Na topie

Jaki telefon z Androidem do 1000 zł? 10 polecanych modeli

Za tysiaka można kupić nie tylko Nokię Lumię. Jeszcze szerszy wybór urządzeń znajdziemy wśród smartfonów androidowych. Sprawdź czy znajdziesz coś dla siebie.

  • Jaki telefon z Androidem do 1000 zł? 10 polecanych modeli | zdjęcie 1

    Za tysiaka można kupić nie tylko Nokię Lumię. Jeszcze szerszy wybór urządzeń znajdziemy wśród smartfonów androidowych. Sprawdź czy znajdziesz coś dla siebie.

    Smartfony z Androidem do 1000 zł

    Rynek urządzeń ultramobilnych rozwija się w zawrotnym tempie. Urządzenia, które jeszcze rok temu cenione były za swoją wydajność i funkcjonalność, obecnie bywają zapomniane i niedoceniane na tle najświeższych rozwiązań. Część osób nie potrzebuje demonów prędkości, ani najnowszych standardów komunikacyjnych oraz ekranów o niemożliwych do uchwycenia gołym okiem pikselach. Ta część osób to w zasadzie większość z nas.

    Wystarczający może okazać się prosty smartfon, który oprócz telefonowania i pisania SMS'ów pozwoli przeglądać strony internetowe, prowadzić czaty oraz wrzucać multimedia do serwisów społecznościowych. Niniejsza galeria poświęcona jest przedstawicielom klasy ekonomicznej, których cena nie przekracza 1000 zł. Przy wyznaczaniu cen opieraliśmy się na ofertach najpopularniejszych sklepów ogólnopolskich.

    Czekamy również na Wasze opinie. Napiszcie którego smartfona sami polecacie.

  • Jaki telefon z Androidem do 1000 zł? 10 polecanych modeli | zdjęcie 2

    Za tysiaka można kupić nie tylko Nokię Lumię. Jeszcze szerszy wybór urządzeń znajdziemy wśród smartfonów androidowych. Sprawdź czy znajdziesz coś dla siebie.

    GoClever Insignia 5X Dual SIM

    Cena: 870-990 zł

    Procesor: 4 rdzenie, 1,5 GHz, MediaTek MT6589T
    Pamięć RAM: 1 GB
    Pamięć wbudowana: 4 GB
    Ekran: 5”, IPS LCD
    Rozdzielczość: 1080x1920 px
    Bateria: 2000 / 4000 mAh
    Aparat: 13 Mpx (tył), 2 Mpx (przód)
    System operacyjny: Android 4.2
    Waga: 156 g

    Jeśli dysponujemy kwotą 1000 zł i chcemy kupić smartfona o maksymalnie dobrej specyfikacji sprzętowej jedną z najlepszych propozycji będzie właśnie Insignia 5X. Największe wrażenie robi wyświetlacz IPS o rozdzielczości Full HD i przekątnej 5 cali. Szczegółowość obrazu (ok. 441 ppi) jest znacznie lepsza niż w najnowszym iPhonie. Do dyspozycji użytkownika oddano też 13 Mpx kamerkę główną, opcjonalną baterię o pojemności 4000 mAh oraz dwa sloty kart SIM.

  • Jaki telefon z Androidem do 1000 zł? 10 polecanych modeli | zdjęcie 3

    Za tysiaka można kupić nie tylko Nokię Lumię. Jeszcze szerszy wybór urządzeń znajdziemy wśród smartfonów androidowych. Sprawdź czy znajdziesz coś dla siebie.

    Prestigio MultiPhone 5044 DUO

    Cena: ok. 899 zł

    Procesor: 4 rdzenie, 1,2 GHz, MediaTek MT6589
    Pamięć RAM: 1 GB
    Pamięć wbudowana: 4 GB
    Ekran: 5”, IPS LCD
    Rozdzielczość: 720x1280 px
    Bateria: 2000 mAh
    Aparat: 8 Mpx (tył), 2 Mpx (przód)
    System operacyjny: Android 4.2
    Waga: 130 g

    Smartfon posiada 5” wyświetlacz IPS o rozdzielczości HD przykryty warstwą odpornego na zarysowania tworzywa Gorilla Glass. Czterordzeniowy procesor 1,2 GHz wraz z 1 GB pamięci RAM oraz układem graficznym PowerVR SGX544 gwarantuje sprawną obsługę systemu Android 4.2 i aplikacji użytkowych. Na pokładzie zainstalowano dwie kamerki – frontową 2,0 Mpx oraz główną 8 Mpx z fleszem oraz autofokusem. MultiPhone oferuje dwa sloty kart SIM, dzięki czemu może obsługiwać dwa niezależne numery telefonu (w tym Aero2).

  • Jaki telefon z Androidem do 1000 zł? 10 polecanych modeli | zdjęcie 4

    Za tysiaka można kupić nie tylko Nokię Lumię. Jeszcze szerszy wybór urządzeń znajdziemy wśród smartfonów androidowych. Sprawdź czy znajdziesz coś dla siebie.

    Acer Liquid E2 Duo

    Cena: ok. 850 zł

    Procesor: 4 rdzenie, 1,2 GHz, MediaTek MT6589
    Pamięć RAM: 1 GB
    Pamięć wbudowana: 4 GB
    Ekran: 4,5”, IPS LCD
    Rozdzielczość: 540x960 px
    Bateria: 2000 mAh
    Aparat: 8 Mpx (tył), 2 Mpx (przód)
    System operacyjny: Android 4.2
    Waga: 140 g

    Dobrze wykonany smartfon z wyświetlaczem IPS o szerokich kątach widzenia. W przeciwieństwie do GoClevera Insignia 5X nie imponuje rozdzielczością ekranu, ale dobre wrażenie robi 8-megapikselowy aparat główny (z nagrywaniem Full HD), bateria o pojemności 2000 mAh oraz dwa wbudowane głośniczki. Czterordzeniowy procesor (Cortex A7, 28 nm) gwarantuje akceptowalną wydajność. Liquid E2 to multimedialny i dość poręczny smartfon do wszechstronnego użytku.

  • Jaki telefon z Androidem do 1000 zł? 10 polecanych modeli | zdjęcie 5

    Za tysiaka można kupić nie tylko Nokię Lumię. Jeszcze szerszy wybór urządzeń znajdziemy wśród smartfonów androidowych. Sprawdź czy znajdziesz coś dla siebie.

    Sony Xperia M

    Cena: 860-900 zł
    Zamów produkt w pasażu

    Procesor: 2 rdzenie, 1,0 GHz, Snapdragon MSM8227
    Pamięć RAM: 1 GB
    Pamięć wbudowana: 4 GB
    Ekran: 4,0”, TFT LCD
    Rozdzielczość: 480x854 px
    Bateria: 1750 mAh
    Aparat: 5 Mpx (tył), 0,3 Mpx (przód)
    System operacyjny: Android 4.2
    Waga: 115 g

    Smartfon dysponuje dobrym, dwurdzeniowym procesorem, który gwarantuje prawidłowe działanie interfejsu, podstawowych aplikacji i większości typowych gier. Pamięci RAM również powinno wystarczyć. Główną zaletą wyświetlacza LCD jest wysoka jasność podświetlania LED-owego, niestety kąty widzenia są przeciętne. Cieszy obecność łączności NFC umożliwiającej dokonywanie płatności zbliżeniowych. Xperia M to niewielki i lekki smartfon z wieloma użytecznymi funkcjami programowymi.
    zobacz recenzję

  • Jaki telefon z Androidem do 1000 zł? 10 polecanych modeli | zdjęcie 6

    Za tysiaka można kupić nie tylko Nokię Lumię. Jeszcze szerszy wybór urządzeń znajdziemy wśród smartfonów androidowych. Sprawdź czy znajdziesz coś dla siebie.

    GoClever Fone 570Q Dual SIM

    Cena: ok. 799 zł

    Procesor: 4 rdzenie, 1,2 GHz, Mediatek MT6589
    Pamięć RAM: 1 GB
    Pamięć wbudowana: 4 GB
    Ekran: 5,7”, IPS LCD
    Rozdzielczość: 720x1280 px
    Bateria: 3200 mAh
    Aparat: 5 Mpx (tył), 0,3 Mpx (przód)
    System operacyjny: Android 4.2
    Waga: 212 g

    Czy za 1000 zł można kupić phablet? Oczywiście! Jednym z przykładów jest niniejszy GoClever. Wyróżnia się potężną przekątną ekranu wynoszącą 5,7 cala i baterią o dużej pojemności 3200 mAh. Co ciekawe producent dołącza też piórko do ekranów pojemnościowych chowane w obudowie urządzenia. Kolejną zaletą jest obecność dwóch slotów dla kart SIM. Całość predysponuje phablet do użytku biznesowego i multimedialnego.

  • Jaki telefon z Androidem do 1000 zł? 10 polecanych modeli | zdjęcie 7

    Za tysiaka można kupić nie tylko Nokię Lumię. Jeszcze szerszy wybór urządzeń znajdziemy wśród smartfonów androidowych. Sprawdź czy znajdziesz coś dla siebie.

    Samsung Galaxy Ace 3

    Cena: 780-920 zł

    Procesor: 2 rdzenie, 1,2 GHz, Qualcomm Snapdragon MSM8930
    Pamięć RAM: 1 GB
    Pamięć wbudowana: 4 GB
    Ekran: 4”, TFT LCD
    Rozdzielczość: 480x800 px
    Bateria: 1500 / 1800 mAh
    Aparat: 5 Mpx (tył), 0,3 Mpx (przód)
    System operacyjny: Android 4.2
    Waga: 115 g

    Galaxy Ace 3 osiągnął dużą popularność w naszym kraju. Jest to w miarę nowoczesny zamiennik smartfonów z rodziny „Galaxy S” nastawiony głównie na dobry stosunek ceny do możliwości. Co prawda na tle niektórych konkurentów wypada blado, ale niektóre osoby bardziej cenią sobie wyższą renomę i jakość urządzeń Samsunga, od lepszej specyfikacji w smartfonach „no name”. Niektóre wersje dysponują łącznością LTE i NFC.

  • Jaki telefon z Androidem do 1000 zł? 10 polecanych modeli | zdjęcie 8

    Za tysiaka można kupić nie tylko Nokię Lumię. Jeszcze szerszy wybór urządzeń znajdziemy wśród smartfonów androidowych. Sprawdź czy znajdziesz coś dla siebie.

    Huawei Ascend G510

    Cena: 590-680 zł

    Procesor: 2 rdzenie, 1,2 GHz, Qualcomm Snapdragon 200 MSM8225Q
    Pamięć RAM: 512 MB
    Pamięć wbudowana: 4 GB
    Ekran: 4,5”, IPS LCD
    Rozdzielczość: 480x854 px
    Bateria: 1750 mAh
    Aparat: 5 Mpx (tył), 0,3 Mpx (przód)
    System operacyjny: Android 4.1
    Waga: 150 g

    Większy od Galaxy Ace 3, ale mniej wydajny od niego. Wyświetlacz IPS o przekątnej 4,5 cala zapewnia wyższy komfort obsługi dotykowej np. w czasie grania lub pisania tekstu. Niestety odbywa się to kosztem ciężaru smartfona (150 g). Urządzenie wyposażono w dwie kamerki, łączność Wi-Fi w standardzie „n” oraz Bluetooth 2.1.

  • Jaki telefon z Androidem do 1000 zł? 10 polecanych modeli | zdjęcie 9

    Za tysiaka można kupić nie tylko Nokię Lumię. Jeszcze szerszy wybór urządzeń znajdziemy wśród smartfonów androidowych. Sprawdź czy znajdziesz coś dla siebie.

    HTC Desire 500 Dual SIM

    Cena: ok. 990 zł

    Procesor: 4 rdzenie, 1,2 GHz, Qualcomm Snapdragon MSM8225Q
    Pamięć RAM: 1 GB
    Pamięć wbudowana: 4 GB
    Ekran: 4,3”, TFT LCD
    Rozdzielczość: 480x800 px
    Bateria: 1800 mAh
    Aparat: 8 Mpx (tył), 1,6 Mpx (przód)
    System operacyjny: Android 4.1
    Waga: 123 g

    Być może firma HTC jest obecnie w tarapatach finansowych i nie święci tak dużych triumfów jak choćby dwa lata temu, ale nie oznacza to, że nie oferuje żadnych ciekawych smartfonów w klasie budżetowej. HTC Desire 500  wyróżnia się jakością wykonania i funkcjonalnym oraz intuicyjnym interfejsem. Cieszy też użycie 4-rdzeniowego procesora Snapdragon 200, 1 GB pamięci RAM oraz dwóch dobrych kamerek (8 i 1,6 Mpx). Interesująca propozycja dla osób ceniących styl i dość nowoczesną technologię.

  • Jaki telefon z Androidem do 1000 zł? 10 polecanych modeli | zdjęcie 10

    Za tysiaka można kupić nie tylko Nokię Lumię. Jeszcze szerszy wybór urządzeń znajdziemy wśród smartfonów androidowych. Sprawdź czy znajdziesz coś dla siebie.

    LG Swift Vu (P895)

    Cena: ok. 950 zł

    Procesor: 4 rdzenie, 1,5 GHz, nVidia Tegra 3
    Pamięć RAM: 1 GB
    Pamięć wbudowana: 4 GB
    Ekran: 5”, IPS LCD
    Rozdzielczość: 768x1024 px
    Bateria: 2080 mAh
    Aparat: 8 Mpx (tył), 1,3 Mpx (przód)
    System operacyjny: Android 4.0/4.1
    Waga: 168 g

    LG Optimus Vu znany w Polsce jako Swift Vu zaprezentowany został już grubo ponad rok temu, nie można go więc uznać za nowość. Ma to jednak swoje zalety - smartfon dysponuje bardzo dobrym, wydajnym procesorem Tegra 3, który świetnie sprawdzi się w wymagających grach. Wyświetlacz IPS ma 5 cali przekątnej i dość nietypowe proporcje 4:3. Jednym z mankamentów jest duża waga (pomimo, że sama obudowa jest dość smukła - 8,5 mm).

  • Jaki telefon z Androidem do 1000 zł? 10 polecanych modeli | zdjęcie 11

    Za tysiaka można kupić nie tylko Nokię Lumię. Jeszcze szerszy wybór urządzeń znajdziemy wśród smartfonów androidowych. Sprawdź czy znajdziesz coś dla siebie.

    LG Swift L7 II (P710)

    Cena: ok. 699 zł

    Procesor: 2 rdzenie, 1 GHz, Qualcomm Snapdragon MSM8225
    Pamięć RAM: 768 MB
    Pamięć wbudowana: 4 GB
    Ekran: 4,3”, IPS LCD
    Rozdzielczość: 480x800 px
    Bateria: 2460 mAh
    Aparat: 8 Mpx (tył), 0,3 Mpx (przód)
    System operacyjny: Android 4.1
    Waga: 118 g

    Druga generacja Swifta L7 pomimo niezbyt zaawansowanej specyfikacji zyskała sporą popularność w Polsce. Za kwotę poniżej 700 zł otrzymujemy dwurdzeniowy, energooszczędny procesor zasilany przez akumulatorek o dużej (w tej klasie urządzeń) pojemności 2460 mAh. Liczyć możemy więc na dość długi czas działania. Układ graficzny Adreno 203 nie zapewni płynnego działania zaawansowanych gier, ale z całą pewnością poradzi sobie z Angry Birds'ami. ;-) Tylna kamerka pozwala wykonywać zdjęcia o rozdzielczości 8 Mpx.

Autor:

Szef strefy Mobile

więcej artykułów ze strefy:
Mobile

Kategoria: Mobile Telefony Smartfony Tematyka: galeria Google Android Jaki telefon Producenci: Acer Goclever HTC Huawei LG Prestigio Samsung SONY

 

Zobacz inne galerie:
  • Lenovo Moto G4 i Moto G4 Plus - wideorecenzja
  • LG 360 VR - nie chcesz ich kupować
  • Najlepsze aplikacje na smartwatch Samsung Gear S2
  • SteelSeries Rival 700 - myszka z wyświetlaczem OLED
  • Krew i Wino – 30 uroków wiedźmińskiego życia
  • Sprawdziliśmy ile nowych technologii jest w VW Beetle R-Line
  • Uncharted 4 - 50 twarzy Nathana Drake'a
  • Najciekawsze nowości z konferencji Next@Acer - galeria
Odsłon: 140183 Skomentuj artykuł
Komentarze

67

Udostępnij

Smartfony w marketplace

Wydajny dysk SSD w atrakcyjnej cenie

Samsung SSD 850 EVO 250 GB

Cena od 399zł do 465.18zł

zobacz oferty

  1. morris96
    Oceń komentarz:

    23    

    Opublikowano: 2014-01-19 09:35

    Nie wiem kto projektował to Swift Vu... ale pewne jest to że mu to nie wyszło... bo telefon wygląda jak deska do krojenia...

    Skomentuj

    1. Mateusz Sołtysiak
      Oceń komentarz:

      12    

      Opublikowano: 2014-01-19 10:13

      Przynajmniej odróżnia się od całej masy telefonów wyglądających podobnie :)

      Skomentuj

    2. lazar47
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2014-03-25 21:21

      Przynajmniej TEGRA3 jest , do 1000zł mało spotykana.

      Skomentuj

  2. Użytkownik
    Oceń komentarz:

    21    

    Opublikowano: 2014-01-19 10:29

    Pierwsze dwie propozycje są godne uwagi. Reszta, że tak powiem, o kant... stołu :)
    Wg mnie, dysponując 1000 zł, warto poczekać do kolejnej wypłaty i wziąć Nexusa 4 za 1150 zł :)

    Skomentuj

    1. zomb6t
      Oceń komentarz:

      -1    

      Opublikowano: 2014-01-20 10:04

      Wg mnie dysponując 1000 zł lepiej wydać na smartfona do 500 zł (np. Lumia 520, LG L5 II, Huawei Ascend Y300 itd) a resztę zaoszczędzić

      Skomentuj

      1. AndrzejKrK
        Oceń komentarz:

        4    

        Opublikowano: 2014-01-20 16:13

        a według mnie dysponując kwotą 500zl na smartfona lepiej wydać 250zł a resztę zaoszczędzić.
        masz jeszcze jakieś absurdalne komentarze?

        Skomentuj

        1. zomb6t
          Oceń komentarz:

          7    

          Opublikowano: 2014-01-23 10:40

          Tak. Absurdalny komentarz wer. 2..
          Kobieta dostała pod choinkę chyba jeden z najtańszych smartfonów Goclever quantum za 300 zł i jest zadowolona. Maże czatować przez whats up, rozmawiać przez skype, jak sie nudzi to popykać w angry birds czy cut the rope. A co myślałeś że będzie grać w nova 2 czy GTA San Andreas?
          Produkt powinien być dostosowany do potrzeb użytkownika a nie do aktualnie panującego szpanu.
          PS. Posiadam w domu jeszcze TV 28" kineskopowy - ludzie pytają mnie czemu go JESZCZE mam a ja na to: BO DOBRZE DZIAŁA - zmienię dopiero jak sie zepsuje. Robię tak ze wszystkim (oprócz komputera - tego zmienię jak będzie zbyt wolny jak na moje potrzeby - a jest to już wiekowy Athlon 64X2 ale jeszcze ze 2 lata pociągnie)
          Mam też 3,5 rocznego LG Cookie - mam bo DALEJ MI DZIAŁA

          A ty coś mądrego napiszesz?

          Skomentuj

          1. arturo
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2014-01-25 19:41

            No dobra tylko co to ma do rzeczy?

            Skomentuj

    2. Radzi0
      Oceń komentarz:

      1    

      Opublikowano: 2014-01-21 19:45

      ( z gwarancją 24 miechy i gratisami) bo przecież bez tego można już go znaleźć za 1000zł http://allegro.pl/nowy-lg-e960-nexus-4-16gb-24gw-najtaniej-i3906969406.html

      Skomentuj

  3. wisnia_pc
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2014-01-19 10:54

    A gdzie Xperia L jest bardziej opłacalna i tańsza niż Xperia M. Xperia L kosztuje obecnie 750-850 zł, a parametry lepsze.

    Skomentuj

    1. Hecarim
      Oceń komentarz:

      2    

      Opublikowano: 2014-01-19 11:10

      Na allegro Xperia M kosztuje ok. 600 do 700 zł.

      Skomentuj

    2. chibi90
      Oceń komentarz:

      9    

      Opublikowano: 2014-01-19 13:31

      sp za 850 można kupić i zamiata nimi :)

      Skomentuj

  4. Hecarim
    Oceń komentarz:

    11    

    Opublikowano: 2014-01-19 11:04

    Pentagram Monster X5 nie załapał się do zestawienia.Na allegro cena poniżej 900 zł.

    Skomentuj

    1. radioactiv3
      Oceń komentarz:

      8    

      Opublikowano: 2014-01-19 12:10

      Cena w sklepie nowego to 815 pln :) tydzień temu własnie sobie taki sprawiłem i jestem bardzo zadowolony szybszy od Monstera P430, ma 2 baterie, z tą większą wygląda śmiesznie... ale po 3 dniach korzystania (czyli granie+internet+rozmowy) ma jeszcze 50% baterii, działa szybko i wygląda całkiem nieźle. Moim zdaniem tez powinien znaleźć się na tej liście

      Skomentuj

        1. QuadraFX
          Oceń komentarz:

          -1    

          Opublikowano: 2014-01-21 13:58

          960x540 to nawet nie jest 1 megapixel, pacanie :-) PIXELI, specjalisto, PIXELI. Nie gadasz o aparacie fotograficznym tylko o rozdzielczości wyświetlacza.

          Skomentuj

          1. wirher
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2014-01-21 16:19

            Wyzywasz od pacanów, a o ułamkach zapomniałeś? Jego wypowiedź, może i nieświadoma, jest poprawna.

            Skomentuj

  5. ArivaldPL
    Oceń komentarz:

    4    

    Opublikowano: 2014-01-19 11:07

    A gdzie Xiaomi Hongmi WCDMA? Monster x5?

    Skomentuj

    1. jacy4
      Oceń komentarz:

      3    

      Opublikowano: 2014-01-19 14:14

      Pewnie dali tutaj tylko telefony które są dostępne w polsce, a na dodatek ten Xiaomi ma cały czas mocno zawyżoną cenę.

      Skomentuj

      1. ArivaldPL
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2014-01-19 17:06

        Za ok 700 na allegro, a można bez problemu kupic na ibuygou.

        Skomentuj

  6. Devio
    Oceń komentarz:

    6    

    Opublikowano: 2014-01-19 11:18

    Alcatel one touch idol też poniżej 1000 zł ,bardzo dobry Smartfon z andkiem

    Skomentuj

    1. vulgary
      Oceń komentarz:

      1    

      Opublikowano: 2014-01-19 17:39

      rónież uważam że Alcatel to znakomity wybór, mam s3 żona Scribe HD i nie widzę sensu przepłacać, zwłaszcza że alcatel daje prawie czystego andka ze świetnymi drobnymi dodatkami

      Skomentuj

  7. toniek-94
    Oceń komentarz:

    -11    

    Opublikowano: 2014-01-19 11:21

    Pokaż komentarz zakopany przez użytkowników

    Za dużo widzę telefonów w polecanych ze słabymi rdzeniami Mediatek.
    Na co można jedynie zwrócić uwagę to na Sony Xperie M, ale i tak nie jest to zbyt wydajny sprzęt.Do kwoty 1000zł jak dla mnie lepszym wyborem byłby telefon z WP8, ale to nie temat o polecanych telefonach z WP8 tylko o telefonach z Androidem.

    Skomentuj

    1. jacy4
      Oceń komentarz:

      5    

      Opublikowano: 2014-01-19 14:17

      Te mediateki takie słabe że tylko 1080p obsługują, a nie tak jak porządny Snapdragon z rozdzielczością 480p.

      Skomentuj

    2. ArivaldPL
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2014-01-19 17:08

      Mediatek jest bardzo dobry. Mam na codzień styczność z jiayu g4 i ze wszystkim radzi sobie bez problemu. Jestem zaskoczony jak dobrze wypada w porównaniu z N4.

      Skomentuj

  8. bullseye
    Oceń komentarz:

    5    

    Opublikowano: 2014-01-19 11:22

    Czekam na artykuł, jaki telefon z androidem do 500zł :D

    Skomentuj

    1. jarex146
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2014-01-19 14:34

      Lenovo A820 chyba będzie najlepszym wyborem :)

      Skomentuj

      1. jacy4
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2014-01-19 15:11

        Jeszcze Jiayu G2F ale zanim on wyjdzie to troche minie.

        Skomentuj

    1. Franz
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2014-01-19 12:23

      Zgadza się - sam posiadam i jestem zadowolony, bo to dobry telefon lepsy od każdego z wyżej wymienionych.

      Skomentuj

      1. Tomasz7
        Oceń komentarz:

        3    

        Opublikowano: 2014-01-19 16:34

        Posiadam xperie M od ponad miesiąca i także jestem bardzo zadowolony. Na co dzień korzystam z takich aplikacji jak facebook i chrome, a głównie to do pisania sms'ów i dzwonienia. Telefon spisuje się świetnie i jeszcze ani razu nie doświadczyłem lagowania, mulenia ani przycinania telefonu. Wszystko chodzi płynnie i bezproblemowo, a bateria trzyma ponad 3 dni. Teraz jak bym kupował to wybrałbym SP ponieważ M wydaje mi się trochę za mała, ale telefon jak najbardziej polecam każdemu :)

        Skomentuj

  9. Ardoos
    Oceń komentarz:

    2    

    Opublikowano: 2014-01-19 11:31

    Xperia M, i jeszcze ta cena? Za 985 zł można mieć nową Xperie T, nie wspominając o ofertach na allegro, gdzie można kupić za 900 zł. Wydajność podzespołów bez porównania.

    Skomentuj

  10. passat
    Oceń komentarz:

    2    

    Opublikowano: 2014-01-19 11:32

    HTC Desire 500 jest moim typem w tym zestawieniu.

    Skomentuj

  11. Dizzy
    Oceń komentarz:

    4    

    Opublikowano: 2014-01-19 11:35

    Jak macie znajomego w UK to niech Wam kupi Motorole Moto G, kosztuje 99 funtów (tesco + 2 funty na zdjęcie simlocka) a bije na łeb wszystkie te modele z rankingu.

    Skomentuj

  12. chopa82
    Oceń komentarz:

    2    

    Opublikowano: 2014-01-19 11:37

    Od kilku dni mam Insignie 5x i nie narzekam. 4 rdzenie, 5 cali Full HD i to poniżej tysiaka.

    Skomentuj

  13. gagex123
    Oceń komentarz:

    -2    

    Opublikowano: 2014-01-19 13:54

    Na pewnym znanym portalu aukcyjnym można spokojnie do 1000zł kupić nowego HTC One X - nie chcę się czepiać, ale jest to smartfon o wiele lepszy od każdego tu zaprezentowanego ;)

    Skomentuj

    1. rafcik_er
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2014-01-19 16:07

      A z czym on taki niby lepszy? Chyba Ci się ten smartphone pomylił z HTC ONE

      Skomentuj

      1. Michur
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2014-01-19 19:09

        W jakości wykonania, użytych materiałów, nakładki czy wyświetlacza? Z tych wszystkich jest niezły jeszcze Alcatel. Osobiście celował bym w Nexusa 4 lub tanśzą Moto G

        Skomentuj

  14. Jaaca
    Oceń komentarz:

    2    

    Opublikowano: 2014-01-19 14:12

    MyPhone Next - 650 PLN z przesyłką... Polecam

    Skomentuj

  15. aavil
    Oceń komentarz:

    2    

    Opublikowano: 2014-01-19 14:25

    Kolega ma Motorolę Moto G i jest zadowolony, wyszła go jakieś 800zł.

    Skomentuj

  16. havok
    Oceń komentarz:

    2    

    Opublikowano: 2014-01-19 14:38

    A gdzie Xiaomi MI2s lub inne z Aliexpress.com? Za 1000zl mozna miec o wiele lepszy telefon niz te tu przedstawione lipne sluchawki.

    Skomentuj

  17. beatlover
    Oceń komentarz:

    3    

    Opublikowano: 2014-01-19 14:51

    Nawet poczciwy Galaxy S2 jest lepszy niż te zaprezentowane :D

    Skomentuj

  18. QraJr
    Oceń komentarz:

    -3    

    Opublikowano: 2014-01-19 14:56

    Brak Galaxy S2 który w supermarkecie (tam nie jest tanio) można kupić za 800 zł. Jest on zdecydowanie lepszy od wszystkich tutaj zaprezentowanych. Nexus 4 to teraz telefon właśnie za 1000zl. Jakich kryteriów nie spełnia że nie znalazł się na liście ?

    Coraz gorzej z wami.....

    Skomentuj

    1. beatlover
      Oceń komentarz:

      1    

      Opublikowano: 2014-01-19 15:43

      Reklama Goclever i Prestigio? ;)

      Skomentuj

    2. Zwierzak
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2014-01-21 21:12

      Masz na myśli S2 plus (minus) ? Bo S2 to chyba nie dostaniesz.

      Skomentuj

  19. michal0120
    Oceń komentarz:

    -3    

    Opublikowano: 2014-01-19 15:57

    a gdzie LG L9 II

    Skomentuj

  20. Anavrin990
    Oceń komentarz:

    2    

    Opublikowano: 2014-01-19 16:07

    Mam GOClever Insignia 5 też nie narzekam.Bardzo dobry telefon.Nigdy w życiu zagranicznego śmiecia typu ldżi,szamszung,htc czy sony bo za taki napis się dużo za dużo dopłaca.

    Skomentuj

  21. abukiewicz
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2014-01-19 16:19

    Ja w tej cenie niedawno się skusiłem na Lenovo S650, ale jest on niedostepny jeszcze w sklepach, to nie dali go do zestawienia...

    Skomentuj

  22. piotrek8x
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2014-01-19 16:22

    Super. Jest Xperia M, a SP którą bez problemu można dostać za te pieniądze już nie ma. A poza tym według mnie to już jest klasa średnia, a nie budżetowa. Bo skoro to jest budżetowa to jak nazwać smartfony do ~500zł?

    Skomentuj

  23. nadro
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2014-01-19 18:03

    Z racji na 512MB RAM Huawei Ascend G510 będzie beznadziejnym wyborem. Wiem, bo sam mam telefon z 512MB na pokładzie i mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że 1GB RAM to absolutne minimum dla Androida.

    Skomentuj

    1. Krzychu96
      Oceń komentarz:

      -2    

      Opublikowano: 2014-01-19 19:22

      O dziwo 512MB RAM-u jest całkowicie wystarczające, no chyba że chcesz renderować filmy...
      G510 to jak na razie najlepszy budżetowy smartfon jaki miałem okazję używać, mimo niezbyt mocnego procka 2x Cortex A5 i Adreno 203 działa płynnie i nie ma jakiś większych ścinek

      Skomentuj

      1. nadro
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2014-01-19 20:22

        Wystarczy odpalić jakąś aplikację, która wymaga ponad 100MB RAM (większość gier) i która obsługuje np. mikropłatności z poziomu zewnętrznej przeglądarki. Po odpaleniu się przeglądarki, aplikacja jest już uśmiercana z uwagi na brak pamięci, więc trochę daleko do renderowania filmu nie sądzisz? Oczywiście mowa tylko o zoptymalizowanej wersji Androida (z powyłączaną masą beznadziejnych appek działających w tle), bo na oficjalnym sofcie jest jeszcze większa tragedia. Nawet Google przyznało, że 512MB w przypadku Androida to zdecydowanie za mało wprowadzając dla Android'a 4.4 odpowiednie poprawki mające zmienić tą sytuację, problem w tym, że 4.4 średnio poprawia sprawę patrząc na opinie użytkowników.

        Skomentuj

        1. gigol
          Oceń komentarz:

          0    

          Opublikowano: 2014-02-26 11:00

          ŚWIĘTA PRAWDA! a myślałem że w całym tym kraju tylko ja mam problem z tym że uruchomienie chrome = zabicie wszystkich innych aplikacji w tym nawet launchera pomijam fakt że gdy słucha się muzyki, po chwili po prostu zostaje ona przerwana no bo i odtwarzacz zostaje zabity ;]

          Dla mnie 1 GB to nawet może być za mało w tej chwili mam 756MB i mam chęć wyrzucić telefon przez okno

          Skomentuj

    2. mike278
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2014-01-22 13:05

      w cenie ponizej 1 k pln masz g700, a tam troszke wiecej ramu.

      Skomentuj

  24. Michur
    Oceń komentarz:

    4    

    Opublikowano: 2014-01-19 19:02

    Autorze czy możecie przestać wróżyć firmie HTC upadek przy każdej mozliwej okazji. Ja wiem że Samsung dobrze płaci za reklamę, sprzedaż (przy okazji oczernianie konkurencji) ale kolejny rok pod hasłem "HTC za chwilę zbanktutuje" zaczyna być nudny i niesmaczny.

    Skomentuj

  25. piccardo
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2014-01-20 06:57

    A zauważył ktoś że w każdym pamięć wbudowana to śmieszne 4GB? Przecież to jest nic a pamięci są tanie jak barszcz. W topowych też są wersje np 16GB gdzie dziś uważam to za pomyłkę przy tych rozdzielczościach w telefonach i ich aparatach nie wspominając o aplikacjach gdzie sama gra potrafi mieć więcej niż 4GB.....

    Skomentuj

  26. Gawron8787
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2014-01-20 07:28

    Brakuje mi to LG l 9

    Skomentuj

  27. Kamechas
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2014-01-20 15:06

    a gdzie Moto G? zezowaty portal

    Skomentuj

    1. vorex
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2014-01-20 22:57

      z tego co wiem to motorola wycofała się z polskiego rynku, także myślę, że to dlatego brakuje jej w zestawieniu:)

      Skomentuj

  28. vorthess
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2014-01-20 16:11

    zestawienie telefonow, gdzie ceny są ponizej 1000zl... ale chyba u operatorow (gdzie jak wiadomo sa zawsze zawyzone). Realna cena nexusa 4 to wlasnie niecały 1000zł, a bije te telefony na głowe.

    Skomentuj

  29. david1206
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2014-01-20 16:23

    Nie wyszło wam te zestawienie.

    Skomentuj

  30. Detrioux
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2014-01-20 18:50

    Ten GoClever jest świetny jeżeli chodzi o specyfikację. bardzo dobry aparat, procesor porównywalny z taktowaniem mojego starego PC, ładny RAM, dobry android bardzo dobra bateria. Nic tylko kupować :) Dla mnie liczy się specyfikacja a nie pseudo pro telefony. Niestety Sony Xperia M jest 3x gorszy a może kosztować tyle samo.

    Zabrakło mi tutaj jeszcze jednego telefonu Gigabyte GSmart Sierra S1 . Bardzo dobry telefon o niskiej cenie . :)

    Skomentuj

  31. david1206
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2014-01-20 21:08

    Ja bym go brał jak by miał 4.3/4.5" nawet ze zmniejszoną rozdzielczością na 720p

    Skomentuj

  32. muvids
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2014-01-21 00:24

    a ja kupilem jakies 2 tygodnie temu galaxy s3 za 1000zł z 24 miesięczna gwarancja :)

    Skomentuj

  33. heretyk7
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2014-01-21 12:32

    ja nie rozumiem ludzi co kupują nowe telefony ja mam samsung galaxy ace i dobrze sie sprawuje

    Skomentuj

  34. LGV8V
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2014-01-21 17:13

    Wiec co polecacie do 1000 zł jakiego smartfona? Ja zstanawiam się nad używką w bardzo dobrym stanie galaxy note 2.

    Skomentuj

  35. frigoris
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2014-01-21 20:54

    do 1000zł mogę polecić LG L9, mam ten telefonik od roku i sprawuje się wyśmienicie, a w ogóle to nie ma tutaj nawet jego następcy czyli L9 II co mnie dziwi

    Skomentuj

  36. Reichard
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2014-01-26 11:28

    "Produkt powinien być dostosowany do potrzeb użytkownika a nie do aktualnie panującego szpanu." - to jedyne naprawdę mądre zdanie z całej twojej wypowiedzi i uważam, że powinno być życiowym mottem każdego człowieka! Szkoda tylko, że nijak ma się do reszty twoich wypowiedzi.
    Narzuciłeś pogląd, że lepiej wydać o połowę mniej niż się założyło w imię oszczędności dla zasady, bo w sumie nie wiadomo na co niby,twoim zdaniem, warto oszczędzać. Hołdujesz ponadto zasadzie, że jak coś JESZCZE DZIAŁA to bez sensu to wymieniać. Czyżbyś jakimś cudem popsuł Nokię 3310, że korzystasz z (tak szpanowego w pewnym czasie) LG Cookie?
    Uwierz mi, że telefon za 1000zł to nie jest urządzenie do grania. Bateria nie dość mocna by pograć i jeszcze go do wieczora używać, WiFi żre prąd jak szalone, pamięci niewiele jak na dzisiejsze mobilne gry lubiące zajmować po 1GB+. Może jeszcze bym coś znalazł, ale nie jestem mobilnym graczem (raczej niedzielnym) więc nie znam z autopsji wszystkich mankamentów urządzeń ze średniej półki.
    Jeśli twojej kobiecie wystarczy Goclever Quantum to świetnie! To dowód na to, że otrzymała urządzenie, które jest w stanie sprostać jej wymaganiom. Przyjmij więc do wiadomości, że nie każdy ma takie wymagania i dla niektórych ważny jest komfort pracy (bo nie każdy akceptuje to, że telefon przymula przy prostych czynnościach), czy jakość zdjęć z aparatu (bo każdy fan fotografii ci powie, że najlepszy aparat to ten który masz przy sobie, a noszenie ze sobą małpki to pomyłka - nie te czasy).
    Dla każdego coś innego! Co do oszczędności to lepiej oszczędzić na fastfoodach, kolorowych napojach i używkach niż kupować tani sprzęt, który szybko zaczyna niedomagać.
    Gdybyś miał moje potrzeby i mój budżet to przyznałbyś rację Xperia M/L to rozsądne minimum i niestety max na co mogę sobie pozwolić na tę chwilę.
    Tak czy inaczej pozwól ludziom kupować drogie zabawki i wyśmiewaj ich za to, że ich nie wykorzystują zamiast wmawiać im, że HiTech jest zbędnym elementem życia codziennego.

    Skomentuj

  37. ITguy
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2014-04-26 16:03

    szukając na allegro telefonu do 1000 pln spotkałem się z tym artykułem http://www.itiq.pl/sprzet-i-technologie/jaki-nowy-smartphone-do-1000-zlotych-kupic-na-allegro/?benchmark i na jego podstawie też wybrałem Sony Xperie T dziwne że nie ma jej w tym zestawieniu teraz jest jeszcze tańsza kosztuje jakieś 700 zł a ma 13mpix i mozliwe ze dostanie androida 4.4

    Skomentuj

Dodaj komentarz

Przy komentowaniu prosimy o przestrzeganie netykiety i regulaminu.

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany!