Na topie

Powerbank Green Cell GC Prime - wideorecenzja

Autor:

Szef strefy Baterie

więcej artykułów ze strefy:
Baterie

Kategoria: Mobile Akcesoria Mobilne Baterie Tematyka: benchmarkTV Power Bank Producenci: Green Cell

Dobry powerbank to rzecz bardzo przydatna. Wie o tym każdy, kto intensywnie korzysta ze smartfona, słuchawek Bluetooth i innych elektronicznych urządzeń mobilnych. Testujemy dla Was powerbank Green Cell Prime o pojemności 10000 mAh z szybkim ładowaniem.

  • Powerbank Green Cell GC Prime - wideorecenzja | zdjęcie 1

80%

Ocena benchmark.pl

 

Plusy

- relatywnie lekka, ale dość solidna konstrukcja,
- ładowanie 3A maksymalnie 18 W,
- szybkie ładowanie QC 3.0, Samsung AFC, Huawei FCP,
- wyraźny wskaźnik stanu naładowania (diody),
- przycisk do sprawdzania stanu naładowania,
- zabezpieczenie przed przeładowaniem i przegrzaniem,
- funkcja jednoczesnego ładowania powerbanku i telefonu.

Minusy

- możliwość ładowania tylko jednego urządzenia na raz (jeden port USB typu A).

A A

Green Cell Prime - recenzja

Żyjemy w świecie, w którym urządzenia przenośne potrafią wiele i są bardzo przydatne. Dobry smartfon ma dziesiątki, jeśli nie setki różnych zastosowań, ale od lat borykamy się z jednym problemem... baterią. Typowy telefon pracuje 1 dzień, a najlepszych smartfonów można używać w porywach 2 dni, po czym wołają o jedyne słuszne pożywienie - energię elektryczną.  Pół biedy jeśli jesteśmy akurat w domu lub w pracy i mamy czas, by doładować akumulator, ale jeśli się śpieszymy lub jesteśmy w podróży... wtedy powinniśmy skorzystać z dobrego powerbanku.

Green Cell Prime - test i recenzja powerbanku

Przydaje się bynajmniej nie tylko do ładowania smartfonów. Słuchawki bezprzewodowe, głośnik Bluetooth, pad od konsoli, kamera sportowa, tablet, odtwarzacz muzyczny - te wszystkie rzeczy i wiele innych trzeba będzie w końcu naładować.

Nie wiem jak Wy, ale ja nie lubię sytuacji, gdy siedzę przed telewizorem, grając na PS4 Pro w ulubioną grę i wyskakuje mi komunikat o niskim stanie naładowania kontrolera. Oczywiście nie naładowałem go wcześniej, bo zapomniałem, a teraz mam dwa wyjścia. Albo usiądę się metr przed TV i będę ładował pada z konsoli, albo zrobię to jak należy - podłączę go przewodem do powerbanku i będę grał dalej siedząc wygodnie na kanapie po drugiej stronie pokoju.

Przykłady można mnożyć, ale sens za każdym razem jest taki sam - dobry powerbank się przydaje. Oto nasza wideorecenzja Green Cell Prime.

Green Cell Prime ma obudowę wykonaną z tworzywa sztucznego dzięki czemu jest dość lekki jak na tego typu sprzęt (mniej niż 200 gramów). Mimo to jest solidny i odporny na typowe uderzenia i wygięcia. Jest też mały (13,5 x 6,5 cm) i cienki (1,3 cm), więc zajmuje mało miejsca w torbie czy plecaku. Zmieści się nawet w kieszeni.

Kup powerbank Green Cell GC Prime

Obudowa jest czarna i minimalistyczna, ale producent dodał niewielkie "smaczki" w postaci zielonego portu USB i zielonych diod informujących o stanie naładowania akumulatora (4x LED). Obok nich jest też mały przycisk do sprawdzania stanu naładowania powerbanku w dowolnym momencie. Po jego rozładowaniu uzupełniamy energię przez port micro USB. Pod względem wyglądu i jakości w zasadzie nie ma się do czego przyczepić.

Green Cell Prime - opinia, cena, czy warto kupić

Ile razy można tym powerbankiem naładować smartfon? Jak szybko naładuje go do pełna? Te i inne informacje znajdziecie w naszej wideorecenzji. Kliknijcie film i sprawdźcie czy warto kupić powerbank Green Cell Prime.

Dobry Produkt

80%

Odsłon: 6084 Skomentuj artykuł
Komentarze

11

Udostępnij
  1. kokosnh
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2019-03-17 22:18

    Mam kilka power-banków, najważniejsze to aby był lekki, mały i ładował od razu po podłączeniu przewodu (bez konieczności wciśnięcia przycisku). Ekran wyświetlający dokładne naładowanie, też się przydaje.

    Obecnie używam SP S103 kupiony za coś koło 65zł + podwójnie dwustronny kabel microUSB 1.2m Remax z wtyczkami obróconymi o 90 stopni (cos koło 12zł z ali https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fqEKrpu&orderId=91837319135068&productId=32867279288).

    Skomentuj

  2. digitmaster
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2019-03-18 07:55

    Kolejne badziewie z niewymienialnymi ogniwami. Wysokość świadczy że są tam ogniwa 16650 albo niestandardowa bateria polimerowa. Za przeszło 100 zł całkowicie nieopłacalny zakup. Padnie ogniwo - wszystko do kosza.

    Dobrą obudowę do ogniw można kupić u chińczyka za ~6-8 dolarów z całkiem dobrą elektroniką. 1 ogniwo 18650 Panasonica 11,5 Wh kosztuje ok 15 zł. Jak ogniwo pójdzie na spacer, wymieniamy jak w pilocie za grosze.

    Skomentuj

  3. podkrecony
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2019-03-18 09:57

    2019 rok i nadal promujemy akcesoria bez Quick Charge 4.0 wprowadzonego w 2017-tym, serio?

    Może ktoś polecić jakieś mobilne (czyli nie półkilogramowa cegła), współczesne rozwiązanie 27W które naładuje telefon z baterią 3000-4000 mAh ma dwukrotnie?

    Skomentuj

  4. Ari93
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2019-03-18 11:18

    Jedynym sensownym plusem to wsparcie rzekomo tylu technologii (chociaż może inne PB też to mają...?)
    Poza tym same minusy; tylko jedno wyjście, tylko jedno wejście do tego starożytne microusb, brak PowerDelivery, brak QC 4.0, niska moc - tylko 18W i to wszystko za absurdalne 130zł... no słabo bym powiedział...

    Skomentuj

  5. angelboy
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2019-03-18 13:32

    ja mam Adata 20 000mah za niecałe 100 zł :) nie narzekam :) telefon łąduje mi 4 razy do pełna, sam się też szybko w miarę ładuje (podłączę na noc, a rano mam naładowany czyli moje 6-7 h snu) ... nie narzekam, 100 zł to nie jest znowusz jakiś kosmos w porównaniu do ciągłego wymieniania ogniw a wiadomo jak coś jest ruchome to jest do bani, ciągle czekać aż przyślą, bulić hajs za przesyłki itd to w sumie wyjdzie więcej niż 100 zł

    Skomentuj

    1. digitmaster
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2019-03-19 07:24

      z tym, że jak padają ogniwa to zaczynasz nosić nieprzydatną cegłę. Obudowa większości brandowanych powerbanków to kaplica jeśli chodzi o otwieranie. Jeśli nie wiesz gdzie i jak są rozmieszczone zapinki to potem nie złożysz go do kupy.
      Ponad to nie wiesz jakie ogniwa siedzą w środku, jakiej są jakości i jakie mają zabezpieczenia itp.
      Za te 100 zł zrobisz sobie powerbank z 6 ogniw, 12Wh każde. Po przeliczeniu wyjdzie jakieś 15k mAh na markowych ogniwach z ich pełną wymiennością i na dobrej elektronice.

      Skomentuj

      1. podkrecony
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2019-03-19 12:03

        Możesz rzucić linkiem lub nazwą takiej obudowy z wymiennymi ogniwami? Ile musi być minimalnie ogniw żeby ładowało z QC 3.0 tak jak ten z artykułu który komentujesz (są też QC 4.0?)?

        Skomentuj

        1. digitmaster
          Oceń komentarz:

          0    

          Opublikowano: 2019-03-20 09:01

          Proszę

          https://bit.ly/2FqLZHB

          Do tego modelu polecam wydrukować przekładki z ABS na 1-2 obrysy, żeby akumulatory w szeregu się nie stykały ze sobą. W sumie wystarczył by dowolny kawałek cienkiego tworzywa przycięty ładnie na wymiar

          Skomentuj Historia edycji

  6. PublicCareMan
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2019-03-19 21:11

    Sporo tych nowości od Green Cell ostatnimi czasy.
    Fajnie, że polska marka się rozwija.
    Osobiście go raczej prędko nie kupię, gdyż dostałem 2 tygodnie temu na imieniny powerbanka od narzeczonej, a dwóch nie potrzebuję. Tym bardziej, że i tak ciągle jestem pod dostępem do ładowarki sieciowej.
    Ale jak dla mnie produkt fajny, cena trochę mniej, ale za całokształt 4,5/5 się należy :)

    Skomentuj

  7. NewUnnamedUser
    Oceń komentarz:

    -1    

    Opublikowano: 2019-03-19 21:28

    Powerbank Green Cell GC Prime Super Ultra Triple Turbo Boost Power Extreme Full Spectrum Bonanza Industry...

    Jednym słowem określę to ...A to PL.

    Świetny,^

    Skomentuj Historia edycji

    1. PublicCareMan
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2019-03-20 00:58

      Producent Green Cell.
      Model GC Prime.
      Pewnie GC od nazwy producenta.
      Więc nie rozumiem skąd takie niezadowolenie z nazwy.
      Już bardziej bym z tego bekę cisnął:
      Xiaomi Redmi Note 6 Pro lub Samsung Galaxy trend 2 lite Ace 4 Neo

      Skomentuj

Dodaj komentarz

Przy komentowaniu prosimy o przestrzeganie netykiety i regulaminu.

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany!