Na topie

Podsumowanie

Autor:

więcej artykułów ze strefy:
Drukarki i skanery

A A

HP Deskjet Ink Advantage 3525 dobrze wpisuje się w ramy uniwersalnego urządzenia drukująco-skanującego do domu i małego biura. Sprawdza się w roli, do jakiej zostało przeznaczone.

Drukuje wystarczająco dobrze i szybko, aby można było wykorzystać wydruki nawet w profesjonalnych prezentacjach. Zdjęcia również nie są złe. Szybkość jest standardowa jak na tego typu urządzenie, którego cena jest przystępna. Warto też podkreślić możliwość wydrukowania większej ilości stron, niż było to możliwe dzięki pojemnikom z tuszem starszego typu, dostępnym w zbliżonej cenie do stosowanych w modelu 3525. Może nie uzyskamy podwojenia ilości arkuszy, ale każdy zysk wart jest odnotowania.

Kolejna funkcja: możliwość połączenia z komputerem lub siecią poprzez interfejs USB lub Wi-Fi sprawia, że nie ma problemów z ustawieniem sprzętu w domu lub biurze. Z urządzenia można korzystać z niemal dowolnego miejsca.

HP Deskjet Ink Advantage 3525

Ten produkt znajdziesz w sklepie benchmark.plDodatkowo mamy możliwość korzystania z rozwiązania chmurowego, jakim jest ePrint – czy to ze smartfona, tabletu lub laptopa z dostępem do internetu. Dzięki ePrint zawsze będzie można wydrukować dokument lub zdjęcie.

Funkcja ksera przyda się zapewne w wielu przypadkach, gdy trzeba szybko wykonać kopię dokumentów, których oryginałów nie chcemy oddawać w niepowołane ręce. Dupleks zapobiegnie błędom przy odwracaniu arkuszy przy drukowaniu większych publikacji lub broszur. Z kolei wbudowany monochromatyczny ekran i przyciski rozmieszczone wokół niego pozwolą na sterowanie urządzeniem bez konieczności korzystania z komputera.

 

  Podsumowanie
 

plusy:
wbudowany moduł druku dwustronnego
możliwość podłączenia przez USB oraz bezprzewodowo poprzez Wi-Fi
monochromatyczny ekran LCD
drukowanie poprzez ePrint
skanowanie poprzez Wi-Fi do wiadomości e-mail
niski pobór energii elektrycznej podczas pracy

  minusy:
mechanizmy podajnika papieru i skanera powinny pracować ciszej
delikatna tacka odbioru wydruków
niezbyt szybki skaner
Orientacyjna cena w dniu publikacji testu: ok. 310 zł
dobry produkt benchmark.plsuper oplacalność benchmark.pl

 

Przeczytaj także:
Jak wydrukować dokument w Windows 8 HP Officejet Pro 8100 WiFi - test, cena, opinie HP Deskjet Ink Advantage 5525
Jak wydrukować dokument w Windows 8 HP Officejet Pro 8100 WiFi - test, cena, opinie HP Deskjet Ink Advantage 5525

 

Odsłon: 132076 Skomentuj artykuł
Komentarze

21

Udostępnij
  1. Armo11
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2012-11-21 15:48

    Jest błąd na 1 stronie w danych technicznych.
    "Zalecana gramatura nośników" powinny być podane skrajne wartości w g/m2 a nie rozmiar papieru.

    Skomentuj

  2. bored
    Oceń komentarz:

    3    

    Opublikowano: 2012-11-21 16:58

    Ktoś jeszcze kupuje drukarki HP? Kropelki atramentu w kartridżach za kosmiczne ceny...

    Skomentuj

    1. RaFi125
      Oceń komentarz:

      1    

      Opublikowano: 2012-11-21 17:34

      Kiedyś może i tak było...

      Skomentuj

    2. davidoff
      Oceń komentarz:

      6    

      Opublikowano: 2012-11-21 18:04

      Brother DCP-J315W 100% lepszy !

      Skomentuj

      1. suntzu
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2012-11-21 20:28

        udowodnij to. Bo po recenzji dalej nie wiem.

        Nie ma tutaj żadnych specjalistycznych testów. Brak np. tego, czy otrzymany obraz jest zgodny z tym co chcieliśmy wydrukować (kolorymetr).

        Nie ma też analizy praktycznej na ile wystarczy tusz.

        Sorry, ale po takiej recenzji nikt nie powinien kupować tego sprzętu. Podobnie jak ty nie powinieneś dawać osądów, że Brother lepszy.

        Skomentuj

      2. tuptushaha
        Oceń komentarz:

        3    

        Opublikowano: 2012-11-21 22:12

        Tez mam i zgadzam sie z przedmowca w 100%

        Dodam: koszty wydruku niesamowicie niskie

        Skomentuj

  3. domino241
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-11-21 20:46

    Nudny i długi artykuł sponsorowany mówiący, że u nich nic nowego. Ludziom już dawno opadły klapki z oczu na temat firmy HP.

    Skomentuj

    1. Maciej Lewczuk
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2012-11-22 08:17

      A jak powinien brzmieć ekscytujący artykuł o taniej drukarce AIO? Chętnie się czegoś nauczę...

      Skomentuj

      1. suntzu
        Oceń komentarz:

        1    

        Opublikowano: 2012-11-22 11:53

        Praktyczny test na ile wystarczy tusz w drukarce, kalkulacja i porównanie z konkurencją. Wyniki są tutaj subiektywne i trzeba porównać do konkurencji by miały sens

        Test wydruku kolorów, jakie odwzorowywanie kolorów, gamut, czas wydruku, ile tuszu, znowu przeliczenie ile kosztuje jedna strona.

        Wbrew pozorom atramentowe drukarki nie są tak drogie, a laserowe nie są tak tanie.

        O wiele droższa drukarka wcale nie znaczy lepszego odwzorowywania kolorów, tańszej eksploatacji, nie zawsze wszystko jest lepsze...
        czasem plusem jest podajnik, którym zmieścisz więcej kartek, czy też czas wydruku. Pytanie czy taki luksus wart wzrostu ceny

        Skomentuj

      2. suntzu
        Oceń komentarz:

        1    

        Opublikowano: 2012-11-22 11:59

        Test z cyklu zróbmy wydruk, tego zdjęcie i pokażmy jaka najs drukarka...

        Są fałszowaniem obrazu, bo aparat, skaner tworzą zniekształcenia. Za to masz urządzenia, które te pomiary robią po to one są. Czemu z nich nie korzystacie?

        Skomentuj

      3. rafalcl
        Oceń komentarz:

        1    

        Opublikowano: 2013-02-23 18:01

        Przede wszystkim taki test powinien zawierać prawdziwe informacje. W komentarzach poruszana była sprawa braku czytnika kart pamięci, ja dodam jeszcze, że ten model nie obsługuje dodatkowych aplikacji (owszem, ma kilka wbudowanych).

        Skomentuj

  4. impli
    Oceń komentarz:

    3    

    Opublikowano: 2012-11-22 14:39

    Patrząc na to iż tusze hp 655 kosztują 30 zł brutto każdy z osobna (kolory+czarny) to nie jest wcale tak dużo. Zamienniki będą znacznie tańsze, jednak jest to póki co nowość i pewnie trzeba będzie na nie zaczekać. Zastanawiająca jest wydajność około 600 oferowana przez producenta, w praktyce pewnie nie osiągniemy takiego wyniku.

    Skomentuj

    1. johnb
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2013-07-01 17:47

      na razie z zamiennikami kiepsko i nie wiadomo kiedy sie pojawia. Problemem jest chip - aby zamienik byl tani to powienien nie miec chipa wiec najprosciej przelozyc go z oryginalu ale tu HP zrobilo tak ze odrywajac chip we wkladach HP 655 zostaje on uszkodzony i do niczego sie nie nadaje. Na chwile obecna najtaniej jest napelnic oryginal samodzielnie dobrym tuszem aby nie uszkodzic glowicy i tu na prawde nie warto oszczedzac. Mozna miec pelny wklad w tej drukarce za 1PLN wystarczy kupic zestaw do napelnien. Ja kupilem do swojej HP 3525 na www.tonerek.pl i jestem zadowolony. Od kilku miesiecy jest bez problemow a drukarka pozwala na drukowanie takim wkladem.

      Skomentuj

  5. mnick
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2012-11-25 15:29

    W jaki sposób monochromatyczny lcd może być plusem?

    Skomentuj

    1. Maciej Lewczuk
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2012-11-26 18:43

      Mogło go nie być ;D Tutaj sprawdza się bardzo dobrze. Osobiście wolę też przyciski od dotykowego okranu.

      Skomentuj

  6. ThePioBla
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2013-01-19 00:28

    "Co więcej, można zapisać skan na karcie pamięci włożonej do czytnika drukarki, a także wysłać na określony adres e-mail jako załącznik do wiadomości. Ta ostatnia opcja pojawi się, gdy tylko zainstalujemy stosowną aplikację ze strony ePrint Center, wybierając ją spośród dostępnych rozszerzeń gotowych do pobrania."

    Gdzie w tym HP 3525 jest czytnik kart pamięci?

    Skomentuj

    1. rafalcl
      Oceń komentarz:

      1    

      Opublikowano: 2013-02-21 13:29

      Zapewne trzeba go sobie wyobrazić, niektórzy mogą też próbować kłaść kartę pamięci na szybie skanera - może wtedy dane są zaczytywane jakimiś bioprądami gnomów, które siedzą w środku :)

      Skomentuj

  7. monnika18
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2013-01-19 15:23

    Czy można w tej drukarce ustawić tryb drukowania na : "oszczędniejszy", chcę by wydrukowany tekst/obrazki był nie czarny a szary,nie zależy mi na jakości.

    Skomentuj

    1. johnb
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2013-07-01 17:50

      da sie w sterowniku, poza tym ma dupleks co w tej cenie drukarek jest rzadkoscia wiec na papierze tez mozna oszczedzic, mam zastrzezenia chyba tylko do skanera bo epsony maja to jakos lepiej softowo rozwiazane przynajmniej wg. mnie

      Skomentuj

  8. arturo201
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2014-06-01 22:42

    Jak dla mnie niestety złom - użytkowałem tą drukarkę równo rok, tylko na super oryginalnych tuszach HP i co ? po roku i 2 tygodniach padła głowica na czarnym tuszu. A gwarancja na ile? - na 1 rok. Jak dla mnie jest to celowe działanie firmy HP. Zaufałem im ostatni raz, myślałem że się coś zmieni ale w niestety.

    Skomentuj

  9. staryZ
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2014-08-30 14:23

    Proszę przetestować obsługę papieru fotograficznego 300g/m2.
    ( taką wartość podaje instrukcja )
    Mój egzemplarz nie jest w stanie wydrukować nawet na 260g/m2.

    Skomentuj

Dodaj komentarz

Przy komentowaniu prosimy o przestrzeganie netykiety i regulaminu.

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany!