Na topie

Najlepszy komputer do gier za 4000 - 4500 złotych

Autor:

więcej artykułów ze strefy:
Komputery

Chcecie kupić wydajny komputer do gier za 4000 – 4500 złotych? Podpowiadamy czym kierować się przy wyborze podzespołów i jakie z nich warto wybrać.

  • Najlepszy komputer do gier za 4000 - 4500 złotych | zdjęcie 1
Ocena redakcji

4.5

dobry plus

 

A A

Za 4000 – 4500 złotych można zbudować bardzo wydajny komputer do grania. W tej cenie możemy już stać się właścicielem nowoczesnej platformy Intel Skylake z pamięciami DDR4 – wprawdzie trochę droższej, ale na pewno bardziej przyszłościowej względem już lekko leciwej platformy Intel Haswell. Cechy te mogą mieć znaczenie za kilka lat, gdy zdecydujemy się zmodernizować zestaw.

Świetnie sprawdzą sie tutaj także podkręcone wersje kart graficznych GeForce GTX 980 lub Radeon R9 390X, które oferują odpowiednią wydajność, aby pograć w najnowsze tytuły w wysokiej rozdzielczości. Dobrą propozycją do budowy mniejszego komputera jest również wydajny i bardzo krótki Radeon R9 Nano. Wszystkie trzy karty są obecnie najlepszym wyborem jeżeli chodzi o przewidziany budżet.

Na co pozwoli zestaw za 4000 – 4500 złotych?

Komputer bez problemu poradzi sobie z nowszymi grami uruchomionymi w rozdzielczości 2560 x 1440 pikseli, natomiast starsze i/lub mniej wymagające tytuły będzie można nawet odpalić w jakości 4K. Nie powinno być również problemów z płynnym działaniem gogli wirtualnej rzeczywistości - chociaż wciąż jesteśmy przed oficjalną premierą Oculus Rift i HTC Vive, więc nie sposób tego określić z całą pewnością. Wydajny procesor powinien sobie poradzić z amatorską obróbką grafiki i multimediów, aczkolwiek nie powinniśmy tutaj oczekiwać rewelacji.

Procesor

Intel Core i5-6500 procesor

Przy budowie droższego komputera warto zainwestować w wydajniejszy procesor Intel Core i5-6500. Model ten pracuje z dużo wyższym taktowaniem od Core i5-6400, a przy tym jest od niego niewiele droższy - po ostatnich podwyżkach kursu dolara jego cena kształtuje się w okolicach 900 - 950 złotych. Jest to więc jeden z najbardziej opłacalnych układów z najnowszej generacji Intel Skylake.

Procesor w trybie standardowym pracuje z częstotliwością 3,3 GHz, natomiast w trybie Turbo Boost może przyspieszyć nawet do 3,6 GHz. Dodatkowym atutem jest obsługa starszych pamięci DDR3/DDR3L oraz nowszych DDR4, niemniej jednak do budowy nowoczesnej maszyny sprawdzą się już raczej tylko “czwórki”.

Płyta główna

ASRock H110M-HDV płyta główna

Procesory Intel Skylake współpracują z płytami głównymi z podstawką LGA 1151 i chipsetami z serii 100, a do wybranego przez nas modelu Core i5-6500 nie ma potrzeby inwestować w drogą płytę – w końcu procesor ma zablokowany mnożnik i nie można go podkręcić (przynajmniej oficjalnie). Można więc zdecydować się na najtańsze modele z chipsetem H110 lub B150, których ceny zaczynają się od 250 - 300 złotych.

Wprawdzie mówimy o najniższym przedziale cenowym, ale także i tutaj można wyselekcjonować lepsze modele. Przede wszystkim powinniśmy brać pod uwagę konstrukcje obsługujące nowsze pamięci DDR4 (dostępne są tylko modele wyposażone w dwa złącza). Część producentów stosuje w swoich płytach również lekko ulepszony układ dźwiękowy, aczkolwiek raczej nie powinniśmy tutaj oczekiwać rewelacji. O nowszych złączach pokroju M.2 lub USB 3.1 w tej cenie możemy raczej zapomnieć.

Pamięć RAM

Crucial Ballistix Sport 2x 4GB DDR4 2400 MHz CL16 pamięć RAM

Przy wyborze pamięci RAM nie ma wielkiej filozofii - wystarczy tani, 2-kanałowy zestaw o pojemności 8 GB (2x 4 GB). Ceny najtańszych konfiguracji zaczynają się poniżej 200 złotych, natomiast za ciut droższe zestawy zapłacimy około 250 złotych.

Najtańsze konfiguracje pracują z taktowaniem 2133 MHz, ale za kilka złotych więcej można kupić już wersje 2400 MHz - zwykle mają one trochę wyższe opóźnienia, więc wydajność powinna być zbliżona. Większość tanich pamięci dysponuje radiatorem, niemniej jednak nie jest on niezbędny do pracy komputera i raczej tylko poprawia aspekt wizualny.

Karta graficzna

Gigabyte GeForce GTX 980 Windforce 3X OC karta graficzna

Wydajny komputer do grania nie obejdzie się bez wydajnej karty graficznej, a dysponując budżetem 4000 – 4500 złotych najlepszym wyborem jest GeForce GTX 980 lub Radeon R9 Nano, natomiast w trochę tańszych zestawach można też zdecydować się na niewiele mniej wydajnego Radeona R9 390X. Są to odpowiednie modele do grania w najnowsze tytuły w rozdzielczości 2560 x 1440 pikseli. Ceny kształtują się na poziomie 1800 – 2200 złotych.

Przy wyborze odpowiedniego modelu warto zwrócić uwagę na fabrycznie przyspieszone wersje – zwłaszcza w przypadku 980-tki, która ma wysoki potencjał na podkręcanie. Ważna kwestią jest również zastosowane chłodzenie - najlepiej, aby łączyło ono wysoką wydajność i przyzwoitą kulturę pracy. Dobrze zatem zdecydować się na półpasywną konstrukcją, w której wentylatory włączają się dopiero przy obciążeniu 3D. W przypadku Nano wszystkie dostępne wersje bazują na referencyjnej konstrukcji, więc priorytetem okazuje się tutaj cena.

Dysk twardy HDD

Seagate Desktop HDD 1TB dysk twardy HDD

Najlepszym wyborem przy tak ograniczonej kwocie na zakup komputera będzie tradycyjny dysk twardy – wystarczy model o pojemności 1 TB pod złącze SATA III 6 Gb/s. Ważne jednak, aby jego talerze obracały się z prędkością 7200 RPM, co pozwoli uzyskać lepszą wydajność, aniżeli w przypadku konstrukcji o prędkości obrotowej 5400 lub 5900 RPM. Jeżeli chodzi o pamięć podręczną, nie powinniśmy przywiązywać do niej dużej uwagi, bo praktycznie wszystkie dostępne modele mają jej 64 MB. Za najtańsze tego typu nośniki zapłacimy około 200 - 250 złotych, a więc niewiele więcej od modeli o pojemności 500 GB.

Dysk SSD

Plextor M6V 128 GB dysk SSD

Dobrze, aby nowoczesny komputer miał także dysk SSD. Wprawdzie po najtańszych, 2,5-calowych modelach pod SATA 6 Gb/s nie powinniśmy się spodziewać rewelacji, ale i tak pozwolą one przyspieszyć ładowanie i poprawić komfort użytkowania systemu.

Warto tutaj zwrócić uwagę na modele wyposażone w wytrzymalsze kości MLC NAND. Część producentów wspomaga się też autorskimi aplikacjami do przyspieszania i zwiększania żywotności nośników - na pewno będą one przydatnym dodatkiem (choć nie niezbędnym). Na samego Windowsa i najważniejsze programy wystarczy model o pojemności 120 - 128 GB, za który zapłacimy około 200 - 250 złotych.

Zasilacz

Fractal Design Integra M 650W zasilacz

Wydajny komputer wymaga także odpowiednio mocnego zasilacza – do wyżej wymienionych podzespołów warto już wybrać model o mocy 600 – 650 W (z czego co najmniej 80-90% powinno przypadać na główną linię 12 V), którego sprawność potwierdzono co najmniej certyfikatem 80 PLUS Bronze. Ceny takich jednostek kształtują się na poziomie 300 – 350 złotych.

Jak wybrać odpowiedni zasilacz? Przede wszystkim powinniśmy zwrócić uwagę na markowe jednostki, które charakteryzują się dużo lepszą jakością wykonania i zostały wyposażone w najważniejsze zabezpieczenia. Na uwagę zasługują też modele z częściowo lub całkowicie modularnym okablowaniem, które pozwolą zachować porządek w obudowie i lepszą cyrkulację powietrza.

Obudowa

SilentiumPC Pax M70 obudowa

 

Wprawdzie obudowa nie wpływa na wydajność komputera, ale warto poświęcić trochę więcej czasu na wybór odpowiedniej konstrukcji – w końcu jest ona wizytówką naszego zestawu. Całkiem niezłe modele można kupić za 200 – 300 złotych.

Dobra obudowa powinna wyróżniać się nie tylko odpowiednim wyglądem, ale też miejscem na długie karty (jeżeli planujemy takie zainstalować) i dobrymi możliwościami wentylacji podzespołów. Nie obejdzie się więc bez dwóch lub trzech dużych wentylatorów i możliwości dołożenia kilku kolejnych. Ważny jest również funkcjonalny panel wejść/wyjść – najlepiej, aby znalazł się na nim co najmniej jeden nowy port USB 3.0. Część producentów umieszcza tu także inne przydatne dodatki pokroju czytnika kart pamięci, zatoki hot-swap dla dysku lub regulatora obrotów wentylatorów.

Po kliknięciu w przycisk u góry, przejdziecie do panelu głosowania na najlepsze podzespoły do budowy komputera do grania za 4000 - 4500 złotych - możecie zdać się na modele polecane przez nas lub zaproponować własne rozwiązania.

Odsłon: 50405 Skomentuj artykuł
Komentarze

44

Udostępnij
  1. bakczysaraj
    Oceń komentarz:

    -2    

    Opublikowano: 2016-04-06 15:10

    Co to za troglodyci na zdjęciu?

    Skomentuj

    1. mjwhite
      Oceń komentarz:

      1    

      Opublikowano: 2016-04-06 15:53

      testerzy zena i polarisa w amd :-)

      Skomentuj

      1. cleon
        Oceń komentarz:

        3    

        Opublikowano: 2016-04-07 11:35

        Podchodzi pod?: "Regulamin komentarzy punkty: 3, 4, 6"

        Skomentuj

  2. jeomax.co.uk
    Oceń komentarz:

    13    

    Opublikowano: 2016-04-06 15:27

    "Dysk twardy SSD".

    Przepięknie.

    Skomentuj

    1. Wasek
      Oceń komentarz:

      4    

      Opublikowano: 2016-04-06 20:24

      Taki błąd to może popełnić 'ktoś kto się nie zna na kompach' jak to mówią Ci, którzy 'nie znają się na kompach' a nie redaktor ~portalu technologicznego.

      Skomentuj

      1. Marucins
        Oceń komentarz:

        3    

        Opublikowano: 2016-04-07 10:00

        Takie rzeczy to trzeba kochać. A jak się bierze ludzi z łapanki to tak później jest.

        Skomentuj

      2. Eternal1
        Oceń komentarz:

        3    

        Opublikowano: 2016-04-08 06:38

        Czepiacie się jak rzep psiego zadka.

        Napiszcie do Allegro, OLX, porównywarek cenowych i jakiegoś tysiąca sklepów internetowych rozsianych po świecie że są w głębokim błędzie albowiem SSD nie są dyskami "twardymi" tylko "półprzewodnikowymi".
        Zaraz, zaraz, a tak w ogóle to dlaczego "dysk"? przecież nie mają formy dysku, to może prostokąciki półprzewodnikowe?

        Skomentuj

        1. Wasek
          Oceń komentarz:

          0    

          Opublikowano: 2016-04-21 00:32

          Domyślam się, że dysk wzięła się od talerzy znajdujących się w HDD. Teraz jest to nazwa potoczna to pamięci masowej komputera. Co nie znaczy, że typ pamięci też jest 'nazwą potoczną'. Jak ktoś poprawia kogoś, że nie mówi się 'wziąść' tylko 'wziąć' to według Ciebie też jest czepianie?

          Skomentuj

          1. duriel133
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2016-05-10 16:41

            obie formey sa poprawne . odsylam do slownika :) jezyk ewoluuje wraz z czasami ?

            Skomentuj

    2. czorcik696
      Oceń komentarz:

      2    

      Opublikowano: 2016-04-07 07:35

      Bo trza być twardym a nie miętkim.

      Skomentuj

  3. zakius
    Oceń komentarz:

    2    

    Opublikowano: 2016-04-06 15:30

    jeśli i5 sky to tylko k, pozostałe są żałośnie nisko taktowane i większość gier (poza kilkoma nowinkami realnie używającymi 3+ wątków) na i3 poleci lepiej...

    Skomentuj

    1. sambaverde
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2016-04-06 21:27

      Podobno Skylake jest takie dobre, że ilość megaherców nie ma znaczenia ;)

      https://www.youtube.com/watch?v=pOh19-No2Nw&nohtml5=False

      Skomentuj

      1. kitamo
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2016-04-10 20:20

        Zalezy, w niektorych grach faktycznie moze nie miec wiekszego znaczenia, ale w nowszych tytułach widać wyraźnie różnice poniedzy nominalnym taktowaniem a duzym OC (a skylake bez problemu kreci się do 5ghz na większości dobrych płyt głównych). Różnica potrafi być widoczna wtedy.

        Skomentuj

    2. BariGT
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2016-04-07 13:55

      jesli bez K to tylko na Asrocku i SkyOC

      Skomentuj

    1. Kłaczkov92
      Oceń komentarz:

      4    

      Opublikowano: 2016-04-06 16:47

      A chłodzenie? :)
      Moim zdaniem dużo osób składa kompa od podstaw i to już trochę inny koszt :)

      Skomentuj

  4. HanJammer
    Oceń komentarz:

    8    

    Opublikowano: 2016-04-06 16:28

    Dziwi dobór procesora... i5 nawet 6600k jest zauważalnie wolniejszy od ZNACZNIE tańszego AMD FX-8350. Czy rozwiązanie na platformie Intela jest przyszłościowe? No nie wiem. Ja ASRocka z 990FX eksploatuję już nie wiem który rok z kolei, obecnie właśnie z FX-8350 (i na GTX970 gram w GTA5 w wysokich detalach w 60fps w 1080p i w 50fps w 1440p). Kolejny procesor, prawdopodobnie też trafi na tę płytę główną... Tymczasem Intel wprowadził już chyba trzecią podstawkę... No i jeszcze bugi w Skylake...

    Jeśli intel do gier to tylko w topowych konfiguracjach i nie i5 tylko i7, ale to już nie za 4000-4500 zł...

    Skomentuj Historia edycji

    1. komputerowynoob
      Oceń komentarz:

      -12    

      Opublikowano: 2016-04-06 16:36

      Pokaż komentarz zakopany przez użytkowników

      wyjdź i nigdy nie wracaj

      Skomentuj

      1. Eternal1
        Oceń komentarz:

        1    

        Opublikowano: 2016-04-08 06:42

        Zależy od tego ile rdzeni jest akurat w użyciu, jeśli 1 czy 2, wygra Intel, jeśli 4 będzie remis, jeśli 6-8 wygra FX.
        To oczywiście ZNACZNE uproszczenie ale z grubsza obrazuje zależność.

        Skomentuj

    2. sambaverde
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2016-04-06 21:40

      Ciekawy jestem tych błędów w Skylake... Jakieś konkrety?

      Skomentuj

      1. Eternal1
        Oceń komentarz:

        -1    

        Opublikowano: 2016-04-08 06:44

        Błędy logiczne np. podczas dzielenia przez 0 "zero".
        Wyszukiwarka nie boli, były o tym artykuły, nawet tutaj na BMK.

        Skomentuj

        1. sambaverde
          Oceń komentarz:

          0    

          Opublikowano: 2016-04-08 18:34

          Nie możesz po prostu odpowiedzieć? Trzeba pokazać całą arogancję jaką się posiada?

          Na szczęście mam nawyk nie kupowania pierwszych rewizji. Późna wersja Haswell Refresh przechodzi ten test bez zająknięcia. Prawdopodobnie Skylake po podrasowaniu mikrokodem też nie będzie sprawiał problemów.

          Skomentuj

    3. Eternal1
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2016-04-08 06:50

      Dlatego że FX-y 8000 to Heavy-multithread-CPU i w obecnych warunkach na rynku, gdzie co raz więcej softu jest pisana na 4 rdzenie i więcej, procesor po prostu starzeje się bardzo powoli. Również używam więc wiem z autopsji.
      FX8350 + GTX780 dają radę w 1080p@60FPS we wszystkim po za krapami które w A.D. 2016 działają na 1 rdzeniu.

      A pobór energii to już inna sprawa i tu Intel poszedł mocno do przodu, coś za coś. Kolejny przystanek: ZEN 14nm FinFet.

      Skomentuj

  5. Michur
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2016-04-06 16:39

    Jaki jest najlepszy komputer za 4500 zł wg. benchmarka...?
    Taki ktory został zakupiony w komputroniku:))))))

    Skomentuj

    1. Kłaczkov92
      Oceń komentarz:

      2    

      Opublikowano: 2016-04-06 16:42

      Napewno lepiej niź w morelenet... Gdzie trzeba walczyć o swoje prawa jak coś nie działa...
      Akurat Komputronik i X-kom to 2 sklepy gdzie warto robić zakupy. Z mojego doświadczenia zawsze jeśli coś się dzieje to sprawę mam załatwianą szybko i bezproblemowo.

      Skomentuj

      1. HanJammer
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2016-04-06 16:49

        Jeszcze lepiej (jeśli nie ma się możliwości skorzystać samemu) poprosić kumpla czy kogoś z rodziny, kto prowadzi działalność gospodarczą związaną z handlem i może mieć (albo już ma) podpisaną umowę z dystrybutorem takim jak ABC Data (w ich przypadku jako, że oni mają wszystko włącznie z artykułami biurowymi, zabawkami i AGD jest to o tyle łatwiejsze, że nie musi być to nawet działalność związana z handlem komputerami).

        Wtedy wybierasz sobie sprzęt od maksymalnie szerokiego wachlarza producentów, ceny masz hurtowe (nie w każdym przypadku wychodzi to lepiej niż w Komputroniku, ale zwykle jeśli nie ma poważnych wahań USD - tak jest), dostawa w ciągu jednego dnia jeśli sprzęt jest w magazynie. Osobiście nie pamiętam już kiedy jakieś graty IT kupowałem w sklepie, a nie bezpośrednio z dystrybucji...

        Skomentuj Historia edycji

      2. bakczysaraj
        Oceń komentarz:

        1    

        Opublikowano: 2016-04-06 17:42

        X-kom i ta ich polityka otwierania pudełek jest co najmniej podejrzana

        Skomentuj

        1. Cepheus119
          Oceń komentarz:

          1    

          Opublikowano: 2016-04-07 15:08

          Jak kupowałem PS4 to gość porozrywał mi pudełko ... od spodu ... po czym włożył spokojnie to torby :|

          Skomentuj

      3. sambaverde
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2016-04-06 21:43

        Wymieniony sklep na "K" jest źle zorganizowany i niezbyt solidny. Tyle w temacie.

        Skomentuj

  6. combo24
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2016-04-06 17:11

    "którego prawność potwierdzono co najmniej certyfikatem 80 PLUS Bronze"

    raczej sprawność :D

    Skomentuj

    1. Paweł Maziarz
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2016-04-06 18:13

      Oczywiście chodziło o prawilność :-)

      Skomentuj

  7. natalleos
    Oceń komentarz:

    -4    

    Opublikowano: 2016-04-06 17:34

    Zestaw mierny a nawet marny
    Tak to wygląda w/g mnie


    Intel Core i5-6600K Skylake
    SilentiumPC Grandis XE1236
    Płyta główna MSI Z170A TOMAHAWK
    Pamięć G.Skill Ripjaws 4 DDR4, 8GB (4GBx2), 3000MHz, CL15
    Intel 530 Series 120GB SATA3 540/480MB/s
    Dysk Seagate 1TB SATAIII 7200RPM 64MB cache
    Samsung DVD -/+ R/RW 24x SH-224DB BLACK
    Thermaltake Smart SE Modular 530W
    Dwie karty graficzne do wyboru:
    Sapphire Radeon R9 390 NITRO, 8GB GDDR5, 512 Bit
    EVGA GeForce GTX 970 FTW ACX 2.0
    i do tego jedna z tych obudów:
    Zalman Z3 PLUS mATX ATX USB 3.0
    SilentiumPC Gladius M40 Pure Black ATX/USB3.0/SSD
    Corsair Carbide Series 200R CC-9011023-WW

    w waszym zestawie procek ramy i grafa pasują wydajnościowo do siebie jak kozie siodło

    Skomentuj

  8. palamander
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2016-04-06 19:02

    W przypadku kart Nvidii wypadałoby dodać że są kompletnie bez przyszłości.DX12 i brak obsługi async dyskwalifikuje je prawie całkowicie jako produkt chociaż trochę przyszłościowy

    Skomentuj

  9. Yansi
    Oceń komentarz:

    6    

    Opublikowano: 2016-04-06 19:09

    Czy autor artykułu mając do dyspozycji 4500 pln złożyłby dla siebie taki komputer do grania jak proponuje czytelnikom? Podejrzewam, że procesor bez K i płyta na innym chipsecie niż Z170 nie byłaby brana pod uwagę. :>

    Skomentuj

  10. stoona
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2016-04-06 19:44

    A Windows? Bo raczej na darmowych linuxach to w grach nie poszalejemy :)

    Skomentuj

    1. HardCorak
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2016-04-06 20:15

      a windows np. tutaj http://www.writeurl.com/publish/9pqb1bhqzzll2fmw6m3g

      chyba się nigdy nie doczekamy tylu gier na linuxie co na windzie.
      Choć są te popularniejsze typu cs go i inne na linuxa to fps znacznie mniej niż na win.

      Skomentuj Historia edycji

    1. HardCorak
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2016-04-06 20:42

      a no właśnie Windows 10 Insider Preview i mamy windows 10 za darmo, co prawda trochę dziurawy ale zawsze lepsze to niż linux.

      A i może będzie darmowe przejście na stabilną aktualizację Redstone

      Bo jak jeszcze nie było 10 ci co mieli wersję Preview dostali za darmo stabilną 10.

      A i jeszcze mając 7 na aktywatorze i aktualizując do 10 otrzymujemy dożywotnią licencję (1 komputer) xd

      Skomentuj

  11. kristof080
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2016-04-07 04:54

    Chyba lepiej poczekac te kilka miesiecy z upgradem. Nie tylko ze wzgledu na nowa generacje procesorow od AMD, ale tez pojawia sie nowe grafiki.

    Skomentuj

  12. Arek9182
    Oceń komentarz:

    3    

    Opublikowano: 2016-04-07 09:07

    Najlepszy komputer do gier za 4500?
    Ps4 za 1400 :D

    Skomentuj

    1. HardCorak
      Oceń komentarz:

      2    

      Opublikowano: 2016-04-07 16:34

      tak nie dość że grafika już nie daje rady na PC za 2k lepsza to jeszcze blokady 30fps nawet ze spadkami.

      Skomentuj

  13. projectdarkstar
    Oceń komentarz:

    3    

    Opublikowano: 2016-04-08 08:30

    Nie do końca rozumiem jako możecie polecać 980tkę. Karta ma beznadziejny stosunek wydajności do ceny i o wiele lepszym wyborem będzie 970tka, która jest niewiele gorsza a sporo tańsza. Ewentualnie Radek 390 lub 390X.
    Na 980 i tak nie ma co liczyć na 4K więc po co pchać się w tę kartę? Bo 970tka ma 3.5GB RAM, co jak się okazało wcale takim problemem nie jest jak go malowano?

    Skomentuj

  14. ShogunToranaga
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2016-04-16 15:29

    Ja bym takiego kompa nie chcial.

    Skomentuj

  15. MarekFF
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2016-12-27 16:36

    Chcę kupić synowi komputer do gier oto parametry kompa cena do 4 tyś. Proszę o opinię - poradę
    Procesor: i5 6500 3,6GHz
    Płyta główna: MSI B150M PRO
    Pamięć RAM: GoodRAM DDR4 2133MHz 2x4GB
    Karta graficzna: Palit GTX 1070 8GB
    Dysk: WD Blue 1TB
    Zasilacz: Corsair CX 450M
    Obudowa: SPC Gladius M35

    Skomentuj

  16. MarekFF
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2016-12-27 16:36

    Chcę kupić synowi komputer do gier oto parametry kompa cena do 4 tyś. Proszę o opinię - poradę
    Procesor: i5 6500 3,6GHz
    Płyta główna: MSI B150M PRO
    Pamięć RAM: GoodRAM DDR4 2133MHz 2x4GB
    Karta graficzna: Palit GTX 1070 8GB
    Dysk: WD Blue 1TB
    Zasilacz: Corsair CX 450M
    Obudowa: SPC Gladius M35

    Skomentuj

Dodaj komentarz

Przy komentowaniu prosimy o przestrzeganie netykiety i regulaminu.

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany!