Na topie

Spider-Man zgarnia bardzo pozytywne recenzje

Autor:

więcej artykułów ze strefy:
Gry PlayStation 4

Kategoria: Gry Gry na konsole Gry PlayStation 4 Tematyka: gra akcji Producenci: Insomniac Games

Zapowiedzi dawały nadzieje na wielki hit i wygląda na to, że twórcy dobrze wywiązali się ze swojego zadania. Lista mocnych stron gry Spider-Man okazuje się bardzo długa.

  • Spider-Man zgarnia bardzo pozytywne recenzje
A A

Już jutro pierwsza gorąca premiera września 2018. W ręce graczy trafi Spider-Man. Zapowiedzi dawały nadzieje na wielki hit i wygląda na to, że twórcy dobrze wywiązali się ze swojego zadania.

W sieci publikowane są już recenzje gry i ze zdecydowanej większości z nich płyną bardzo pozytywne wnioski. Opiniujący zgodnie twierdzą, iż wykreowano tu piękny świat, a jednocześnie zadbano o klimat i sensowną fabułę. Zabawę urozmaicają dodatkowo ciekawe zadania poboczne, a widowiskowo jest nie tylko podczas przemieszczania się, ale i w trakcie walk.

Zachęcamy do zapoznania się z naszą recenzją gry. Aktualnie średnia na Metacritic wynosi 87%.

Pierwsze oceny Spider-Man:

  • IGN – 8.7
  • Gamespot – 9
  • DualShockers – 10
  • EGM – 9
  • Videogamer – 8
  • US Gamer – 4.5/5
  • Destructoid – 9
  • COGConnected – 10
  • VentureBeat – 9.5
  • Attack of the Fanboy – 9
  • Game Informer – 9.5
  • PlayStation Universe – 9.5
  • God is a Geek – 9.5
  • GamesRadar+ – 9
  • PlayStation Lifestyle – 9
  • Metro GameCentral – 7
  • Slant Magazine – 7
  • Eurogamer Italy – 8
  • The Telegraph – 8

Warto wspomnieć przy okazji o materiale przygotowanym przez PlayStation Access. Prezentuje on limitowane edycje PlayStation 4 i PlayStation 4 Pro, które nawiązują właśnie do produkcji Insomniac Games.


Źródło: metacritic, PlayStation Access

Odsłon: 4876 Skomentuj newsa
Komentarze

162

Udostępnij
  1. force
    Oceń komentarz:

    -2    

    Opublikowano: 2018-09-06 17:55

    Żadnych preorderów !!!

    Skomentuj

  2. Dragonik
    Oceń komentarz:

    4    

    Opublikowano: 2018-09-06 17:57

    Czy wiecie że gra starczy na 20 godzin i będą płatne dlc?

    Skomentuj

    1. ilovethisgame
      Oceń komentarz:

      1    

      Opublikowano: 2018-09-06 20:58

      20 godzin to całkiem sporo, a i płatne DLC to nic nadzwyczajnego w dzisiejszych czasach
      osobiście cieszę się, że jest to 20, a nie jak współczesne fpsy COD itp. gdzie kampanie machnąć idzie w wolną od pracy niedziele i to jeszcze przed obiadem :D

      Skomentuj

      1. Vienio43
        Oceń komentarz:

        5    

        Opublikowano: 2018-09-06 22:58

        Ciesze się że się cieszysz osobiście gorzej by było jakbyś cieszył się nie osobiście

        Skomentuj

    2. ilovethisgame
      Oceń komentarz:

      1    

      Opublikowano: 2018-09-06 20:58

      a idąc dalej jeśli będą w dobrej cenie i gwarantowały kilka godzin zabawy więcej to czemu nie
      żyjemy w czasach gdzie płacenie 50zł za DLC jest problemem, ale płacenie za skórkę broni do CSa jest normalne :D

      Skomentuj Historia edycji

  3. Chong-li
    Oceń komentarz:

    3    

    Opublikowano: 2018-09-06 18:09

    @Dragonik mało która gra ma darmowe dlc,spider-man to nie RPG na 100 godzin tylko gra akcji więc nie rozumiem czemu dziwi cię że gra starczy na 20.

    Skomentuj

    1. kitamo
      Oceń komentarz:

      3    

      Opublikowano: 2018-09-06 23:43

      I wlasnie temu służą DLC w takich grach i nie można narzekać że wychodzą. Przechodzisz mainstory a pozniej dostajesz DLC z jakims dodatkowym kontentem.
      Jakoś nie wyobrażam sobie psucia mainstory kolejnym mainstory :)

      Widziałem jak wyglądał infamous a później first light. Dwie odrębne gry.

      Skomentuj

  4. Dragonik
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2018-09-06 18:31

    Możę dlatego że ma duży otwarty świat.

    Skomentuj

    1. IVPANVZERVI
      Oceń komentarz:

      9    

      Opublikowano: 2018-09-06 19:17

      Wolę jakościowo lepszą grę na 20,30 godzin, niż taką zapchaną durnymi misjami Andromedę na 80.

      Skomentuj

      1. ilovethisgame
        Oceń komentarz:

        5    

        Opublikowano: 2018-09-06 20:57

        piwo dla Ciebie za to stwierdzenie
        tak jak uwielbiam 3 części ME i przechodziłem po kilka razy każdą, tak Andromedy i jej nudy nie zniosłem

        Skomentuj

      2. ifeelveryblah
        Oceń komentarz:

        -3    

        Opublikowano: 2018-09-06 21:23

        A ja wolę świetną jakościowo grę na 150 godzin taką jak Forza Horizon 3 niż te samograje Sony na 20 godzin.

        Skomentuj Historia edycji

        1. ilovethisgame
          Oceń komentarz:

          4    

          Opublikowano: 2018-09-06 21:26

          ciężko Cię ogarnąć, na dole piszesz, że 250 za grę to bezsens, a tutaj chwalisz Forzę, za którą też dałeś nie mało
          weź chłopie się zdecyduj, poza tym co to za porównanie wyścigówki do open worlda na bazie komiksu
          to jakbyś napisał, że granie w fife jest dużo gorsze od tekkena
          ale ogólnie to się zdecyduj, chwalisz Game Pass czy jednak tytuł AAA za 250 jak Forza, bo sam sobie w kolano strzeliłeś komentami

          Skomentuj

        2. raffal81
          Oceń komentarz:

          2    

          Opublikowano: 2018-09-06 22:06

          Równie dobrze możesz śmigać pająkiem po mieście przez najbliższe 100h, jak tam wolisz.

          Skomentuj

        3. kitamo
          Oceń komentarz:

          3    

          Opublikowano: 2018-09-06 23:45

          Ja wole slither.io którego przejście zajmuje mi miliard godzin niż forze gdzie w kółko robi sie to samo.

          Skomentuj

        4. Eyesofthesouth
          Oceń komentarz:

          0    

          Opublikowano: 2018-09-07 14:52

          co ty porównujesz ?? jakąs durną scigałke wymieniłes? Ja na przykład nie trawie takich gier, nudzą mnie po 30 minutach grania. Wole wsiąsć do swojej fury i popałować na VTECu w swiecie prawdziwym a nie wirtualnym....

          Skomentuj

      3. raffal81
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2018-09-09 09:48

        W andromedzie wytrzymałem 3h.

        Skomentuj

  5. ifeelveryblah
    Oceń komentarz:

    -8    

    Opublikowano: 2018-09-06 21:21

    250 zł za grę... Parodia :) Za tyle to mam 12,5 miesiąca Game Passa na spółę z kolegą. Sony może się schować.

    Skomentuj

    1. ilovethisgame
      Oceń komentarz:

      3    

      Opublikowano: 2018-09-06 21:24

      :) nie kwestionuje Game Pass bo sam mam na Xboxa i sobię chwalę, ale to zupełnie inna rozrywka, bo tam jest wiele zajebistych gier, ale starszych
      tutaj dostajemy nowość, tak samo jak kupuję na Xa Forze to niestety też kosztuje grubo ponad 200
      to i tak lepsze niż gierki pecetowe, ku... kupiłem np. Andromede, zainstalowałem, pograłem i mam ochotę ją wyrzucić, na konsole przynajmniej za te 100-150 bym sprzedał po miesiącu od premiery, na pececie dopisała się do Origina i koniec :(

      Skomentuj

      1. czorcik696
        Oceń komentarz:

        2    

        Opublikowano: 2018-09-06 21:32

        to troll, odpuść sobie logikę i argumenty.

        Skomentuj

      2. PS4Ekskluzyw
        Oceń komentarz:

        1    

        Opublikowano: 2018-09-06 22:55

        Nie bierz pod uwagę tego osobnika ifeelveryblah :) To jest troll nad trollami M$. Nawet jakby go Sony całowało w dup... to będzie innego zdania :)))

        Fanboj M$ i to do tego ortodoksyjny :)

        Skomentuj Historia edycji

        1. bleblebleble
          Oceń komentarz:

          -2    

          Opublikowano: 2018-09-07 08:32

          A Ty trolem PlayZłoma.

          Skomentuj

    2. HardCorak
      Oceń komentarz:

      -3    

      Opublikowano: 2018-09-06 21:46

      @ifeelveryblah

      250 zł za 12,5 miesiąca Game Passa? Parodia :)
      Za 0 zł można mieć to i jeszcze więcej z torrentów na PC. Konsole mogą się schować.

      Skomentuj

      1. PS4Ekskluzyw
        Oceń komentarz:

        -2    

        Opublikowano: 2018-09-06 23:06

        Sam się schowaj dobrze wiesz co robi Sony z konkurencją :)
        Exy od Sony to najwyższa półka graficzna nawet twój reaktor pc nie może się z tym zmierzyć :) A xbox M$ leży i kwiczy :)))

        Spider Man
        Najładniejsze miasto w grze w open world :) Ech... Te animację itp :)

        Skomentuj

      2. HardCorak
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2018-09-07 00:12

        Ten reaktor PC jak go nazwałeś to nie dość że wyświetla gry w 60fps i wyżej to w lepszej jakości niż na konsolach i każdy szanujący się gracz ma taki oczywiście jeśli ma odpowiednią ilość $ + Ps4 pro tylko na exy

        Ale niestety twoja głowa nie jest w stanie tego pojąć że można mieć 2 osobne sprzęty do grania

        Skomentuj

        1. ilovethisgame
          Oceń komentarz:

          3    

          Opublikowano: 2018-09-07 08:33

          ja mam peceta i dwie konsole, totalnie nie kumam śmiesznych wojenek, grać można na wszystkim, grunt, żeby była dobra zabawa
          np. ostatnio odpaliłem nowego Crasha i na piecu ładnie chodzi w 60fpsach, ale nie ma HDRa!!!! odpaliłem na PS4 pro, też jest w 4K, ma co prawda 30fps (ale totalnie w tym tyule nie przeszkadza) i ma HDR!!! różnica jest bardzo duża, ale też trzeba mieć odpowiedni TV

          Skomentuj

          1. patol1984
            Oceń komentarz:

            -1    

            Opublikowano: 2018-09-08 09:50

            szkoda ze konsola nie ma jakiegoś trybu gorszej grafiki aby uzyskać te 60 fps, bo niestety moje oczy krwawią jak patrze na ten pokaz slajdów, 4k i hdr tego pokazu nie ratują i konsola sie kurzy ;/

            Skomentuj Historia edycji

    3. raffal81
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2018-09-09 09:50

      TO ja na spółę z bratem mam za 145zł, skoro już o współdzieleniu piszesz.

      Z drugiej strony, miną 2 tygodnie i cena spadnie, nie muszę kupować od razu na premierę, tym bardziej że mam sporo gier do ogrania jeszcze.

      Skomentuj

  6. Dragonik
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2018-09-06 23:18

    O i jest naczelny obrońca konsoli:)

    Skomentuj

  7. kitamo
    Oceń komentarz:

    5    

    Opublikowano: 2018-09-07 00:05

    Matko, choć raz byście dali spokój z tym trolowaniem. Jest swietna gierka to zamiast pisać o tej gierce to konkurs na rzucanie gunwem się robi jak zawsze.
    Jeszcze czekam az Piotrek przyjdzie ze swoimi screenami 4k, porównaniami i trawą

    Skomentuj

    1. piotreeeek
      Oceń komentarz:

      -5    

      Opublikowano: 2018-09-07 01:07

      A ja czekam aż w końcu jakiś niebieski obrońca wstawi screeny z exów z tych samych miejsc co ja i udowodni tym, że moje screeny są sprane i zmanipulowane.
      Dziwne że jakoś do tej pory żaden z tych krzykaczy tego nie zrobił.

      Skomentuj

      1. kitamo
        Oceń komentarz:

        4    

        Opublikowano: 2018-09-07 01:44

        nie ma tu nikogo kto chciałby tracic czas na ciebie, po prostu nie jestes tego wart.
        Z reszta zawsze mozesz wstawić te same screeny co ktos inny wrzucił i bawic sie w udowadnianie co tam sobie chcesz.

        Skomentuj Historia edycji

        1. kryspin34
          Oceń komentarz:

          5    

          Opublikowano: 2018-09-07 01:51

          Tu nawet nie chodzi o to z kim dyskutujesz. Kto przy zdrowych zmysłach będzie tracił czas na szukanie miejsc w grach i robienie screenów, tylko żeby udowodnić, że jakiś pietrek w komentarzach nie miał racji. Ludzie tutaj zapominają, że to tylko grafika, i to tylko gry wideo.

          Skomentuj

          1. piotreeeek
            Oceń komentarz:

            -1    

            Opublikowano: 2018-09-07 01:58

            "Kto przy zdrowych zmysłach będzie tracił czas na szukanie miejsc w grach i robienie screenów, tylko żeby udowodnić"

            Myślałem zawsze, że ci którzy tak rzucają hasłami o spranych i zmanipulowanych screenach bedą mieli odwage i argumenty żeby to udowodnić. A tu prosze, mocni w gębie tylko.

            Skomentuj Historia edycji

          2. kryspin34
            Oceń komentarz:

            5    

            Opublikowano: 2018-09-07 02:02

            No i widzisz jak bardzo można się pomylić?

            Skomentuj

          3. bleblebleble
            Oceń komentarz:

            -1    

            Opublikowano: 2018-09-07 08:29

            Przecież dzieci konsolowe nie wstawią tych samych skrinów bo by musieli przyznać rację piotrkowi.

            Skomentuj

          4. raffal81
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 18:02

            TO wstaw screeny w 4K z spidermana na PC a ja wstawie z PS4 PRO, porównamy które lepsze.

            Skomentuj

          5. bleblebleble
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 19:22

            Wstawię Ci to:

            https://youtu.be/m9J1Xp3xvBI

            I chodzi ogólnie o grafikę a nie o gry.

            Skomentuj Historia edycji

          6. kitamo
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 20:06

            tech-demo
            :)

            Skomentuj

      2. Leader86
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2018-09-07 13:55

        A jak maja wstawic ? Primo wiekszosc talatajstwa tutaj gra na podstawowej PS4, po drugie nie wiedza jak to wrzucic do neta ;)

        Inaczej by ich bylo stac chocby na PC, X1X i PS4Pro.

        Ceny sa zalosnie niskie i naprawde nikt nikogo nie zmusza do pracowania za minimum.

        A komentarze dzieciakow ktore pod choinke dostaly uzywane PS4 sa zalosne i nie da sie tego czytac.

        Jesli Benchmark liczy na zwiekszenie ogladalnosci to wystarczy NIE WCHODZIC na komentarze gdzie bachornia pisze swoje brednie.

        Nie piszcze komentarzy, nie ogladajacie tematow zwiazanych z grami ktore tez sa na konsolkach.

        Podnoszenie ogladalnosci w ten sposob jest zalosne bo i normalny marketingowiec sprawdza mniej wiecej te strony z wieksza iloscia odslona w reklamach i weryfikuje czy tresc jest pozadana.

        Portale takie jak Benchmark, generujace falszywe obejrzenia sa banowane z kampanii reklamowych mojej firmy.

        Specjalnie sprawdzam wyrywkowo raz na 2-3 tyg raport dot. gdzie te reklamy sie pokazuja.

        Sa takie strony jak Benchmark i to na pewno nie klient docelowy dla normalnych firm.

        Obecnie tutaj to mozna by reklamowac moze jakies smieci z Chin.

        Skomentuj

      3. Eyesofthesouth
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2018-09-07 14:55

        lepiej wstaw screeny swojej głupiej facjaty

        Skomentuj

      4. raffal81
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2018-09-07 18:01

        Ok to wybierz dobre miejsce do zdjecia ze spidermana na PC a ja wrzucę z PS4 PRO i sobie porównamy.

        Skomentuj

  8. HardCorak
    Oceń komentarz:

    -3    

    Opublikowano: 2018-09-07 00:10

    .

    Skomentuj Historia edycji

    1. piotreeeek
      Oceń komentarz:

      -5    

      Opublikowano: 2018-09-07 01:23

      Skoro już temat o samochodach w tej grze... jak pochodzicie sobie spajdim po mieście i zobaczycie ile róznych typów samochodów porusza sie po mieście w tej grze udając sztuczny ruch (beda chyba ze cztery, wygladające niemal identycznie a reszta to odmiana w innym kolorze) to uśmiejecie się tak samo jak ja :D
      Ach ta konsolowa prowizora... :DDDDDDDDDDDDDD
      Aż przypomnial mi sie prawie dwudziestoletni Driver gdzie człowiek mijał na ulicy ciągle niemal te same typy samochodów tylko w innym kolorze :D

      https://www.youtube.com/watch?v=wKuTEkopLu8

      Skomentuj Historia edycji

      1. kryspin34
        Oceń komentarz:

        5    

        Opublikowano: 2018-09-07 01:41

        Taki sam sztuczny ruch jak ty tutaj w komentarzach?

        Skomentuj

        1. kitamo
          Oceń komentarz:

          4    

          Opublikowano: 2018-09-07 01:50

          stary on nie usiądzie na tyłku przez miesiąc :D daj mu pogadać :D przeciez on ma takie palenie dwunastnicy teraz że matka nie nadąża mu bigosu na uspokojenie gotowac :)

          Skomentuj

          1. piotreeeek
            Oceń komentarz:

            -5    

            Opublikowano: 2018-09-07 01:56

            No ex ponoć 10/10, to myślałem że dopieścili każdy aspekt.
            A tu powiało rozwiązaniami sprzed dwudziestu lat na PC ... :D

            Skomentuj

          2. kryspin34
            Oceń komentarz:

            3    

            Opublikowano: 2018-09-07 01:59

            Haha a ty dalej swoje, jak pozytywka

            Skomentuj

          3. kitamo
            Oceń komentarz:

            3    

            Opublikowano: 2018-09-07 02:09

            Kryspin nie nakręcaj jej juz :) on zaraz będzie sam sobie z innego konta znow odpisywał żeby dyskusje podtrzymać :)

            Skomentuj

          4. PS4Ekskluzyw
            Oceń komentarz:

            -1    

            Opublikowano: 2018-09-07 06:12

            Ale mają ból dup....

            Parę zdjęć i od razu widać jak pięknie prezentuję się spider man na 5 letniej generacji.
            Najładniejsze miasto open world :) Jak to pięknie będzie się prezentować na dobrym panelu w HDR. Pctowcy radarowcy jak tam HDR na pc @#$%^& ;) Lepiej nie pytać :)))

            https://photos.app.goo.gl/DMBWfrq7H6XgSzz89

            Ale co się dziwić w końcu to ex od Sony :)

            Skomentuj

          5. bleblebleble
            Oceń komentarz:

            -4    

            Opublikowano: 2018-09-07 08:11

            PS4Ekskluzyw

            Spider-Man PS4 Tech Demo Ray Tracing RTX

            https://youtu.be/m9J1Xp3xvBI

            hue hue hue hue :D

            Skomentuj

          6. ilovethisgame
            Oceń komentarz:

            3    

            Opublikowano: 2018-09-07 08:35

            https://photos.google.com/share/AF1QipOQrQ4qLFJxtVzED3dLborZdev9Bm0GJ8hV6Lvj2YfdUo5O8LZEBhs3u3NE7PBRdw?key=d0l4ZXBXSHV3NGxIUTVxSGtreXFnN0h6UjRjMjN3 stary pogrążasz się, gra zbiera wysokie noty, na forach ludzie chwalą, wygląda kozacko, a Ty robisz z siebie pośmiewisko, odpuść sobie, za miesiąc będą inne gry, szkoda reputacji

            Skomentuj

          7. ilovethisgame
            Oceń komentarz:

            4    

            Opublikowano: 2018-09-07 08:38

            poza tym pewnie czytałeś o tym, że DICE musi pogarszać grafikę pod RTX :(
            według mnie totalna bzdura, dla jednego efektu jakiegoś odbijania w gałkach ocznych czy kałuży ucierpi cała reszta
            to tak jakbyś ustawił gierę w 8k ale przy medium detail, osobiście wolalłbym ultra/high nawet 1080p bo nie samą rozdziałką człowiek żyje
            RTX na razie to bajer reklamowy, lata upłyną zanim to będzie powszechnie stosowane

            Skomentuj

          8. bleblebleble
            Oceń komentarz:

            -1    

            Opublikowano: 2018-09-07 08:52

            ilovethisgame

            A pewnie czytałeś, że RTX to nie tylko odbicia.

            No wygląda kozacko jak na możliwości PlayStation 4.

            Ale w porównaniu z PC to jest generacja do tyłu.

            Taką grafikę to mod do GTA 4 ma.

            https://youtu.be/uLsnvLHGoEQ

            Nie mówiąc o GTA 5.

            https://youtu.be/SFmArNoAVfw

            No i kto tu się pogrąża? Bo jak na razie wygląda, że SONY.

            Skomentuj

          9. ilovethisgame
            Oceń komentarz:

            3    

            Opublikowano: 2018-09-07 10:06

            masz sporo racji, ale wpadasz we własne sidła
            skąd pomysł, że jak gramy w spider-mana to nie mamy na piecu GTA? ;)
            stary to nie tak, że jak kupiłem PS4 to mi kasy zabrakło na jedzenie, wodę i tym bardziej mocarnego peceta
            robię w branży IT od nastu lat, kompa z racji pracy mam mocarnego bo często przelicza masy danych, grafiki też nie żałowałem bo przy projektach graficznych nvidia i jej CUDA (jesteś w terminach pewnie wiesz co to) może zdziałać dosłownie cuda ;) mało na nim gram bo czasu brakuje, ale bywa, że jednak gram, takiego polskiego Wieśka spokojnie ogrywam na dowolnych ustawieniach, wiesz mi, wiem co to dobra grafika i też czekam na jakieś nowe rozwiązania ala RTX (choć tutaj wygląda to super, ale jeszcze nie te czasy)
            Prawda jest taka, że Spider-man wygląda przekozacko, właśnie wracam z Media Martk, ludzi od hu... spider zasuwa na dużym ekranie i powiem Ci, że opad szczęki jest, ogromne miasto, kapitalna animacja, nowy york odwzorowany przepięknie, trzeba oddać, że mamy do czynienia z najlepszą edycją spidermana i wcale się nie zdziwie jeśli wyjdzie, że to najlepsza gra np. komiksu
            ps. a jestem wielkim fanem batmana (poza ostatnią częścią bo to był bubel technologiczny i dzięki Bogu oddał producent kase) to mimo patcha ponad 5gb nie było normalnie grywalne, ale to inna para kaloszy

            Skomentuj

          10. PS4Ekskluzyw
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 10:16

            I wszystko w temacie i to na 5 letniej generacji ech... Już za coś takiego powinny być pochwały i gratulację dla zdolnych developerów :) Nie ma co się dziwić dla Sony robią najbardziej utalentowane studia.

            "Prawda jest taka, że Spider-man wygląda przekozacko, właśnie wracam z Media Martk, ludzi od hu... spider zasuwa na dużym ekranie i powiem Ci, że opad szczęki jest, ogromne miasto, kapitalna animacja, nowy york odwzorowany przepięknie, trzeba oddać, że mamy do czynienia z najlepszą edycją spidermana i wcale się nie zdziwie jeśli wyjdzie, że to najlepsza gra np. komiksu"

            Na dobrym panelu w HDR to wygląda jak trzeba a nie jakieś filmiki z sieci ech......

            Skomentuj

          11. bleblebleble
            Oceń komentarz:

            -1    

            Opublikowano: 2018-09-07 13:43

            ilovethisgame

            A skąd pomysł, że mnie to obchodzi na czym i w co grasz?

            Rozmowa cały czas dotyczy tego, że dzieci konsolowe uważają, że grafika na konsoli za 1600 jest lepsza niż na PC.

            I nie pisz bredni albo czytaj z zrozumieniem bo rozsiewasz bzdury.
            DICE nie pogarsza grafiki pod RTX tylko ogranicza liczbę efektów RTX. Pewnie RTX 2070 nie wyrabiał.

            Później dzieci konsolowe powtarzają takie brednie.

            PS. Właśnie jestem w Media Markt jakoś nie widzę żeby się rozchwytywało.

            https://zapodaj.net/images/0c2f9a3af1949.jpg

            Skomentuj Historia edycji

          12. raffal81
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 18:51

            BLEBLE problem jest w Tobie, większość gra w gry, to ty tylko napędzasz z piotrusiem spiralę nienawiści, pier.... głupoty o grafice. Jak cię tak grafika interesuje, to się zapisz może na kurs grafiki 3d, będziesz sobie tam podziwiał rendery. A innym ludziom daj już spokój i niech sobie grają.

            Nie zdziwię się jak Ty i piotrek to jedna i ta sama osoba.

            Skomentuj

          13. bleblebleble
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 19:21

            raffal81

            Od 5 lat tworze grafike 3D chłpczyku ;)

            I to konsolowe dzieci piszą brednie, że Konsole mają grafikę lepszą niż PC.

            Skomentuj

          14. raffal81
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 22:33

            To idz i sobie twórz tą swoją grafikę 3d chłoptasiu, już widzę te twoje projekty hahahaha

            Skomentuj

          15. PS4Ekskluzyw
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 22:53

            Już widzę jego projekt he. Exy z PS3 byłby ładniejsze :)))

            Skomentuj

          16. bleblebleble
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-08 11:52

            raffal81

            Na przykład takie.

            https://mega.nz/#!DHQ2VYSb!ISmCK23mdjr34zczlQMC1kdRQ1QhV6EIr9vWsHWpjhI

            A ty co potrafisz oprócz grania w gry ?

            Skomentuj Historia edycji

          17. raffal81
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-09 12:02

            Szczerze ? to musisz się jeszcze duuuużo nauczyć, szczególnie używania VRAY, bo oświetlenie w tym Twoim projekcie jest mega kiepskie, sam projekt no cóż tez ubogi. Naprawdę nie ma czym się chwalić, poważnie Ci piszę bez żadnych docinek ;]

            Akurat z grafiką 3D mam duuużo do czynienia na co dzień w pracy i w domu ;))) ale taki poziom jak na Twoim projekcie, prezentowałem kilka ładnych lat temu. No ale jeżeli dopiero się uczysz to spoko ;)

            Skomentuj

          18. ilovethisgame
            Oceń komentarz:

            3    

            Opublikowano: 2018-09-07 10:12

            https://photos.google.com/share/AF1QipOQrQ4qLFJxtVzED3dLborZdev9Bm0GJ8hV6Lvj2YfdUo5O8LZEBhs3u3NE7PBRdw?key=d0l4ZXBXSHV3NGxIUTVxSGtreXFnN0h6UjRjMjN3 jak sam widzisz, mamy do czynienia z kawałkiem konkretnej gry
            poza tym troszkę błędnie porównujesz sprzęt
            popatrz to tak jakbyś zestawił nowe BMW do 10 letniej Hondy ;) porównanie nie ma sensu, ewentualnie można zestawić Hondę z 10 letnim BMW albo do BMW postawić inną nówkę
            Ty robisz błąd bo zestawiasz peceta za + - 8000 :D jeśli nie więcej do sprzętu za 1600zł i stwierdzasz, że konsola nie ma podejścia :D oczywiście, że nie ma podejścia
            a teraz na koniec
            weź 1600zł i zrób z tego kompa
            buda 100, zasilacz 150, ram 250, płyta 300, procek 400 (więcej niż i3 nie ugrasz) dysk 200, bez napedu i windows od kolegi ;) na grafikę brakuje kasy, więc masz intel hd ;) to jest komp w cenie konsoli, odpal na tym coś co wygląda jak spider albo god of war ;)

            Skomentuj

          19. PS4Ekskluzyw
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 10:18

            Niech postawi pcta za 1000zł i zobaczymy :) Albo pcta z 2013 roku za 2 tysie chce to zobaczyć he.

            Skomentuj

          20. bleblebleble
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 16:02

            ilovethisgame

            Ale to nie mi tłumacz takie rzeczy tylko tym dzieciom konsolowym bo ja o tym doskonale wiem.

            Skomentuj

          21. raffal81
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 18:55

            Oni inaczej składają komputery :

            Obudowa- mam po starym komputerze
            klawiatura myszka - po starym komputerze
            zasilacz - po starym komputerze
            monitor - po starym komputerze
            windows- no przseciez mozna grac na 30 dniowej wersji


            i tak w nieskonczoność więc nie ma sensu dyskutować.

            Skomentuj

          22. bleblebleble
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 19:33

            raffal81

            A co robią konsolowcy?

            Co 3 lata nowa konsola.

            Skomentuj

          23. PS4Ekskluzyw
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 10:41

            I kto tu się pogrąża :) Blebleble jak dla ciebie to lepiej wygląda od Spider Mana to nie mam pytań i zdejmij te klapy pctowe.

            https://www.youtube.com/watch?v=uLsnvLHGoEQ&feature=youtu.be

            https://www.youtube.com/watch?v=SFmArNoAVfw&feature=youtu.be

            Niezły plastic fantastić oprawa z przed 5/10 lat normalnie :)

            Skomentuj

          24. kryspin34
            Oceń komentarz:

            3    

            Opublikowano: 2018-09-07 10:43

            Jak się Sony pogrąża? Że w aktualizacji nie dodadzą więcej tFLOPsów? Czy że przez noc nie obskoczą każdego klienta, jak Święty Mikołaj, i nie wymienią podzespołów każdej konsoli na lepsze? Wypisujesz takie debilizmy, i potem się dziwisz, że ktoś nie chce z tobą dyskutować.

            Skomentuj

          25. kitamo
            Oceń komentarz:

            2    

            Opublikowano: 2018-09-07 10:57

            nie oidpisuj im juz :)
            ja siedze i patrze jak Piotrek z kilku kont będzie sobie odpisywał :)

            Skomentuj

          26. kryspin34
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 11:13

            Właśnie się też nad tym zastanawiam. Może to konto PS4Ekskluzyw to też jego, i specjalnie pisze o tym jak dobra jest grafika, żeby mieć pretekst do wstawienia screenshotów i linków z wywiadami.

            Skomentuj

          27. bleblebleble
            Oceń komentarz:

            -1    

            Opublikowano: 2018-09-07 13:52

            kryspin34

            Czym się pogrąża? Może tym, że w dniu premiery PlayStation4 było już zacofane technologicznie?

            Może tym, że przez to po niecałych 3 latach musieli wydać nową konsolę?

            Może tym, że amatorzy robią mody graficzne które lepiej wyglądają niż deweloperzy SONY którzy robią grę przez kilka lat?

            A może wszystkie te trzy rzeczy na raz?

            Skomentuj

          28. LuckyNumber888
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 14:27

            Nie zgodzę się. Przez rok jak miałem 1080ti to grałem na PC we wszystkie warte uwagi pozycję w max detalach i możliwie najlepszej jakości, a i tak gry na konsoli pokroju uncharted 4 no niestety nie miały konkurencji... poza tech demkami na PC, bo tylko te wyglądają równie dobrze, a nawet lepiej.

            Dopiero po nowym "tomb raiderze" czy "metro" spodziewam się, że grafika na PC wreszcie przeskoczy to co na PS4 widać w takim uncharted 4, a przy tym wciąż nie będzie można powiedzieć o PS4, że grafika jest tam zła.

            Skomentuj Historia edycji

          29. bleblebleble
            Oceń komentarz:

            -1    

            Opublikowano: 2018-09-07 15:59

            LuckyNumber888

            Dla ciebie może nawet mario z pegasusa wyglądać lepiej.

            Ale nie wmówisz mi, że Uncharted 4 wygląda lepiej niż to:

            https://pclab.pl/zdjecia/artykuly/focus/crysis_mod/crysis_mod_21.jpg

            https://pclab.pl/zdjecia/artykuly/focus/crysis_mod/crysis_mod_20.jpg

            https://pclab.pl/zdjecia/artykuly/focus/crysis_mod/crysis_mod_14.jpg

            Skomentuj

          30. LuckyNumber888
            Oceń komentarz:

            1    

            Opublikowano: 2018-09-07 18:35

            Pewnie, ze uncharted 4 lepiej wygląda od zmodowanego crysisa 1. Widać, że nie grałeś. Tekstami o mario pokazujesz, że pozostaje ci tylko pisanie głupot, bo fakty nie są po twojej stronie.

            Skomentuj Historia edycji

          31. bleblebleble
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 19:32

            LuckyNumber888

            Taką grafiką jak w Uncharted to ja się jarałem w 2007 roku
            jak wyszedł Crysis.

            3 studia tworzące gry oficjalnie przyznały, że obniżają grafikę na PC przez konsole.

            Porównaj sobie las z Unchated do tego:

            https://youtu.be/Fit-YafCu98

            https://youtu.be/Exc2b_AZJ7U

            https://youtu.be/VGOTYfGMyoE

            Skomentuj

          32. LuckyNumber888
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 20:19

            W crysis 1 grałem już na premierę w zmodowanych detalach dx9, które wyglądały prawie jak maks na dx10. Gra chodziła mi na 8800ultra OC w 30fps i przeszedłem ją z super wrażeniami pomimo takiej płynności. Później w crysisa grałem jeszcze wiele razy na następnych komputerach i wiem doskonale jak wygląda ta gra na najlepszych możliwych ustawieniach oraz modach i niestety nie jest to poziom uncharted 4. Geometria obiektów w crysis razi jiż niestety w oczy, bo jest wręcz kwadratowa, oświetlenie sprawdza się tylko na zewnątrz i lokacje wewnątrz wyglądają płasko. Jedynie cała kolorystyka tej gry jest fajnie (bo realistycznie i naturalnie) skomponowana. Po ograniu uncharted 4 crysis 1 przestal mi się już tak podobać. Jak miałem jeszcze PS4P to zrobiłem chyba z tysiąc screenów z tej gry, bo byłem pod takim wrażeniem. Te screeny które zalinkowałeś z crysisa wyglądają przy tym co ja widziałek w uncharted 4 wręcz słabo. Oczywiście rozumiem, że ty będąc zatwardziałym PC'owym grqczem nigdy nie bedziesz się wypowiadał obiektywnie o grach konsolowych, ale ja już swoje widziałem na żywo ogrywając obydwie te gry i swojej opinii na ich temat nie zmienię. Nie musisz mi linkować screenów z crysisa 1, bo ja znam tą grą od deski. Nirdługo wyjdzie na PC nowy tomb raider i myślę, że dopiero ta gra zdetronizuje wykonaniem dzungli to co widać w uncharted 4.

            Skomentuj

          33. PS4Ekskluzyw
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 22:26

            No sam Lucky zobacz jakie to są popaprane fanboje :)

            Trzeba mieć niezle pod sufitem żeby się jarać starym Crysisem i jeszcze pisać że ma lepszą oprawę od exów z PS4. Kur... normalnie dramat to się do leczenia nadaje ech..... I ten cymbał podobno w grafice siedzi i programuje haha.

            Taki z niego grafik jak z koziej dup.... trąbka :)

            Skomentuj

          34. bleblebleble
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-08 12:11

            LuckyNumber888

            "Te screeny które zalinkowałeś z crysisa wyglądają przy tym co ja widziałek w uncharted 4 wręcz słabo."

            Po tym tekście widać, że w d.... byłeś i g... widziałeś.

            Skomentuj

          35. PS4Ekskluzyw
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 16:17

            Lucky odpal Spider Mana i takie GTA 5 na modach się chowa.

            GTA przy tym wygląda jak plastic fantastic. Nowy York o zachodzie słońca i opad szczeny :) Najładniejsze miasto w grach :)

            Na tak starej generacji. Już widzę kolejny ex The Last of us 2 i wszystkim zwieracze popuści ech...

            Sony ma magików w swoim zespole i to widać w grach na wyłączność :)

            Skomentuj Historia edycji

          36. LuckyNumber888
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 19:00

            Sprzedałem już PS4P więc w spidermana nie sprawdzę, ale po obejrzeniu filmików digital foundy oraz gameplay'ów z pełnej wersji na YT to faktycznie mogę przyznać, że widać tu zachwycający poziom grafiki. Zdziwiony byłem zwłaszcza jak zobaczyłem pokoiki za szybami, więc budynki nie mają już tylko zwykłej tekstury imitującej okno. Widzę też olbrzymią ilość i zasięg rysowania detali w tym mieście.

            Skomentuj Historia edycji

          37. kryspin34
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 15:20

            Skąd pomysł, że konsola to ma być jakaś rewolucja technologiczna? Skąd pomysł, że grafika w grach jest priorytetem? GTA 5 sprzedało się w 33 milionach sztuk w 3 miesiące, na starych konsolach poprzedniej generacji, gdzie grafika nijak miała się do tego co można było doświadczyć na komputerze.

            Skomentuj

          38. bleblebleble
            Oceń komentarz:

            -1    

            Opublikowano: 2018-09-07 16:30

            kryspin34

            A stąd pomysł, że tak było w przeszłości. Zobacz procesor Cell z PS3.


            Gdyby wsadzili ciut lepszą grafikę do PlayStation3 to i by Crysis na tym śmigał.

            Ile masz lat? 12? Chyba tak więc przybliżę ci trochę historii.

            W 2001 roku była walka miedzy dwoma sztandarami pamięci.

            Zamknięty standard z opłatami licenyjnymi RDRAM (Rambus) i otwarty bez opłat DDR-SDRAM.

            Rambus został wyrzutkiem przemysłu komputerowego za sprawą portfela patentów, jakimi dysponuje - w skład którego wchodzą niektóre elementy kości SDRAM. Wykorzystując ten fakt, Rambus próbował wymusić uiszczanie opłat poprzez wszystkich producentów (także tych wytwarzających DDR). Dzisiaj przytłaczająca większość przemysłu wspiera standard DDR-SDRAM, ale wtedy Rambus nie miał zamiaru osłabiać swojego natarcia w najbliższym czasie.

            Drogie opłaty licencyjne dla Rambusa za standard RDRAM który de fakto był nawet 4 razy szybszy niż ówczesne SDRAM a w które było wyposażone PS3 spowodowały, że PS3 kosztowało 2400 zł. To tak jak by dzisiaj kosztowało 5000zł.

            To spowodowało że nie było szans wsadzić tam lepszej grafy niż odpowiednik ówczesnego Geforca 7900GTX gdyż cena była by jeszcze wyższa.

            To, że grafika w Uncharted 2 była taka ładna to nie zasługa karty graficznej PS3 tylko bardzo wydajnego procesora Cell. Wykorzystali go do renderowania grafiki ponieważ w 1 części Uncharted procesor Cell się po prostu nudził.

            Dlatego dzisiaj dzieci konsolowe myślą, że z każdą grą grafika na PS4 będzie ładniejsza. Ale to bzdury. Proceosr PS4 to x64 czyli architektura znana od lat a nie jak w przypadku CELLa którego dopiero deweloperzy się uczyli.


            Co do sprzedaży GTA5 to nie znasz histori a się wypowiadasz.

            GTA5 nie sprzedało się na PS3 dla tego, że było dobrą grą tylko dla tego że Rockstar wypuściło famę, że nie będzie GTA5 na PC.

            Jak o tym pisałem, że chodzi o wysprzedanie magazynów PS3 i wyjdzie GTA5 na PC to dzieci konsolowe chciały mnie pożreć, że bzdury piszę i nie będzie GTA5 na PC. A jak sie okazało nie dość że wyszło na PC to jeszcze w lepszej grafice niz a PS4 i z dodatkowymi bajerami.

            I tak niektórzy idioci kupili PS3 dla GTA5 a potem jeszcze GTA5 na PC.

            Skomentuj Historia edycji

          39. kryspin34
            Oceń komentarz:

            1    

            Opublikowano: 2018-09-07 16:44

            TL:DR

            Czekam na jakieś źródło co do tego, że GTA potwierdziło jakąkolwiek informację, że nie będzie 5 na PC.

            Skomentuj

          40. bleblebleble
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 19:38

            A co? Google ci nie działa?

            "że GTA potwierdziło jakąkolwiek informację, że nie będzie 5 na PC."

            Masz na myśli Rokstar ?

            Skomentuj Historia edycji

          41. kryspin34
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 20:36

            Tak, miałem na myśli Rockstar.

            Skąd wiesz, że nie szukałem? Może szukałem, i po prostu nic nie znalazłem, dlatego poprosiłem o źródło twoich informacji? Ale nie trudź się, Rockstar przed zapowiedzią GTA 5 na PC nie określili się czy gra powstanie na tę platformę, dlatego to co piszesz to kolejne bzdury. Starasz się mi wmówić, że gra nie była, ale ludzie byli przekonani, że nie wyjdzie na PC, dlatego przez pierwsze 3 MIESIĄCE kupili konsolę i grę? Oszalałeś? Rozumiem, że gdyby to była potwierdzona informacja że nie będzie wersji na PC, albo gdyby ludzie kupili tyle przez rok, bo już znudziło im się czekanie, ale trzy miesiące? Z choinki się urwałeś? 3 miesiące to nawet nie jest tyle ile w przypadku poprzednich części potrzebowali na zrobienie portu na PC. Już bardziej pasowałaby odpowiedź, że ludzie kupili konsole po to, bo gra była dobra i nie chcieli czekać, ale to potwierdza to co napisałem, że słaba grafika nie stała na przeszkodzie sukcesowi GTA 5. Poza tym jaki profit ma Rockstar w wyprzedawaniu starych PS3 z półek sklepów? Kolejna bzdura.

            Jeszcze mi piszesz, że ludzie ci pisali, że GTA 5 nigdy nie wyjdzie na PC. Nie przyszło ci do głowy, że ktoś po prostu robił sobie z ciebie żarty? Ludzie widzieli jak bardzo ci na tym zależy, i pisali ci to czego nie chciałeś usłyszeć.

            Skomentuj

          42. bleblebleble
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-08 12:17

            kryspin34

            Dobrze. To wytłumaczę ci jak to działa.

            Otóż wchodzi sobie taki kryspin34 na forum i pitoli, że nie będzie GTA na PC. Jak się okazuje kryspin34 to gościu od marketingu.

            Banda jełopów rozsyła to dalej. Gdy redaktorzy chcą to sprawdzić u źródła czyli Rockstar to Rockstar milczy.

            Piszą o tym i mamy gotowe brednie.

            Skomentuj

          43. kryspin34
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-08 20:11

            Dobrze, czyli to żadne potwierdzone informacje, tylko twoja chora fantazja. Jak zazwyczaj dobre gry się sprzedają, tak koło 5-10 milionów w trzy miesiące? Czyli po prostu te kryspiny34 na tych forach, byli tak przekonujący, że aż 25~ milionów graczy, uwierzyło im na słowo, i mimo posiadania dobrego PC, kupili konsolę i grę. Ponadto, był to właściwie jedyny powód, ponieważ zdecydowanie nie zrobili dlatego, bo gra jest dobra. Puknij się w czoło. Jeszcze z milionem takie tłumaczenie by ci uszło, albo gdyby po roku od premiery ludzie zaczęli nagle kupować GTA, ale nie 25 milionów w trzy miesiące.

            Zresztą, jakie to ma znaczenie w tej dyskusji? Mój inicjalny post mówił o tym, że GTA odniosło sukces mimo słabej grafiki. Czemu myślisz, że takie coś jak "ludzie myśleli że nie wyjdzie na PC" może to w jakikolwiek sposób kwestionować? 33 miliony kupiło grę mimo słabej grafiki = grafika nie ma pierwszorzędnego znaczenia.

            Skomentuj

          44. PS4Ekskluzyw
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 19:27

            "Dlatego dzisiaj dzieci konsolowe myślą, że z każdą grą grafika na PS4 będzie ładniejsza. Ale to bzdury"

            Są ładniejsze i bardziej zaawansowane a wystarczy porównać Infamousa SS z dzisiejszym Spider Manem.

            Szach mat dziecko co konsoli nie ma :)))

            Skomentuj

      2. bleblebleble
        Oceń komentarz:

        -2    

        Opublikowano: 2018-09-07 08:42

        piotreeeek

        Kopia samochodów to jest jedna z sztuczek "optymalizacyjnych" na brak pamięci.

        Kto programował w C to doskonale wie czym są wskaźniki. Zapisuje się jedną zmienną do pamięci a potem tylko wskazuje na nią i później tylko robi się kopie za pomocą obiektów. Zmienia się tylko kolor. Modele 3D są takie same.

        Gdyby było 50 różnych modeli do wyswietlenia trzeba by było więcej pamięci żeby zapisać te 50 modeli. A jak wiadomo PlayZłom 4 ma tylko 8GB pamięci RAM+VRAM połączone w jedno.

        Skutki są widoczne. Doczytująca się trawa w Horizon Zero Dawn, czy jak tutaj kopie jednego samochodu 20 razy.

        Gdy pierwszy raz zobaczyłem specyfikację PS4 z połączonym RAM+VRAM 8GB to pierwsza moja myśl byłą taka "WTF????"

        A co najlepsze pierwsze plany PS4 były z 4 GB tylko Deweloperzy gier wywarli presję na SONY, że się chyba z własnymi k... na łeb pozamieniali z tak małą ilością pamięci. No i SONY dało łaskawie 8GB co jak widać i tak jest za mało.

        Skomentuj

        1. PS4Ekskluzyw
          Oceń komentarz:

          0    

          Opublikowano: 2018-09-07 10:49

          Przestań bredzić GTA 5 śmiga na PS3 256 Vram puknij się w ten pusty łeb.

          Jak taki zajeb.. jest twój pcmr to postaw pcta z pamięcią 512MB i zobaczymy jak chodzi GTA 5 hehe.

          Skomentuj

          1. bleblebleble
            Oceń komentarz:

            -1    

            Opublikowano: 2018-09-07 13:33

            PS4Ekskluzyw

            To pokaż mi na PS3 GTA 5 z taką grafiką

            https://youtu.be/HyB-szj4Xnw

            Ty nie jesteś trolem. Ty jesteś bezmózgim trolem.

            Skomentuj

          2. LuckyNumber888
            Oceń komentarz:

            1    

            Opublikowano: 2018-09-07 14:18

            GTA 5 z modami. Głównie sztucznie podniesiony kontrast (w nocy nie widać prawie nic) i to nic wartego uwagi. Samo GTA 5 na PS4 i PC wyglądało lepiej względem tego na x360 i ps3, ale i tak nie miałem wrażenia, że po ograniu wersji x360 gram w inną grę, ot wyższa rozdzielczość, lepsze tekstury, a główny efekt robiła ta trawa. Na GTX 680 2 GB nie mogłem natomiast nawet uruchomić tekstur w lepszej jakości jak na x360, bo te defaultowe były bardziej rozmazane, a przy ustawieniu wyższym miałem już stuttering przy eksploracji mapy i dopiero na 1080ti mogłem ograć gta 5 w max detalach i wysokiej rozdzielczości bez problemu. Tak więc nie jest absolutnie możliwe, aby na PC zbliżonym do podzespołów xbox'a z 512MB pamięci zobaczyć gta5. To było tylko na konsoli było możliwe. Wersja na PC wymaga 8GB systemowego ramu i około 3 GB vramu do tekstur high. Na max ustawieniach (skalowanie dystansu) natomiast użycie vramu potrafi już sięgać 2x więcej.

            Skomentuj Historia edycji

          3. bleblebleble
            Oceń komentarz:

            -2    

            Opublikowano: 2018-09-07 16:39

            yhy

            Ale nie o tym piszę.

            Jak chcesz się udzielać w temacie to pisz na temat nie rób offtopa.

            Skomentuj

          4. LuckyNumber888
            Oceń komentarz:

            1    

            Opublikowano: 2018-09-07 18:42

            Gość kazał ci pokazać GTA 5 uruchomione na 512 MB ramu, a ty mu na to pokazujesz zmodowane GTA 5. Napisałem więc co myślę o zmodowanym GTA, oraz od razu odpowiedziałem za ciebie, że nie jest możliwe zobaczenie GTA 5 na konfiguracji choćby przypominającej osiągi x360/ps3. Nie ulega więc żadnej wątpliwości, że na konsoli developerzy uzyskują efekty pracy, które na PC wymagają znacznie szybszych podzespołów. Na generacji xbox classic podobne rzeczy widziałem, gry takie jak far cry instincts, half life 2, doom 3, riddick, splinter cell 3 śmigały na 64MB ramu, podczas gdy minimalne wymagania tych gier na PC nawet były większe.

            Skomentuj Historia edycji

          5. bleblebleble
            Oceń komentarz:

            -2    

            Opublikowano: 2018-09-07 20:00

            LuckyNumber888

            Ale on boi się porównywać grafiki gier multiplatformowych bo wtedy można porównać grafikę. Dlatego przy multiplatformach pisze o sprzęcie.

            Ja na to się nie nabieram, ale widzę, że Ty łykasz to i jeszcze mu przytakujesz jak następny głupi troll.

            Skomentuj

          6. LuckyNumber888
            Oceń komentarz:

            1    

            Opublikowano: 2018-09-07 20:42

            Gry multiplatformowe wygladają lepiej na PC, dlatego właśnie od lat inwestuje w topowy sprzęt. Ja nie przytakuje tu nikomi jak nie ktoś nie ma racji, a z tej uwagi raz sprzeczam się tu z PS4ekskluzyw, a raz zgadzam.

            Gość ci zadaje proste pytanie abyś pokazał mu GTA 5 odpalone na PC o podobnej wydajności jak poprzednie konsole xbox360 oraz ps3, a ty unikasz odpowiedzi wklejając link do zmodowanego GTA5 zamiast po prostu przyznać mu rację, że na konsoli na tych samych podzespolach można osiągnąć dużo więcej.

            Jeszcze ci też powiem odnośnie tego co napisałes w komentarzu do Kryspina, odnośnie optymalizacji na PS3. Ładniejsza grafika na przestrzeni lat nie była tylko kwestią samego ogarnięcia CELL'a. Na xbox classic oraz xbox 360 z upływem lat pojawiały się coraz bardziej dopracowane graficznie gry, a sprzęty miały przyjazną architekturę i tak samo było z pierwszym xboxem. Gears of war 3 w 4K na xbox x wygląda nawet dziś super i w porównaniu do pierwszej części grafika zmieniła sporo na plus. Ostatnie gry na ps4 też pokazują, że poziom grafiki na tej konsoli wzrósł bardzo, np. jak się porówna miasto w watch dogs 2 i gta 5 (wydanoach na ps4) to widać olbrzymią różnicę w jakości przedstawienia miasta. Tak wykonanych budynków jak w spidermanie jeszcze w sandboxie nie widziałem, nawet za szybami widać pokoiki.

            Skomentuj

          7. bleblebleble
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-08 12:09

            LuckyNumber888

            A rozumiesz co ja piszę czy mam ci tłumaczyć jak 5 latkowi.

            Co do Xbox to był PowerPC. Też inna architektura.

            Skomentuj

        2. kitamo
          Oceń komentarz:

          4    

          Opublikowano: 2018-09-07 10:56

          hahah jak to przeczytałem to odruchowo chciałem Ci wysłać sms o treści 'pomagam'.

          Dawno nie widziałem kogos z takim bólem tyłka :D
          im więcej piszesz tym więcej mam radości :)

          Skomentuj

        3. ilovethisgame
          Oceń komentarz:

          1    

          Opublikowano: 2018-09-07 11:13

          skoro jest tak źle jak mówisz, to co się stało, że PS4 tak dobrze się sprzedaje?!?!
          powiem Ci co się stało, za 1600zł masz sprzęt do grania w FIFE, TEKKENa, GOF OF WAR, SPIDER MAN, HORIZON, LAST OF UF I UNCHARTED
          teraz na chwilę zapomnij jak bardzo nie cierpisz SONY, poskładaj sobie komputer za 1600zł w głowie (pisałem Ci o tym wyżej) i pomyśl w co i w jakiej jakości pograsz na tym komputerze
          odpal sobie Wieśka 3 na core i3, 4gb i wbudowanej grafice bo w tej cenie próżno szukać dobrej zewn. gpu ;)
          rozumiesz o co biega?
          Ty nie wiedząc czemu porównujesz konsole za 1600zł to peceta za 7000-8000 gdzie sama grafika kosztuje prawie tyle co PS4 nie MA TO SENSU W OGÓLE
          to taka bzdura jakbyś powiedział, że nowy Samsung Galaxy S9 jest dużo lepszy od Galaxy S2, wbija go w ziemie, no tak wbija tylko, że S2 kupisz za 150zł, a S9 za 2 klocki ;)

          Skomentuj

          1. kitamo
            Oceń komentarz:

            3    

            Opublikowano: 2018-09-07 11:15

            @ilovethisgame nie odpisuj im:) niepotrzebnie ich karmisz :)

            Skomentuj

          2. bleblebleble
            Oceń komentarz:

            -3    

            Opublikowano: 2018-09-07 13:30

            ilovethisgame

            Rozmowa nie dotyczy cena/grafika tylko ogólnie grafiki. Dzieci konsolowe uważają, że na konsoli jest lepsza grafika niż n PC.

            Skomentuj

          3. ilovethisgame
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 15:48

            nikt tutaj tak nie powiedział!!!! to Ty cały czas coś takiego wypisujesz!!!
            konsola ma lepszą grafikę niż komp za te same pieniądze! to jest fakt, nie ma bata, żebyś za 1600zł. poskładał peceta z wbudowaną w proca grafą i miał lepszą ładniejszą grafikę niż generuje PS4
            ale jak Ty zestawiasz z 1080Ti no to logiczne, że tam GTA wygląda ładniej
            poza tym jak Ci piszę, że gierka rozchodzi się w media jak ciepłe bułeczki, a Ty mi wrzucasz zdjęcie konsol!?!?!? kur... czy ja pisałem, że ludzie konsole masowo wynoszą
            stary Ty masz konkrenty problem ze zrozumieniem tego co czytasz
            jest różnica jak ktoś piszę, że God of War czy Spider wyglądają rewelacyjnie, a tym, że wyglądają lepiej niż gry na pececie, tak twierdzi może jeden czy dwóch debili tutaj
            a Ty łykasz to jak pelikan, wrzucasz screeny z Crysisa (co już w ogóle jest idiotyczne) i myślisz, że jak mam PS4 to peceta mam jako maszyne do pisana!!

            Skomentuj

          4. bleblebleble
            Oceń komentarz:

            -1    

            Opublikowano: 2018-09-07 16:51

            ilovethisgame

            Zacytuję to co napisałem wyżej.

            UWAGA CYTUJĘ! CZYTAJ UWAŻNIE!

            "No wygląda kozacko jak na możliwości PlayStation 4."

            Proponuję abyś to TY zaczął czytać z zrozumieniem.

            No i ja właśnie do tych dwóch debili piszę, żeby inni nie powtarzali bredni tych debili.

            Po drugie. Chodziło mi konsole reklamowane tą grą. Nikt nie kusi się na zakup konsoli reklamowaną przez tą grę.

            Więcej Sims4 było wysprzedanych niż Spidermana, ale może akurat w tym rejonie ludzie bardziej wolą Sims4 :)

            Skomentuj

  9. sebmania
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2018-09-07 08:35

    Ja tam już dawno przestałem wierzyć "oficjalnym" recenzjom ....

    Skomentuj

  10. zuzannator
    Oceń komentarz:

    -4    

    Opublikowano: 2018-09-07 09:38

    Tylko 20 godzin!!! Chociaż i na PC pewne bezczelne firmy robią takie śmieci.
    Nie będę ściemniał, ostatnie ceny kart graficznych to kosmos. Żeby na kartę stać było tylko bogatego pasjonata to przesada. Tylko dlatego nie przesiadłem się jeszcze na konsole, bo granie na nich jest tak beznadziejnie proste i bez wyzwań. Byłem tuż tuż jak wydali gogle VR na PS ale jak zobaczyłem tą grafikę rodem z lat 80tych to ręce mi opadły.
    No ale konsole to rozrywka dla mas i nigdy to się nie zmieni. Jest Szampan i jest Picolo. I tak już zostanie.

    Skomentuj

    1. kitamo
      Oceń komentarz:

      4    

      Opublikowano: 2018-09-07 10:58

      20 godzin to mało na mainstory w grze action-adventure?


      bez jaj,

      Skomentuj

  11. PS4Ekskluzyw
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2018-09-07 10:09

    To sobie zobacz na VR Resident Evil 7 :) Grafika rodem z lat 80 hehe. Pctowy bałwan ech....
    20 godzin konkretnej gry a nie zapychacz sztuczny na 100 200 godzin :)

    Do tej pory na pc nie ma takiej oprawy jak The Order 1886 DriveClub z efektami atmosferycznymi deszcz itp. Horizon ZD God of War Uncharted4 itd....

    Leć po kartę za 6 tysi dla jednego efektu gdzie nie pasuję do reszty oprawy w grze. Do tego muszą pogorszyć oprawę na reaktorze pc.

    Battlefield V ma problem z ray tracingiem. DICE obniży jakość grafiki.

    https://www.purepc.pl/rozrywka/battlefield_v_ma_problem_z_ray_tracingiem_dice_obnizy_jakosc_grafiki

    Ale beka żeby ten BF 5 jeszcze jakoś wyglądał a tak standard kup.... Gdzie ta nowa generacja ech.....

    Poczekaj na PS5 i gały ci wyjdą od pięknej dopieszczonej i spójnej oprawy w grach na wyłączność :)





    Skomentuj

    1. bleblebleble
      Oceń komentarz:

      -2    

      Opublikowano: 2018-09-07 19:17

      "Trzeba pamiętać, że obecne i prawdopodobnie także przyszłe konsole korzystają z układów graficznych od AMD.

      A to oznacza brak wsparcia dla technologii śledzenia promieni.

      W czasach gdy gry powstają przede wszystkim na konsole, to dosyć istotny fakt."

      https://antyweb.pl/geforce-rtx-nvidia-ray-tracing-brak-gier/

      hue hue hue hue :D

      Skomentuj

  12. kitamo
    Oceń komentarz:

    -1    

    Opublikowano: 2018-09-07 11:18

    No i coz, godzina 11:15 i 121szt sprzedane w tak krótkim czasie. Dziekuje i nie mam pytan :)
    A zamówienia wciąż napływają.

    Ostatnio to tak dobrze D3 sie sprzedawało na premierze.

    Skomentuj

  13. kitamo
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2018-09-07 11:22

    haha na forach ludzie w ramach protestu umawiają się na hejtowanie spidermana za to że jest to exclusive :D
    No tego sie nie spodziewałem :D Na metractitics juz atakują :D

    Jakby to miało zmienić cokolwiek w przyszłości.

    Skomentuj

    1. ilovethisgame
      Oceń komentarz:

      2    

      Opublikowano: 2018-09-07 15:50

      to już taki klasyczny ból dupy

      Skomentuj

      1. PS4Ekskluzyw
        Oceń komentarz:

        2    

        Opublikowano: 2018-09-07 16:13

        Ten ból tyłka to już w kosmosie słychać :)

        Skomentuj

  14. RockyBalboa
    Oceń komentarz:

    3    

    Opublikowano: 2018-09-07 12:00

    A ty specjalnie podajesz tutaj tą informacje żeby wywołać shit burze zgadza się?

    Właśnie w taki sposób się skłóca środowisko graczy więc nie rozumiem co cie tak cieszy że klaszczesz rączkami,ciekawe co by było jakby Sony miała tylko swoje exy a żadne inne gry by na nią nie wychodziły tylko mi nie pisz że ludzie na konsoli nie grają w gry multiplatformowe.

    Zaraz wielki bum uciszy najlepsza gra jaka wyjdzie w tym roku czyli RDR2 i pozamiata wszystko inne.

    Gry na ps4 są bardzo dobre ale nie najlepsze na świecie.

    Skomentuj Historia edycji

    1. ilovethisgame
      Oceń komentarz:

      1    

      Opublikowano: 2018-09-07 12:31

      oczywiście, że nie są, na ps4 czy xboxa wychodzi masa crapów, ale wychodzą też perły jak god of war, spider czy gears of war czy forza
      głupi ten co myśli inaczej
      ja sam jestem graczem pecetowym od lat wczesnych 90tych ale prawda jest taka, że na pececie w tym roku szału nie ma, takich perełek jak god of war czy spider trudno tam szukać
      a jeszcze RDR2 coraz bliżej

      Skomentuj

    2. ilovethisgame
      Oceń komentarz:

      1    

      Opublikowano: 2018-09-07 12:34

      a gównoburze robi tutaj jeden czy dwóch gimbusów, wrzucając swoje hue hue hue itp. (dorosły takich rzeczy nie wrzuca ;)
      non stop wrzucają jakieś stare filmiki z gta, crysisa albo cieszą się, że kałuża z E3 wygladała lepiej niż wygląda w wer. ostatecznej
      to jest typowy przykład zachowania jak bolą 4 litery, błąd jest taki, że ludzie im odpisują i wdają się w kłótnie
      trolla trzeba olać, zrozumieć, że siedzi w domu, mamusia nie kupiła konsoli, kompa ma z komunii i już za wiele tam nie działa więc wypisuje sony złom itp.
      olać to padnie z głodu

      Skomentuj

    3. kitamo
      Oceń komentarz:

      -2    

      Opublikowano: 2018-09-07 13:41

      Ale ja nie podaje tej informacji żeby hejtowac, podaje ta informacje bo mnie bawi.
      To tak jak z pisaniem petycji żeby gra z PS4 pokazała się na innych platformach. Smieszne to jest.

      Ludzie zapomnieli ze jak chcą grac to sprzet kupuje się dla gier a nie gry dla sprzętu.

      W cenie 4 gier na pieca można już kupic sobie ps4 i grac we wszystko a tu zleci się banda trolli bo jest artykuł o konsoli i podsycają gównoburze po to by ludzi podenerwować.

      Skomentuj

  15. RockyBalboa
    Oceń komentarz:

    2    

    Opublikowano: 2018-09-07 12:54

    ilovethisgame mnie jedynie wkurza jak ktoś się cieszy że inni się denerwują że dobra gra jest niestety tylko na wyłączność.

    A takich komentarzy że ps4 to złom czy że ma grafikę do du..y nawet nie czytam bo to zwykłe zaczepki które nie mówią prawdy.

    Tak samo nie czytam komentarzy i olewam je całkowicie jak ktoś pisze że na Pecetach jest słaba grafika i nie dorównuje konsolom itd bo to też bzdury i nawet nie odpisuje.

    Nie rozumiem tego jak ktoś może pisać że na konsoli sprzedanej w milionach sztuk jest brzydka grafika albo jak ktoś może pisać że pecety nigdy nie osiągną grafiki z konsol dla mnie to jest chore.

    Kto powiedział że wszytko musi być na pecetach i vice versa dlaczego to niby na konsolach jest wszytko najlepsze.Głupie komentarze nie na temat mające na celu wkurzanie siebie na wzajem.

    Skomentuj

    1. kitamo
      Oceń komentarz:

      -5    

      Opublikowano: 2018-09-07 13:29

      no proszę,

      nawet plusa dostaniesz.

      Skomentuj

      1. pytajnik87
        Oceń komentarz:

        5    

        Opublikowano: 2018-09-07 13:41

        Kitamo powiedz mi jedno po co Tobie 3 konsole ps4?

        Skomentuj

        1. kitamo
          Oceń komentarz:

          -5    

          Opublikowano: 2018-09-07 14:05

          @pytajnik87 nie rozumiem pytania. Jak po co? do grania(?)
          a do czego mogą służyć?

          Skomentuj

          1. MakankoBzykankoPukanko
            Oceń komentarz:

            6    

            Opublikowano: 2018-09-07 14:10

            Ja też jak idę do sklepu kupuje nie jedną konsole a od razu trzy i od razu trzy sztuki tej samej gry potem podłączam konsole pod trzy telewizory i trzy razy odpalam tą samą grę.

            Co trzy to nie jedna!

            Skomentuj

          2. pytajnik87
            Oceń komentarz:

            3    

            Opublikowano: 2018-09-07 14:11

            ale ze w każdym pokoju żeby nie przerywać rozgrywki? grasz w jednym idziesz coś zjeść do drugiego i grasz następnie szybkie wyjście do ubikacji i grasz?

            Skomentuj

          3. MakankoBzykankoPukanko
            Oceń komentarz:

            1    

            Opublikowano: 2018-09-07 14:13

            Ha ha ha Dokładnie xD

            Skomentuj

          4. kitamo
            Oceń komentarz:

            -3    

            Opublikowano: 2018-09-07 14:29

            a Ty się pytasz o 3 takie same konsole?

            mam 2x PS4, XO, X360 itp.
            Nie nie mam konsoli w kiblu i w każdym pomieszczeniu z osobna. Po prostu mam rozne konsole bo interesują mnie gry z roznych platform.
            Mam tez ps2, PSX itp. mimo ze na nich nie gram.

            Skomentuj

          5. pytajnik87
            Oceń komentarz:

            3    

            Opublikowano: 2018-09-07 14:36

            ajj jednego razu pisałeś ze masz 3x ps4 mnie ciekawi tylko po co :/

            Skomentuj

          6. kitamo
            Oceń komentarz:

            1    

            Opublikowano: 2018-09-07 14:57

            @pytajnik87, obecnie posiadam dwie ps4 jedną zwykła i jedną pro. Po prostu jak wyszła pro to okazyjnie tanio kupiłem bo posiadam TV4k i chciałem mieć tą konsole.

            Mam bardzo dużo starszych konsol bo lubie sprzęt.
            Tak samo jak kilka pecetów mam w domu i nikogo to nie dziwi bo to dzisiaj nie jest nic niezwykłego.
            Lubie sprzęt, jestem fanem sprzętu grającego i zbieram szmelc. Nie tylko konsole - mam masę dziwnych procesorów typu pentium pro, dziwnych kart typu 3dfx i innych dziwacznych rzeczy które chomikuje bo lubie.
            Zajmuje się sprzedażą i serwisem sprzętu od wielu lat i się nazbierało.

            Skomentuj

          7. bleblebleble
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 16:53

            Chcesz mam Riva TNT2 i Radeona 9200. Plus nie wiem czy działąjacy Pentium 3 i AMD Duron.

            Skomentuj

        1. CaptainPlanet
          Oceń komentarz:

          5    

          Opublikowano: 2018-09-07 14:00

          @JohnyJones co byś powiedział na autograf od Kapitana Planety.

          Skomentuj

          1. kitamo
            Oceń komentarz:

            1    

            Opublikowano: 2018-09-07 20:05

            błogosławię ten autograf. można braść

            Skomentuj

        2. kitamo
          Oceń komentarz:

          2    

          Opublikowano: 2018-09-07 14:59

          a dałem, bo napisał dobry komentarz z sensem a to nie często się tu zdarza.

          Skomentuj

    1. ilovethisgame
      Oceń komentarz:

      1    

      Opublikowano: 2018-09-07 15:58

      ale grałeś czy bazujesz na filmikach?
      bo QTE jest póki co bardzo mało, a jak już to klasyczne fajne, zazwyczaj fajna akcja jakiś spadający dźwig, szybka akcja z łapaniem pajęczyną auta lub wyrzucanie kolesia zza kierownicy, ogólnie na plus
      wątek główny mega fajny, humor pajęczaka rodem z komiksu, lokacje z filmów, gier, komiksów na plus
      miasto?! bajera, pięknie odzworowany nowy jork, central park, kościół św. patryka, time square!!!! można jak w GTA zatracić się w grze po prostu biegając, są lokacje jak biuro jessicy jones, czy wieża avengers a kawałek dalej biurowiec iron fista :D
      dla normalnego gracza 8/10 może 9/10 dla fanów komisków, marvela itp 10/10
      bez dwóch zdań najlepsza adaptacja komiksowa, a mówie to jako fan batmana!!! pająk przebija systemem walki, swobodą i ogólnym klimatem

      Skomentuj

      1. kitamo
        Oceń komentarz:

        1    

        Opublikowano: 2018-09-07 16:08

        QTE są kilku sekundowe więc nie jest to The Order.
        Raczej jako przerywniki.

        Skomentuj

      2. PS4Ekskluzyw
        Oceń komentarz:

        1    

        Opublikowano: 2018-09-07 16:09

        Ja już gram od paru godzin i tobie radzę sprawdzić to w ruchu. Coś niesamowitego animację oprawa i gameplay sam miód :)
        Aż dziw bierze że to śmiga na tak starej generacji. Sony ma magików w swojej drużynie koniec kropka.

        Nie ma ładniejszego miasta w grach od Spider Mana

        Skomentuj

          1. raffal81
            Oceń komentarz:

            2    

            Opublikowano: 2018-09-07 19:49

            A w jakiej grze jest ładniejsze ?

            Skomentuj

          2. PS4Ekskluzyw
            Oceń komentarz:

            1    

            Opublikowano: 2018-09-07 19:59

            Nie ma takiej jak na razie :)

            Skomentuj

          3. bleblebleble
            Oceń komentarz:

            -3    

            Opublikowano: 2018-09-07 20:06

            W GTA5 z modami na PC.

            https://youtu.be/HyB-szj4Xnw

            Skomentuj

          4. PS4Ekskluzyw
            Oceń komentarz:

            1    

            Opublikowano: 2018-09-07 20:16

            Lucky już ci pokazał :)

            https://www.youtube.com/watch?v=JzD8UBK35v4&feature=youtu.be

            Skomentuj

          5. raffal81
            Oceń komentarz:

            1    

            Opublikowano: 2018-09-07 20:20

            bleble pytam poważnie, więc oczekuje poważnej odpowiedzi.

            Skomentuj

          6. piotreeeek
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 23:58

            "A w jakiej grze jest ładniejsze ?"

            W tej.

            https://www.flickr.com/photos/138012712@N02/

            Grafika zżera tego Spidermana na śniadanie.

            Skomentuj

          7. bleblebleble
            Oceń komentarz:

            -2    

            Opublikowano: 2018-09-08 12:19

            Tak ogólnie to nawet w Batman Arkham Knight jest lepsze miasto.

            https://youtu.be/4rGNfveTD4Q

            Skomentuj

          8. PS4Ekskluzyw
            Oceń komentarz:

            1    

            Opublikowano: 2018-09-08 13:37

            Tak tak :)

            https://www.youtube.com/watch?v=Lp0VhzbC7a4

            Najbardziej odwzorowane miasto w grach z oprawą i animacją na czele.

            https://www.eurogamer.pl/articles/2018-09-07-spider-man-obalanie-teorii-downgradeu

            Skomentuj

        1. LuckyNumber888
          Oceń komentarz:

          0    

          Opublikowano: 2018-09-07 19:17

          PS4Ekskluzyw - Najbliższa konkurencja jaka przychodzi mi na myśl to watch dogs 2, gta 5, infamous 2. Żadna jednak z tych gier nie ma tyle detali na budynkach, w spidermanie nawet za szybami budynków widać pokoje i budynek wreszcie nie jest tylko płaską teksturą :P. W dodatku zwróciłem również uwagę na wykonanie aut, oraz samą ilość obiektów na ekranie. Super wygląda też woda, oświetlenie, tekstury postaci no to wszystko jest na wyższym poziomie jak w tych wcześniej wymienionych grach.
          https://youtu.be/JzD8UBK35v4
          Obejrzałem ten filmik w HDR to ujęcie w 3minucie wygląda prawie jak żywe miasto dzięki HDR. Te miasto w spidermanie wygląda bardzo realistycznie, podczas gdy takie gta 5 czy watch dogs 2 zbyt kolorowe są i tam widać od razu, że to gra.

          Zresztą o całym poziomie oprawy powiedziało już wszystko digital foundry w swoim filmiku, a nie ma większych speców od technikaliów w grach jak oni.

          Skomentuj Historia edycji

          1. PS4Ekskluzyw
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2018-09-07 19:57

            Szkoda że nie masz już PS4 zobaczyłbyś to na żywo na dobrym panelu w HDR i byś się zdziwił jak słabo wyglądają te wszystkie infamousy GTA watch dogs 2 itp.

            Po prostu cudo a drugie cudo że to śmiga na takiej konsoli. Takie są momenty w grze że wygląda to tak realistycznie że hej. Przed wszystkim miasto o zachodzie słońca.

            Pograłem trochę to więcej zwiedzałem :) Co do walk i animacji kolejny miód ech... Na prawdę musieli dużo pracy włożyć w grę ale wiadomo tak jest z każdym exem :)

            Przy takim The Last of us 2 to będzie dopiero kosmos fiu fiu.

            Ale co tu się dziwić oceny mówią same za siebie.

            Kolejny mit bleble i piotrusia obalony jakoby " z każdą grą grafika na PS4 będzie ładniejsza. Ale to bzdury"

            Wystarczy Infamousa SS porównać ze Spider Manem szach mat :)
            Jeszcze się chłopczyk zdziwi jak zobaczy The Last of us2 Ghost of Tsushima i Death Stranding.

            Za 2 lata PS5 to dopiero będzie kosmos jak tylko pokażą pierwszy pokaz gry na wyłączność i wszystkim suty staną :)
            A piotruś narobi w gacie ze złości :)))

            Skomentuj

          2. LuckyNumber888
            Oceń komentarz:

            1    

            Opublikowano: 2018-09-07 20:22

            Mam gry zostawione tak na ps4 jak i na xboxa. Na 100% prędzej czy później kupie znów obie konsole i na peeno zobaczę na własne oczy spidermana, ale obecnie na gry nie mogę poświęcać czasu.

            Skomentuj

  16. piotreeeek
    Oceń komentarz:

    -3    

    Opublikowano: 2018-09-07 21:03

    Ta gra powinna sie nazywać Spiderman - atak klonów.
    Tylu sklonowanych aut rózniących sie jedynie kolorem dawno nie widziałem w żadnym sandboxie :D

    https://zapodaj.net/images/f9abec878536b.jpg
    https://zapodaj.net/images/fead6a553c329.jpg
    https://zapodaj.net/images/600b74e46f9be.jpg

    Tylu sklonowanych przechodniów z czapkami z daszkiem zresztą też :DDDD

    https://zapodaj.net/images/7e33cb8f5d189.jpg

    Skomentuj Historia edycji

    1. LuckyNumber888
      Oceń komentarz:

      1    

      Opublikowano: 2018-09-07 21:52

      Tu może już wychodzić kwestia pamięci w PS4, ale zwracam też uwagę duża ilość obiektów na ekranie, oko 40 aut masz na ekranie. Z jednej strony jest więc plus wrażenia tętniącego życiem miasta, a z drugiej można sie uśmiechnąc na widok tylu sklonowanych obiektów. No cóż, tworząc grę na sprzęt z ograniczeniami developerzy muszę podejmować kompromisy. Pewnie gdyby gra wyszła na PC to dałoby radę ustawić lepsze ustawienia, aby się to tak nie rzucało w oczy, ale problem w tym, że gra nie wyjdzie na PC więc jedyna wersja jaka pozostaje to wersja na PS4.

      Skomentuj Historia edycji

      1. piotreeeek
        Oceń komentarz:

        -1    

        Opublikowano: 2018-09-08 00:05

        "Z jednej strony jest więc plus wrażenia tętniącego życiem miasta,"

        Lucky mamy 2018 rok. Taką prowizore to sie widywało 20 lat temu.

        https://www.youtube.com/watch?v=wKuTEkopLu8

        Skomentuj

    2. raffal81
      Oceń komentarz:

      1    

      Opublikowano: 2018-09-07 22:13

      W dying light też masz atak klonów, każdy zoombie prawie taki sam ;) nikt jakoś problemu nie robi, a ta gra skupia się totalnie na tych zoombiakach, więc to już w ogóle klapa ;]

      A mimo wszystko gra jest świetna, więc przestań piotrusiu szukać na siłę.

      Skomentuj

      1. PS4Ekskluzyw
        Oceń komentarz:

        2    

        Opublikowano: 2018-09-07 22:37

        Szukają na siłę ale co się dziwić jak dostają spazmów na widok takich gier i oprawy z konsoli za tysia :)

        Nie ma co czytać i brać na poważnie tych dwóch osobników a może to jeden i ten sam bleble i piotruś :) Do tej pory twierdzą że stary zdezelowany Crysis wygląda lepiej i ma lepszą grafikę ech.... Kosmos :)

        Najlepsze jest że ten cały bleble tworzy podobno od 5 lat grafikę hehe. Taki z niego grafik jak z koziej dup... trąbka.

        Dla zachęty zajeb.... Be Greater Extended Trailer

        https://www.youtube.com/watch?v=q4GdJVvdxss

        Gra kosi cacko :)

        Skomentuj

        1. piotreeeek
          Oceń komentarz:

          -1    

          Opublikowano: 2018-09-08 00:47

          "Szukają na siłę"

          Ale tu naprawde nie trzeba szukać.
          Skaczesz spajdim na ziemie, stajesz na chodniku i zaczyna sie beka z tych sklonowanych ludzi i samochodów :D
          Ach ta konsolowa prowizora waląca po oczach na każdym kroku :DDDDD
          Coś chyba nie pomogły te asynchroniczne obliczenia buahahahahahahahahahahaha

          Skomentuj

          1. raffal81
            Oceń komentarz:

            2    

            Opublikowano: 2018-09-08 08:57

            W DYING LIGHT nawet nie trzeba skakać by zobaczyć, bo wychodzisz z budynku i zaczyna się jak ty to mówisz slangiem z gimnazjum "BEKA" bo same klony w całej grze, nawet w 8K.

            Skomentuj

          2. piotreeeek
            Oceń komentarz:

            -1    

            Opublikowano: 2018-09-08 14:52

            "W DYING LIGHT nawet nie trzeba skakać by zobaczyć, bo wychodzisz z budynku i zaczyna się jak ty to mówisz slangiem z gimnazjum "BEKA" bo same klony w całej grze, nawet w 8K."

            Trzeba być naprawde tępakiem, żeby bronic brak róznorodności samochodów w Spidermanie, porównując to z brakiem róznorodności zombiaków w Dying Light.
            To pokaż mi jakieś inne gry o FPS o zombiakach w których różnorodnosc tych zombiaków jest kilkunastokrotnie większa niż w Dying Light?
            Bo ja moge ci bez problemu pokazać takie sandboxy, w których różnorodność samochodów ośmiesza Spidermana. I to w grach od lat bedacych na rynku.

            Skomentuj Historia edycji

          3. Lara-Croft
            Oceń komentarz:

            1    

            Opublikowano: 2018-09-08 15:59

            A Spider-Man to GTA gdzie samochody są kluczowym elementem rozgrywki czy gra o superbohaterze w którym ruch miejski jest tylko tłem? Czemu przy okazji takich gier jak Arkham Knight (dwa modele wozów na krzyż) czy Prototype (trzy) nie histeryzowałeś odnośnie tego elementu? No bo tu mowa o exclusivie na PS4 więc musisz znaleźć jakiś element na który będziesz naskakiwał aż do premiery Red Dead Redemption 2 (tam pewnie będziesz wyśmiewał małe zróżnicowanie koni). Spider-Man jak każdy exclusive Sony będzie zbierał nagrody za stronę A/V. Tobie pozostaje tradycyjnie maść na ból wiadomej części ciała.

            Skomentuj

          4. raffal81
            Oceń komentarz:

            2    

            Opublikowano: 2018-09-09 09:36

            Jesteś inwalidą umysłowym, poważnie. Im więcej czytam Twoich wypowiedzi to naprawdę przekonuję się że masz coś z głową.

            Samochody w spidermanie, a zombiaki w DYING LIGHT, w tym drugim to są kluczowe elementy, w spidermanie jest to że tak powiem tło, w większości czasu śmigamy na pajęczynie przez miasto. A w DL skupiamy się na mordowaniu zombiaków, więc błagam Cię skończ już szukania dziury w całym, pierdzielenia głupot takich że człowiek może od tego raka dostać. Jesteś człowieku obłąkany, masz naprawdę problemy z głową, idź się w końcu leczyć, zdiagnozuj swoją chorobę, a ludzie z benchmarka nawet wyślą smsa z treścią pomagam, obiecuje że sam to zrobie.

            Skomentuj Historia edycji

  17. Lara-Croft
    Oceń komentarz:

    2    

    Opublikowano: 2018-09-08 12:29

    https://www.eurogamer.pl/articles/2018-09-07-spider-man-obalanie-teorii-downgradeu Tyle w temacie.

    Skomentuj Historia edycji

    1. piotreeeek
      Oceń komentarz:

      -3    

      Opublikowano: 2018-09-08 14:56

      Nie było downgradu w gierce ze zwyczajną grafiką i to osiągniętą uproszczonymi do bólu mechanikami (klony) ?
      Szacun :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

      Skomentuj

      1. Lara-Croft
        Oceń komentarz:

        2    

        Opublikowano: 2018-09-08 15:51

        Jak widzisz nie było :) Downgrade miałeś w Wiedźminie którego uważasz za mistrzowską wizualnie grę, pomimo tego, że grafiką jest cieniem pierwszych prezentacji, gra nie jest sandboxem, a bonusowo cały czas walczysz z trzema modelami postaci: wilki, utopce i bandyci :D Druga gra którą uważasz za bardziej zaawansowaną wizualnie to Division :D Gra z pustym miastem które pomału przemierzamy z buta :D Jesteś prawdziwym ekspertem i wyrocznią. CV do Digital Foundry już wysłałeś?

        Skomentuj

        1. PS4Ekskluzyw
          Oceń komentarz:

          3    

          Opublikowano: 2018-09-08 16:21

          haha :) Zaorany

          Skomentuj

        2. raffal81
          Oceń komentarz:

          2    

          Opublikowano: 2018-09-09 09:31

          Dobry pocisk ;) piotrus zaorany :D

          Skomentuj

Dodaj komentarz

Przy komentowaniu prosimy o przestrzeganie netykiety i regulaminu.

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany!