Na topie

Alcatel Idol 4 i Idol 4S - wideorecenzja

Autor:

więcej artykułów ze strefy:
Mobile

Kategoria: Mobile Telefony Smartfony Tematyka: benchmarkTV Gogle VR Producenci: Alcatel

Wideorecenzja smartfonów Alcatel Idol 4 oraz Idol 4S. Oferowane są w komplecie z goglami VR, wyróżniają się elegancką obudową i dobrymi głośnikami.

  • Alcatel Idol 4 i Idol 4S - wideorecenzja
A A

Alcatel Idol 4 i Idol 4S - test, wideorecenzja

Alcatel Idol 4 oraz Idol 4S to dwa nowe smartfony, które wkraczają na polski rynek. W poniższej wideorecenzji prezentujemy ich najważniejsze cechy: jakość wykonania, oprogramowanie, wydajność, czas pracy na baterii oraz kilka ciekawostek. Największymi z nich są gogle do rzeczywistości wirtualnej (VR) dodawane w komplecie do każdego smartfona oraz przycisk BOOM.

Alcatel Idol 4 i 4S - wideorecenzja smartfonów

Smartfony na pierwszy rzut oka wyglądają bardzo podobnie, ale zauważalnie różnią się specyfikacją. Dotyczy to m.in. wielkości akumulatorów, technologii i rozdzielczości wyświetlaczy, wydajności procesorów i jakości aparatów tylnych.

gogle vr w zestawie ze smartfonami idol 4 i 4s

Testowany Alcatel Idol 4 kosztuje 1249 zł i walczy w klasie średniej. Bardziej zaawansowany Alcatel Idol 4S celuje nawet w półkę premium i zapłacimy za niego 1999 zł. Czy są one godne uwagi? Kliknijcie poniższy film i przekonajcie się sami.

Filmik został nagrany aparatem Canon 700D z obiektywem Canon 18-135 mm. Dziękujemy firmie Canon za wypożyczenie sprzętu.

Odsłon: 17532 Skomentuj newsa
Komentarze

8

Udostępnij
  1. Barubar24
    Oceń komentarz:

    2    

    Opublikowano: 2016-07-04 14:49

    Przycisk BOOM key.

    BOOM w samolocie raczej na głos bym nie wymówił.

    Skomentuj

  2. john rambo
    Oceń komentarz:

    -10    

    Opublikowano: 2016-07-04 23:04

    Pokaż komentarz zakopany przez użytkowników

    Ale buble...

    Skomentuj

  3. Anavrin990
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2016-07-05 16:12

    Wolał bym żeby droższa wersja była bez tych gogli i przez to cena była by niższa,albo po prostu gdyby szło wybrać,bo nie wszystkim będzie to pewnie do szczęścia potrzebne.No i te hybrydowe sloty to jakaś porażka.To jest bez sensu.

    Skomentuj Historia edycji

  4. AkaRyupl
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2016-07-06 17:42

    Czy ktoś wie czy Alcatel zmienił politykę odnośnie aktualizacji? Ja miałem jeden z ich poprzednich smartphonów i po prostu aktualizacji nie ma. Podobnie z kompatybilnością aplikacji (tzn. wiele jest dla mojego smartphona zablokowanych). Czy nadal występują takie problemy?

    Skomentuj

    1. Lemureczek
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2016-12-14 20:44

      Jestem aktualnie tzw. delta testerem i zostało nam przekazane, że w pierwszym kwartale 2017 będzie aktualizacja Idola 4 do Nugata (my ją dostaniemy na początku stycznia). Mam Idola 3 - cały świat dostał aktualizację do Marshmallow oprócz naszego regionu (nawet Czesi mają). Generalnie fajny fon (szczególnie dźwięk), ale wolałbym jakiegoś Xiaomi. Co do przycisku BOOM - wolę mieć przycisk z nazwy, niż eksplodującą baterię ;-)

      Skomentuj

  5. Pas Ratunkowy
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2016-07-07 12:09

    Ten większy, dziwnie samsunga, z tyłu, przypomina...

    Skomentuj

  6. ester
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2016-09-26 07:57

    przymierzam się do przejścia do play i jest tam opcja z alcatelem idol4, do tego cenowo bardzo korzystna bo telefon nie jest drogi a z tego co tu widzę to bardzo dobry i jedyny muzyczny w ofercie operatora

    Skomentuj

  7. maksior
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2016-10-22 20:57

    Alcatel zaskoczył i to bardzo pozytywnie. Pomijając już parametry, które są bardzo dobre oraz dźwięk, który jest rewelacyjny producenci zadbali też o dodatki. No gogle vr jako opakowanie smartfona... z tym się jeszcze nie spotkałem.

    Skomentuj

Dodaj komentarz

Przy komentowaniu prosimy o przestrzeganie netykiety i regulaminu.

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany!