuł bardzo obszerny i ciekawie napisany , jeżeli zdecydował bym się na nowy telefon z Androidem myślę , że wybrałbym Samsunga Galaxy Gio z powodu najniższej ceny z wymienionych modeli , jest wielofunkcyjnym smartfonem i za taką cenę jest naprawdę godny uwagi ;)

    Skomentuj

  54. Maksym Słomski
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-15 18:38

    Rewelacyjny tekst. :-)

    Skomentuj

  55. PawelE
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-16 18:58

    Dlaczego w artykule opisujecie stary model telefonu Huawei Ideos U8500, a nie nowszy U8800. U8500 testowałem w Play i niestety nie działał zbyt dobrze: przycinał się, bateria wytrzymywała mniej niż jeden dzień. Obecnie jestem posiadaczem U8800 i jestem bardzo zadowolony. Jeśli chodzi o wydajność to niebo a ziemia w porównaniu do U8500. Nawet gry chodzą na nim płynnie o czym w poprzedniej wersji można było tylko pomarzyć. Na baterii w trybie 2G przy takim samym użytkowaniu U8800 trzyma mi nawet 4-5dni. Może warto dodać ten model do porównania?

    Skomentuj

    1. Puni3k
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2012-02-23 02:00

      a jak w nim z jakością ekranu, i wykonaniem ? Myślałem trochę o nim, albo o samsungu wave.

      Skomentuj

      1. PawelE
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2012-02-23 21:33

        Moim zdaniem U8800 ma bardzo czuły ekran. Na dzień dzisiejszy ekran mam maksymalnie przyciemniony i wszystko dobrze widać. Jak przyjdą słoneczne dni to najwyżej bardziej go rozjaśnię. Przy maksymalnym przyciemnieniu wydaje mi się jakby delikatnie mrugało podświetlenie. Jak się ekran rozjaśni to już ten efekt ustępuje. Jego zaletą jest to, że ma Androida i z tego co czytałem jest już dostępna oficjalna aktualizacja do nowszej wersji. Wydaje się, że jego obudowa jest dobrze spasowana. Nie zauważyłem, żeby gdzieś odstawała. Zawsze można go obejrzeć w niektórych sklepach. Przed jego kupnem, na internecie obejrzałem wiele filmików z testów tego telefonu. Gdybym miał jeszcze raz wybrać sobie telefon na pewno wybrałbym U8800 bo jestem z niego bardzo zadowolony.

        Skomentuj

  56. skarlcf
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-02-17 22:30

    Samsung Galaxy Nexus nie ma radia.

    Skomentuj

  57. lubosz16
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-03-01 19:58

    Mój HTC Desire Z niestety po 5 dniach zaliczył pękniecie ekranu :(,najwydajniejszy już nie jest ale dalej trzymie poziom,nie zamieniłbym go na żaden z wyżej wymienionych telefonów poniewaz ma qwerty :).

    Skomentuj

  58. tomasz5
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2012-03-07 22:57

    Zaj..biście poręczna jest nawigacja po tym artykule i wszystkich innych - przełączanie się pomiędzy 34 stronami, przy czym szerokość kolumny to 1/4 tego, co potrafi wyświetlić przeciętny laptop na swoim ekranie. Ekstra - proponuję jeszcze zawężyć kolumnę - najelpiej do 100 pikseli, wtedy zrobi się 60 stron i będzie się jeszcze lepiej czytało. Żenada.

    Skomentuj

  59. awtharok
    Oceń komentarz:

    2    

    Opublikowano: 2012-03-08 18:00

    Żaden z tych andoridofonów nie ma nawet startu do iPhone :)

    Skomentuj

    1. Szymon331
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2013-02-05 23:00

      Pod względem wysokości ceny? ;)

      Skomentuj

  60. Scroop
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-03-08 19:53

    Się ekspertów tutaj zapytam, samo korzystanie (wielogodzinne) z internetu, pisanie dłuższych postów/informacji przyjemniej i wydajniej wypada na galaxy note czy nexus?

    Skomentuj

  61. natchen
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-03-15 10:14

    Bogaty w treść artykuł, z opisanych smartfonów podoba mi się szczególnie LG Swift 3D, oczywiście nie tylko, ale wymieniam go jako model godny uwagi.

    Skomentuj

  62. student84
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-03-16 15:03

    Przyznam, że najbardziej konkurencyjnym smartfonem jest LG Swift 2x. Rewelacyjne oprogramowanie (każdy znajdzie coś dla siebie). Bardzo dobre parametry za niewielkie pieniądze.

    Skomentuj

  63. Hiro85
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-03-17 16:40

    Zgadzam się, ale myślę, że warto też wspomnieć o LG Prada 3.0. Moim zdaniem zarówno pod względem stylistycznym jak i funkcjonalnym spisuje się świetnie :)

    Skomentuj

  64. klekotB
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-03-26 17:35

    Woooo, właśnie na taki test czekałem.

    Skomentuj

  65. natchen
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-05-17 10:54

    Wg mnie wyżej w zestawieniu powinien być model LG, sam jestem użytkownikiem LG swift black p970 i jestem z niego bardzo zadowolony.

    Skomentuj

  66. GrUbEn95
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-05-25 15:22

    Tego mi było trzeba :D

    Skomentuj

  67. frog01
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-07-11 23:44

    bardzo przydatny artykuł - zawsze jak ktoś się mnie pyta o poradę w wyborze smartfona - wysyłam mu ten link. :)

    Skomentuj

  68. ludwa
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-07-26 18:31

    ŚWIETNA recenzja ale za malo porównan kamer i aparatow

    Skomentuj

  69. bakcyl175
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-08-09 15:23

    Artykuł prześwietny, oby więcej takich!

    A co do telefonów, miałem okazje testować kilka z wymienionych w teście, lecz dla mnie bezkonkurencyjny jest mimo wszystko HTC Sensation, wg. mnie pozostawia on konkurencje daleko w tyle, no ale to takie moje subiektywne zdanie :P

    Skomentuj

  70. natchen
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-10-22 15:30

    Mam sentyment do LG 2X. To pierwsza 2-rdzeniówka na świecie, przełomowy model.

    Skomentuj

  71. jechorek
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-11-01 10:49

    ciekawy tekst. Wiem co mam.

    Skomentuj

  72. Filozof71
    Oceń komentarz:

    2    

    Opublikowano: 2012-12-09 05:19

    Szkoda, że autorzy takich artykułów kierują je (bez obrazy) do nastoletnich (i mających bogatych rodziców) graczy, dla których najważniejszymi kryteriami jest ekran i możliwość grania na smartfonie. Szkoda, że nikomu nie przyszło do głowy takie kryterium jak np. "ergonomia użytkowania", "rzeczywisty czas pracy na jednym ładowaniu". To, że prawie cały serwis dotyczący PC jest ukierunkowany na graczy jeszcze przeboleję, ale kiedy już nawet smartfon nie służy do komunikacji, do lepszej organizacji zadań, tylko do grania, to już jest dla mnie szok. Wydaje mi się to przykładem powszechnego zidiocenia przestrzeni Internetu. Pytanie tylko czy ona już jest zapełniona przez idiotów i stara się tylko spełnić ich oczekiwania, czy też się próbuje z ludzi robić idiotów i na nich zarabiać.

    Skomentuj

    1. domi675
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2012-12-27 11:47

      uwazam ze jest juz pelna idiotow, ale moze ich byc jeszcze wiecej :) (sorry pisze z telefonu)

      Skomentuj

  73. desire fan
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2013-01-12 12:33

    eeeeee desire s najlepszy z wykonania jak dla mnie

    Skomentuj

  74. zielak891
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2013-10-09 14:05

    Czy istnieje możliwośc powtórzenia testu dla modeli z 2013 roku?

    Skomentuj

Dodaj komentarz

Przy komentowaniu prosimy o przestrzeganie netykiety i regulaminu.

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany!