"Już jutro kolejna nowość - The Evil Within 2. Aby nieco podkręcić emocje, uchylimy rąbka tajemnicy i powiemy, że jedna z kart okazała się wyraźnie szybsza..."
Badania nad produkcją wołowiny w Japonii, opublikowane w roku 2007 wykazały, że produkcja jednego cielęcia na mięso wiąże się z emisją 4,5 tony GHG (liczonych przy użyciu równoważnika CO2) i wymaga przeszło 16 gigadżuli energii z paliw kopalnych. Według obliczeń podanych przez magazyn „New Scientist”, oznacza to, że produkcja 1 kg japońskiej wołowiny (nie licząc infrastruktury fermowej i transportu) jest równoważna ilości CO2 emitowanej przez przeciętny samochód europejski na odcinku 250 km i zużyciu energii w ilości, która by wystarczyła na świecenie żarówką niskowatową przez 20 dni.
Z oszacowań z roku 2007 opartych na australijskim Krajowym Inwentarzu Gazów Cieplarnianych wynika, że przeciętne spożycie wołowiny w diecie Australijczyków jest równoważne 1,45 tonom gazów cieplarnianych na osobę na rok. Jest to więcej niż różnica w rocznych emisjach pomiędzy jazdą standardowym samochodem a energooszczędnym samochodem o napędzie hybrydowym.
Zagrożenia zdrowotne związane z dietą obi tującą w hamburgery i inne rodzaje fast food są już dobrze znane. Ponadto, specjaliści służby zdrowia uważają, że mieszkańcom krajów wysoko rozwiniętych wiele korzyści zdrowotnych przyniosłoby przejście na sposób odżywiania o znacznie mniejszym udziale mięsa i produktów mleczarskich, a wyższym udziale żywności pochodzenia roślinnego. Jeszcze jedna znacząca korzyść wynikająca ze zmniejszenia spożycia mięsa to fakt, że jest to jeden z najszybszych, najłatwiejszych i najmniej kosztownych kroków, jakie może poczynić każdy mieszkaniec kraju wysoko rozwiniętego, aby zmniejszyć swój ślad węglowy.
Prawa jest taka że dziś większość ludzi zarabia tyle samo co 10 lat temu,a wszystko z grami włącznie jakoś tańsze nie jest...co do wpływu do budżetu to tam u samej góry dopiero kradną nie w milionach,a w miliardach zł.Pozdrawiam.
Titan X też nie jest do grania,a jednak w grach prezentuje nie gorszą wydajność od GTX 1080Ti.Tak czy inaczej dobrze to nie wróży konsumenckiej wersji RX Vega...
"Jeden z użytkowników portalu Reddit przeprowadził wstępne testy wydajności na konfiguracji z procesorem AMD Ryzen 7 1700 podkręconym do 3,8 GHz i kartą GeForce GTX 1080 Ti podkręconą do 2012/11 630 MHz"
Szkoda że nie zrobił tego porównania z kartą graficzną AMD...no chyba że wciąż problemem jest narzut sterownika ?
Czy logowanie przez Facebooka jest bezpieczne? Co zyskujemy, co ryzykujemy
8 komentarzyDyskutuj z nami!https://www.netflix.com/pl/title/80117542
Bitcoinowi miliarderzy - bracia Winklevoss
18 komentarzyDyskutuj z nami!Sony GTK-XB60 - test imprezowego głośnika Bluetooth
9 komentarzyDyskutuj z nami!Elex - Radeon RX Vega 56 vs GeForce GTX 1070
31 komentarzyDyskutuj z nami!Już wiadomo GTX 1070 szybszy :)
Cała sieć Bitcoin pobiera tyle energii co małe państwo
20 komentarzyDyskutuj z nami!Badania nad produkcją wołowiny w Japonii, opublikowane w roku 2007 wykazały, że produkcja jednego cielęcia na mięso wiąże się z emisją 4,5 tony GHG (liczonych przy użyciu równoważnika CO2) i wymaga przeszło 16 gigadżuli energii z paliw kopalnych. Według obliczeń podanych przez magazyn „New Scientist”, oznacza to, że produkcja 1 kg japońskiej wołowiny (nie licząc infrastruktury fermowej i transportu) jest równoważna ilości CO2 emitowanej przez przeciętny samochód europejski na odcinku 250 km i zużyciu energii w ilości, która by wystarczyła na świecenie żarówką niskowatową przez 20 dni.
Z oszacowań z roku 2007 opartych na australijskim Krajowym Inwentarzu Gazów Cieplarnianych wynika, że przeciętne spożycie wołowiny w diecie Australijczyków jest równoważne 1,45 tonom gazów cieplarnianych na osobę na rok. Jest to więcej niż różnica w rocznych emisjach pomiędzy jazdą standardowym samochodem a energooszczędnym samochodem o napędzie hybrydowym.
Zagrożenia zdrowotne związane z dietą obi tującą w hamburgery i inne rodzaje fast food są już dobrze znane. Ponadto, specjaliści służby zdrowia uważają, że mieszkańcom krajów wysoko rozwiniętych wiele korzyści zdrowotnych przyniosłoby przejście na sposób odżywiania o znacznie mniejszym udziale mięsa i produktów mleczarskich, a wyższym udziale żywności pochodzenia roślinnego. Jeszcze jedna znacząca korzyść wynikająca ze zmniejszenia spożycia mięsa to fakt, że jest to jeden z najszybszych, najłatwiejszych i najmniej kosztownych kroków, jakie może poczynić każdy mieszkaniec kraju wysoko rozwiniętego, aby zmniejszyć swój ślad węglowy.
Najbardziej inteligentna firma na świecie
5 komentarzyDyskutuj z nami!Co drugi Polak to pirat
197 komentarzyDyskutuj z nami!Radeon Vega Frontier Edition pozuje do zdjęć
23 komentarzyDyskutuj z nami!Rise of the Tomb Raider z poprawką pod Ryzena - nawet 50% wzrostu wydajności
25 komentarzyDyskutuj z nami!Szkoda że nie zrobił tego porównania z kartą graficzną AMD...no chyba że wciąż problemem jest narzut sterownika ?
Ubisoft pokazał pierwsze materiały promujące Far Cry 5
32 komentarzyDyskutuj z nami!