Na topie

Hyperbook Pulsar Z15: ten gamingowy laptop daje radę - recenzja wideo

Autor:

więcej artykułów ze strefy:
Laptopy

Kategoria: Komputery Laptopy Gry Sprzęt do gier Producenci: Hyperbook

Sprawdziliśmy, jakie możliwości oferuje mobilny laptop gamingowy Hyperbook Pulsar Z15 z procesorem Intel Core i7 ósmej generacji i grafiką GTX 1060 na pokładzie. Okazuje się, że ten niepozorny komputer potrafi całkiem sporo.

  • Hyperbook Pulsar Z15: ten gamingowy laptop daje radę - recenzja wideo
A A

Czy laptop gamingowy, który nie jest nieporęcznym grubaskiem, rzeczywiście może zdawać egzamin podczas rozgrywki? W nasze ręce wpadł Hyperbook Pulsar Z15 z nowej oferty polskiego producenta i na jego przykładzie postanowiliśmy to sprawdzić. 

Z15 reprezentuje kategorię mobilnych laptopów dla graczy, do której wiele osób podchodzi z dystansem. Rzeczywiście trudno widzieć w takim sprzęcie konkurenta dla ultrawydajnej „stacjonarki”, ale mniej wymagający miłośnicy elektronicznej rozrywki mogą być pozytywnie zaskoczeni możliwościami tego przenośnego komputera.

Hyperbook Pulsat Z15 laptop

Choć przed otworzeniem pokrywy trudno w to uwierzyć, Hyperbook Pulsar Z15 ma 15-calowy wyświetlacz Full HD. Po stronie plusów na pewno należy również zapisać: wysokiej jakości ekran, podświetlaną klawiaturę mechaniczną oraz komplet podstawowych gniazd. Przejdźmy jednak już do kwestii najważniejszej, czyli wydajności… 

To dwukilogramowe cacko, które trafiło na nasz warsztat, jest wyposażone w sześciordzeniowy procesor Intel Core i7-8750H, 16 GB RAM-u i kartę graficzną GeForce GTX 1060. Jak taka konfiguracja wypada w popularnych benchmarkach, jak i samych grach? O tym możecie przekonać się oglądając naszą recenzję wideo, będącą również okazją do tego, by przyjrzeć się bardzo ładnej stylistyce laptopa i poznać jego kluczowego cechy.

Hyperbook Pulsar Z15 (GTX 1060) – recenzja laptopa:

Źródło: Hyperbook, inf. własna

Odsłon: 5254 Skomentuj newsa
Komentarze

12

Udostępnij
  1. sebmania
    Oceń komentarz:

    -2    

    Opublikowano: 2018-06-18 13:24

    Jak dla mnie Laptop gejmingowy to są dwa słowa które się wykluczają.
    Dodatkowo 15 cali jest jak strzał w stopę.

    Skomentuj

    1. BrumBrumBrum
      Oceń komentarz:

      -2    

      Opublikowano: 2018-06-18 14:01

      niekoniecznie się wykluczają. 5 lat temu takie parametry były typowe dla gamingowych desktopów, więc @sebmania bez przesady :)

      jednak ja ze swojej strony nie widzę sensu zakupu takiego laptopa. i tak mało kiedy będzie on ruszany z biurka, a porównywalne parametry w znacznie niższej cenie, plus spore możliwości przyszłej rozbudowy, osiąga się konfigurując desktopa, byle nie z marketu. za zaoszczędzoną kasę można kupić nowego lub używanego laptopa, do celów typowo laptopowych, który o wiele dłużej pociągnie na baterii.

      Skomentuj

      1. owatanka
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2018-06-18 18:34

        Znajomy sobie kupil gamingowego laptopa z gtx1080 sli tylko juz nie pamietam jaka firma z klawiatura mechaniczna "wbudowany mikrofon jest zagluszany przez stukanie w klawiature >.

        Skomentuj

        1. owatanka
          Oceń komentarz:

          0    

          Opublikowano: 2018-06-18 18:35

          Komentarz mi ucielo :S

          Znajomy sobie kupil gamingowego laptopa z gtx1080 sli tylko juz nie pamietam jaka firma z klawiatura mechaniczna "wbudowany mikrofon jest zagluszany przez stukanie w klawiature" ale nie o tym , jego laptop jest 3 razy grubszy niz ten tutaj hyperbook a i tak jak wlaczy jakas wymagajaca gre to wichura sie robi ze trzeba glosniej rozmawiac bo taki halas i do tego dwa zasilacze wielkosci cegly kazdy... no laptop fajnie smiga ale komfort gry jest conajmniej sredni wlasnie przez halas i po drugie zbijanie zegarow przy wyzszej temperaturze proca i kart graficznych jedno mi juz znajomek powiedzial ze nigdy wiecej laptopa do grania sobie nie kupi...

          Skomentuj

          1. nilhus
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-06-18 22:19

            Dobre. Pytanie tylko czego on się spodziewał po 1080 SLI? Przecież wiadomo że to dwa głodomory do wykarmienia i grzeją jak piecyk. Już lepiej 1080 pojedynczo. Taniej, ciszej a wydajnościowo też nie tak wielka różnica.

            Skomentuj

    2. illuminati
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2018-06-18 14:05

      Nie każdy ma miejsce na wielką budę, więc taki laptop jest jak znalazł;p

      Skomentuj

      1. mesjan
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2018-06-21 12:31

        A co mieszkasz w kartonie?

        Skomentuj

    3. Radmen
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2018-06-18 14:20

      @sebmania pamiętaj, że jak się nie ma pojęcia to się nie wypowiada, pieprzysz głupoty, tak może być dla ciebie, ale nie dla innych

      Skomentuj

  2. Abigail
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2018-06-19 07:44

    Może głucha jestem, ale umknął mi czas działania na baterii.

    Skomentuj

  3. eserzet
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2018-06-19 10:39

    To jest ten sam laptop??
    https://chillblast.pl/chillblast-hyperbook-orion-15-6-144hz-gaming-laptop.html?category_id=548

    Skomentuj

  4. lokator_18
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2018-06-20 10:45

    Jest spora grupa Klientów, którzy mieszkają w 2-3 pokojowym mieszkaniu, w jednym dziecko, w drugim sypialnia, w trzecim...życie. Nie mają osobnego miejsca na swoją gamingową jaskinię. Dla nich właśnie w miarę mocny laptop może być dobrym rozwiązaniem: dzieciak śpi, żonka coś tam robi, a on wyciąga z szuflady laptopa, słuchawki, stawia to gdzie akurat ma miejsce i pogra sobie 1-2h.
    Kolejna grupa to tacy jak ja, czyli grają w strategie. Najbardziej wymagająca graficznie jest Cywilizacja, Football Manager to tylko duża baza danych. Gorzej, jak ktoś lubi takiego Warhammera 40 000, którego próżno szukać na konsolę.

    Skomentuj

  5. Cute Pony
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2018-06-20 19:22

    Nie piszta recenzja jeśli jest to reklama. Co za papka...

    Skomentuj

Dodaj komentarz

Przy komentowaniu prosimy o przestrzeganie netykiety i regulaminu.

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany!