Na topie

AMD Ryzen 7 1700 - najtańszy 16-wątkowiec w naszych rękach

AMD Ryzen 1700 to nowy procesor AMD, który można kupić za niecałe 1600 zł - a otrzymujemy w zamian 8 rdzeni i 16 wątków!

  • AMD Ryzen 7 1700 - najtańszy 16-wątkowiec w naszych rękach | zdjęcie 1

    Topowy Ryzen 7 czyli 1800X jest połowę tańszy od analogicznych modeli Intela, ale to wciąż spora inwestycja.

  • AMD Ryzen 7 1700 - najtańszy 16-wątkowiec w naszych rękach | zdjęcie 2

    AMD wprowadziło na rynek jeszcze dwa modele, czyli 1700X i 1700. Ten ostatni wydaje się być szczególnie interesujący.

  • AMD Ryzen 7 1700 - najtańszy 16-wątkowiec w naszych rękach | zdjęcie 3

    Jak wszystkie procesory serii Ryzen 7 ten również wyposażony jest w 8 rdzeni i 16 wątków, ale jego cena zblizona jest do 4-rdzeniowego / 8-wątkowego Core i7 7700K.

  • AMD Ryzen 7 1700 - najtańszy 16-wątkowiec w naszych rękach | zdjęcie 4

    Bazowe taktowanie procesora wynosi 3 GHz, a w trybie Boost może osiągnąć 3,7 GHz. TDP procesora to tylko 65W.

  • AMD Ryzen 7 1700 - najtańszy 16-wątkowiec w naszych rękach | zdjęcie 5

    Brak literki „X” w nazwie procesora nie oznacza bynajmniej, że nie można go podkręcić – wszystkie modele Ryzen charakteryzują się odblokowanym mnożnikiem.

  • AMD Ryzen 7 1700 - najtańszy 16-wątkowiec w naszych rękach | zdjęcie 6

    Podobnie jak 1800X i 1700X, model 1700 też został wyposażony w technologię XFR - tyle, że działa ona w mniejszym zakresie. Jeśli tylko potencjał OC okaże się odpowiedni z pewnością można to przeboleć.

  • AMD Ryzen 7 1700 - najtańszy 16-wątkowiec w naszych rękach | zdjęcie 7

    AMD Ryzen 7 1700 można kupić w cenie około 1600 zł, co sprawia, że jest on naprawdę świetnie wyceniony.

  • AMD Ryzen 7 1700 - najtańszy 16-wątkowiec w naszych rękach | zdjęcie 8

    AMD Ryzen 7 1700 wydaje się być świetną propozycją dla bardziej ambitnych zastosowań. Testy już wkrótce na naszych łamach!

Autor:

Szef strefy Komputery

więcej artykułów ze strefy:
Komputery

Kategoria: Komputery Podzespoły Procesory Tematyka: AMD Ryzen galeria Na Topie Procesory AMD Producenci: AMD

88%

Ocena benchmark.pl

 

Plusy

- przyszłościowa platforma AM4,
- 8 rdzeni/16 wątków,
- bardzo dobra wydajność w półprofesjonalnych zastosowaniach,
- stosunkowo niewielkie zapotrzebowanie na energię elektryczną,
- odblokowany mnożnik i całkiem niezły potencjał na OC,
- atrakcyjna cena.

Minusy

- wydajność w grach odstaje od konkurencji.


Zobacz inne galerie:
  • Najtrudniejsi i najciekawsi bossowie Sekiro: Shadows Die Twice
  • Poznań Motor Show 2019 - samochody marzeń i nie tylko
  • Assassin’s Creed III Remastered – oto jak zmieniła się „trzecia” odsłona serii
  • Tom Clancy’s The Division 2 – wrażenia na gorąco
  • Left Alive - powrót do świata Front Mission... i czasów PlayStation 2
  • Mercedes-Benz CLA Coupé i inne atrakcje ESL One Katowice 2019
  • Oto jak przez lata zmieniał się Battlefield
  • Najlepsze gry o zombie
Odsłon: 15916 Skomentuj artykuł
Komentarze

57

Udostępnij

Procesory w marketplace

  1. ciomasta
    Oceń komentarz:

    34    

    Opublikowano: 2017-03-07 14:34

    Ja chyba ślepy bo nie widzę artykułu tylko zdjęcia :)

    Skomentuj

    1. djgromo
      Oceń komentarz:

      25    

      Opublikowano: 2017-03-07 14:37

      Nowa metodologia. Testy bez testów :)

      Skomentuj

    2. Marcin Jaskólski
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2017-03-07 14:45

      Dajcie nam trochę czasu, dopiero przyszedł ;)

      Skomentuj

      1. Massai
        Oceń komentarz:

        1    

        Opublikowano: 2017-03-07 15:18

        No to jest draństwo, dawac testy!!!!jeden jeden

        Skomentuj

      2. quatopl
        Oceń komentarz:

        20    

        Opublikowano: 2017-03-07 16:14

        To po co wypuszczać artykuł? Dla kliknięć? Żenada...

        Skomentuj

        1. neXt___
          Oceń komentarz:

          11    

          Opublikowano: 2017-03-07 16:23

          Zawsze to kliknięcie. Aż kusi uBlocka włączyć ponownie, gdy się widzi takie numery.

          Skomentuj

        2. Eternal1
          Oceń komentarz:

          -6    

          Opublikowano: 2017-03-08 06:31

          Mówisz jakbyś Ty się nigdy niczym nie ekscytował.
          BMK informuje że do redakcji przyszedł RYZEN 1700 więc można się spodziewać recenzji najbardziej opłacalnego 8-rdzeniowca na rynku. Czego tu nie rozumiesz?

          Innymi słowy: Linkusia kliknąłeś i cio? nie ma teścika? i cio teraz? trzeba zaczekać? śtraszne... ojojoj..

          Skomentuj

      3. yaboo
        Oceń komentarz:

        8    

        Opublikowano: 2017-03-07 19:35

        i za takie zagrywki mam u Was włączony uBlock :)

        Skomentuj

        1. witoldsz
          Oceń komentarz:

          -3    

          Opublikowano: 2017-03-09 01:37

          To może po prostu tu nie przychodź jak się nie podoba. Nie zaraz… lepiej włączyć ad-block (czym to się różni od piracenia gier czy filmów?) i dalej przychodzić, czytać, spędzać czas, ale "za darmo".

          Kojarzy mi się ten komentarz:
          https://youtu.be/gii3w0t1KIs?t=11m13s (przewinięte do odpowiedniego miejsca).

          Skomentuj

      4. vegasnight9
        Oceń komentarz:

        1    

        Opublikowano: 2017-03-07 20:38

        http://s5.ifotos.pl/img/test-ocen_asrrxex.jpg

        :)))

        Skomentuj Historia edycji

      5. Tito1987
        Oceń komentarz:

        1    

        Opublikowano: 2017-03-08 14:11

        Z jakim GPU będziecie testować? Geforce 2 MX?

        Skomentuj

    3. Piotr1969
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2017-03-15 23:39

      http://www.sweclockers.com/test/23507-amd-ryzen-7-1700/1#content

      kolejny test :)

      na pc labie jest 1700X i szykują 1700

      Skomentuj

  2. Dunny
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2017-03-07 15:03

    Porównajcie do cepa Intela za te same pieniądze i nie zapomnijcie dać wyników w grach , bo się gimbaza zapłacze ,ze to ,,ino do renderingu''

    Skomentuj Historia edycji

    1. Marcin Jaskólski
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2017-03-07 15:20

      Wszystko będzie. Pracujemy nad uzupełnieniem testów gier.

      Skomentuj

      1. ciomasta
        Oceń komentarz:

        0    

        Opublikowano: 2017-03-07 16:16

        Fajnie byłoby też jakbyście pokazali Temperatury przed i po OC gdzie zabrakło przy 1800x ;/

        Skomentuj

        1. Massai
          Oceń komentarz:

          -7    

          Opublikowano: 2017-03-07 17:41

          W testach w sieci ten klocek wykręcony do poziomu 1800x ma 20 stopni mniej.
          Wygląda że fanboje amd znowu będą musieli włączyć grzejniki...

          Skomentuj

      2. pwoznicki
        Oceń komentarz:

        1    

        Opublikowano: 2017-03-09 11:43

        To na jaką cholerę dajecie info... dajcie jak będziecie mieli całość.
        Chcecie sobie dorobić zamieszczając same obrazki. Moje gratulacje. Niczym jak info na onecie. Tytuł jedno (brzmi ciekawie) a treść nie ma nic wspólnego z tym co zachęciło.
        Dlatego też adblock jest dla was nagrodą:)

        Skomentuj

    1. shoken
      Oceń komentarz:

      12    

      Opublikowano: 2017-03-07 15:25

      LOLOLOL Ten r7 1700 to najbardziej oplacalny procek jaki jest teraz do nabycia.Potencjal OC pewnie ma taki sam jak 1800X i po podkreceniu ta sama wydajnosc 8 x4 Ghz x 2HT w tej cenie się nie znajdzie nic lepszego bo to jest wydajnosc na poziomie 6900k [- nawet lepsza-] ktory kosztuje prawie 5 tys zl.A ten ryzen 1600 zl i sie nie oplaca WTF.
      Jak brać Ryzena to własnie tylko tego.Reszte można dać na lepsza płytę i OC do 4 Ghz.A w roznicy cen miedzy 1700 a 1800X można już niezłą plyte dostać.
      W cenie 1800X mozna dostac r7 1700 i plyte MSI X370 GAMING PRO CARBON do tego jeszcze porzadne chlodzenie i w niskiej cenie ma sie super wydajny sprzet.Jak to nie jest dobry deal to niewiem.Link do plyty
      http://www.komputronik.pl/product/373516/msi-x370-gaming-pro-carbon.html

      Skomentuj Historia edycji

      1. carbo888
        Oceń komentarz:

        4    

        Opublikowano: 2017-03-07 17:24

        już są testy od dawna na yt, 1700 na tych samych zegarach co 1800x przegania go w cinebench w mt i st ale na razie wyżej niż 3.9 na powietrzu nie idzie zrobić

        procek jak na razie prezentuje się bardzo opłacalnie czekam tylko na większy wybór płytek i jedziemy

        Skomentuj

        1. shoken
          Oceń komentarz:

          5    

          Opublikowano: 2017-03-07 18:31

          W okolice 4 Ghz powinien iść na czymś takim
          Noctua NH-D14 za 319 zl i płytę można wziąć najlepiej na chipsecie X37O,moze być nawet trochę tańsza ASUS PRIME X370-PRO za 719 zl no i sam procesor 1589 to wychodzi 2627 zl czyli mniej więcej tyle co cena 1800X a OC w poblize 4 Ghz powinno być możliwe.
          Zresztą nie musi być od razu max OC nawet takie 3.8 Ghz starczy do wszystkiego.
          reszta konfiga moze byc taka
          GOODRAM PLAY 16GB 28OO Mhz 2x 8GB 599 zl
          Corsair VS 550W CP-9020097-EU 215 zl
          Gigabyte Radeon RX 480 GAMING G1 8GB 1149
          i obudowa w cenie ok 245zl
          razem caly zestaw 4835zl czyli w cenie samego tego procka od Intela 6900 k ma sie cały komp,który sobie poradzi ze wszystkim.

          Skomentuj Historia edycji

          1. yaboo
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2017-03-07 19:40

            Odrezwę się do Ciebie w potrzebie jak będę składał kompa :) Pomożesz w doborze configa cumplu?

            Skomentuj

          2. projectdarkstar
            Oceń komentarz:

            1    

            Opublikowano: 2017-03-08 09:01

            A kto ci każe kupować 6900K? Ja wiem że po tylu latach fanboje AMD chcą się koniecznie wykazać ale porównywanie 1700X z 6900K nie ma żadnego sensu. 1800X już bardziej aczkolwiek też nie do końca - patrz niżej.

            Bawi mnie fakt, że wszyscy porównują Ryzeny do 6900K kiedy Intel ma procki za pół ceny - 6800K i 6850K. I to z nimi należałoby 1800X zestawić bo mają podobną cenę. Ok Intel jest droższy ale udowadnianie czegoś na siłę dając za przykład 6900K jest to prostu bezsensowne.

            Zresztą nie wiem czego się tak fanboje AMD napinają.
            Po wielu, wielu latach raczenia nas kolejnymi iteracjami faildozera AMD NARESZCIE ma dobry CPU. W końcu coś na miarę Bartonów z zamierzchłych czasów.
            Już nie trzeba mówić "ale przynajmniej są tanie" ani "ale nie trzeba zmieniać mobo przy upgradzie". Nie. AMD wypuściło po prostu bardzo dobry CPU o niskim TDP, dobrej wydajności i odpowiedniej cenie. Tyle.
            Nie trzeba nic usprawiedliwiać.

            Trzeba się cieszyć że AMD w końcu w formie.

            I z tego cię cieszmy. Jest konkurencja, będą niższe ceny.
            Brawo AMD. Na taki comeback czekaliśmy.

            Skomentuj

          3. shoken
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2017-03-08 18:12

            Mozna jeszcze porownywac do 5960X bo te procki co wymieniles maja 6 rdzeni wiec w multi sa duzo wolniejsze.
            http://www.ceneo.pl/32624964 Ceny Intela za 8 rdzeni to jest 5k czyli w cenie samego 8 rdzeniowca od Intela mozna miec od AMD 8 rdzeniowca + caly komputer.No oprocz dyskow ale dyski to przewaznie i tak sie nie wymienia przy wymianie komputera.

            Skomentuj

          4. kitamo
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2017-03-09 01:40

            mnie to bardziej bawi jak porównania do 6900 robią ludzie którzy chcą składac kompa do gier.
            Do gier to złożyć można na procesorze za 1500zł i będzie wydajniej to pracowało niż intel za 8kzł i amd za 2500zł

            Skomentuj

          5. shoken
            Oceń komentarz:

            0    

            Opublikowano: 2017-03-09 02:14

            https://www.youtube.com/watch?v=8-mMBbWHrwM

            Skomentuj

    2. Yaceek
      Oceń komentarz:

      9    

      Opublikowano: 2017-03-07 16:37

      Do gier się nie nadaje bo? Ma tylko 169fps, a 7700k ma 211fps? Mówiąc, że coś się do gier nie nadaje to znaczy, że komfort rozgrywki jest zerowy. W przypadku Ryzena komfort rozgrywki jest na najwyższym szczeblu. Jak ty w ogóle możesz pisać coś takiego? Do gier to się może nie nadawać Pentium 4, bo jest wyraźnie za słaby na uciągnięcie najnowszych produkcji w 60+fps. Weź ty wracaj na Pclaba i rozpal grilla na forum, razem z innymi Intelowskimi fanboyami jak masz takie głupoty powielać.

      Skomentuj

      1. mjwhite
        Oceń komentarz:

        -6    

        Opublikowano: 2017-03-08 07:42

        po co odpowiadasz na komentarz jeśli go nie rozumiesz.

        Skomentuj

    3. Piotr1969
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2017-03-08 16:16

      Widać fan intela nie widział a już wszystko wie:)

      Poczytaj testy zagraniczne. Z nich wygląda na to że 1700 jest niezła.

      Da się podkręcić do 3,9 /na wodzie/ i ma wyniki jak 1800X. Na powietrzu pójdzie pewnie na 3,6 spokojnie i za cenę 1580zł jest konkurentem I7. Lepszym w wielowątkowości w "miarę" porównywalny w grach.

      https://www.youtube.com/watch?v=nsDjx-tW_WQ

      https://www.youtube.com/watch?v=V5RP1CPpFVE

      Skomentuj

      1. kitamo
        Oceń komentarz:

        1    

        Opublikowano: 2017-03-09 02:00

        z kilku recenzji i testów które oglądałem to sa problemy by w ogóle 3.8 zrobić, a pamięci to cieszyć się jak 2600 pojdą.
        I to nie na lepsiejszych plytach.

        Nawet Lisa Su skomentowała temat ryzenów i gier podkreślając ze sa to procesory dla graczy owsze, ale glownie dla tych którzy streamują jednocześnie gre bo wincyj rdzenióf ma pomoc w tym zadaniu.
        Nie zamierzają tez wygrywać każdej bitwy z intelem.

        1700 do grania jak ktoś kupi to pewnie nie umrze jak będzie miał te 15% wydajności mniej, jak sobie będzie mogl dodatkowo streamowac na pozostałych rdzeniach. Tylko ze osoba która będzie miała intela rownie dobrze może poswiecic te 15% wydajności na streamowanie.
        Takie to troche ę ą

        Skomentuj

        1. Piotr1969
          Oceń komentarz:

          0    

          Opublikowano: 2017-03-09 20:33

          A kto kupi 1700,1600,1500 :)
          ludzie którzy myslą o kasie i dołożą do tego kartę GF1060 max 1070 - a na nich bedziesz miał spłaszczenie wyników w grach :)

          PS wrzuć link do tych testów 1700 :)

          PSII czytaj wyraźnie napisałem, ze na powietrzu powinien pójść na 3,6 a Ty od razu wyskakujesz z 3,8 :)

          Skomentuj Historia edycji

  3. corwin999
    Oceń komentarz:

    9    

    Opublikowano: 2017-03-07 15:57

    To nie artykuł tylko nabijanie kliknięć.

    Gdyby to był poważny artykuł to zamieścili by całość a nie to coś, nawet nie wiem jak to nazwać.

    Skomentuj

    1. Eternal1
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2017-03-08 06:38

      Info że dostali super wyczekiwany CPU i właśnie go testują więc można się spodziewać recenzji.
      Czego można tu nie rozumieć?

      Skomentuj

  4. semisterix
    Oceń komentarz:

    3    

    Opublikowano: 2017-03-07 16:17

    Gdyby nie to, że zbudowałem solidną platformę pół roku temu pod 6700k to bym na pewno przytulił tego ryżego ;) Obecnie wypada porównywalnie w grach do 7700k wielowatkowo jest szybszy o 50% - przyszłościowo może być... 100% !???! Jak by co można o nim poczytać pod adresem: http://www.toptengamer.com/amd-ryzen-7-1700-vs-intel-i7-7700k-1800x/

    Skomentuj Historia edycji

    1. shoken
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2017-03-07 16:51

      Lepsza recka http://www.legitreviews.com/amd-ryzen-7-1700-overclocking-best-ryzen-processor_192191

      Skomentuj

    2. projectdarkstar
      Oceń komentarz:

      -1    

      Opublikowano: 2017-03-08 09:15

      Widać co portal to inne wyniki.

      Szybszy o 50% - Ma więcej rdzeni więc w wielowątkowych zadaniach będzie szybszy siłą rzeczy. Niby jaki miał być? Nie wiem dlaczego to ludzi dziwi. Chyba się za bardzo przyzwyczailiście że AMD robi badziew - ale to już za nami.
      AMD od dawna robi 8 rdzeni tyle, że teraz te rdzenie mają jakąś sensowną wydajność więc już nie jest jak dawniej gdzie FX-8350 ledwo nadąża za 6600K

      Skomentuj

  5. Marucins
    Oceń komentarz:

    4    

    Opublikowano: 2017-03-07 16:23

    Jak będziecie teraz testować pamiętajcie o porządnej karcie GPU i rozdzielczości 1440p.

    Skomentuj

  6. Marcin-prv
    Oceń komentarz:

    3    

    Opublikowano: 2017-03-07 17:31

    To może jeszcze wrzućcie bannera z napisem:
    "Tylko na Banchmark.pl test procesora AMD Ryzen 8 2800x!"
    A w treści: Artykuł zamieścimy, gdy AMD stworzy procesor...

    ŻENADA! - takich rzeczy się nie robi czytelnikom!
    WSTYD! - bo jesteście jednymi z największych w Polsce.

    W ocenie proponuję dać jedną gwiazdę, by na przyszłość nie nabijali sobie statystyk i jednocześnie robili z nas debili.

    Skomentuj

    1. Eternal1
      Oceń komentarz:

      -6    

      Opublikowano: 2017-03-08 06:42

      1. Wytrzyj pianę z ust.
      2. Widać nigdy w życiu nie stałeś przed prawdziwym wyzwaniem skoro tak bardzo biadolisz z tak skrajnie błahego powodu.

      Skomentuj

      1. shoken
        Oceń komentarz:

        -4    

        Opublikowano: 2017-03-08 07:13

        Nie ma co sie przejmowac intelowskim fanboyami z pclabu czy purepc,wszak oni sie utrzymuja za dotacje z intela nie wiedziales,nawet jak ich w trumnie zakopia to i tak beda chwalic intela.

        Skomentuj

        1. projectdarkstar
          Oceń komentarz:

          -1    

          Opublikowano: 2017-03-08 08:53

          W oryginalnym komentarzu ani słowa o Intelu a ty o fanbojach.
          Weź głęboki oddech i zastanów się kto tu jest fanbojem.

          Skomentuj

  7. yaboo
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2017-03-07 19:34

    Bechmark.pl co Wy za INBY odpalacie? Gdzie testy?! Gdzie artykuł? Żenada i dwa metry mułu taki artykuł.

    Skomentuj

    1. Eternal1
      Oceń komentarz:

      -3    

      Opublikowano: 2017-03-08 06:49

      Kolejny z pianą na twarzy.
      Co się tu robi? co drugi syczy i pluje bo zamiast testu, BMK dało info że dostali CPU pracują nad mega wyczekiwaną recenzją. I co teraz? trzeba zaczekać kilka dni? jak to przeżyjecie?

      Ludzie, weźcie sobie na wstrzymanie, zajmijcie się masturbacją bądź czymkolwiek bylebyście nie zawracali innym głowy swoimi pożal się Boże lamentami.

      Skomentuj Historia edycji

  8. Faflucy
    Oceń komentarz:

    5    

    Opublikowano: 2017-03-07 19:49

    Fajnie, czekamy na testy. Tylko zróbcie to rzetelnie, a nie tak jak to było w przypadku 1800X.

    Skomentuj

  9. gatto_nero
    Oceń komentarz:

    -1    

    Opublikowano: 2017-03-07 21:51

    Widziałem już testy wyższego modelu - jako, że gram sporadycznie ten procesor jest dla takich osób jak ja - geeków. Gracze niech sobie kupią intela za 5 tysięcy pln, który najzwyczajniej w świecie ma mniej mocy za to więcej fps.

    Skomentuj

  10. Roman1892
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2017-03-07 22:16

    AMD Ryzen 7 1700 : fajowski procek ale czekam na testy , może się skuszę na niego jak stanieje i będą w końcu super płyty główne pod AM4 : wolę chipset B350 niż X370 bo nie zamierzam mieć w ogóle LED'ów na płycie głównej bo to brzydko wygląda nie chcę mieć choinki jeszcze starej obudowie Cooler Master Elite 310 bym się mi świeciło kiedy pracuje. nie chcę przepłacać na intela więcej niż 5k złotych .

    jakoś daje radę w grach AMD Ryzen 7 1700 nawet wiecej było filmików testów tego procesora , tylko czekać na aktualizacje Windowsa 10 , BIOS UEFI -dopracowane biosy pod znane marki takie jak ASUS,GIGUS I MSI :zwany mikrokodu do SMT obsługi wielordzeniowych rdzeni to będzie latać a nie jak kiedyś AMD serii FX.

    Skomentuj

  11. Warmonger
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2017-03-08 07:58

    Wszystkie Ryzeny kręcą się tak samo. Wezmę więc najtańszy i dobrą płytę z szybkim RAMem... jak tylko będą w sprzedaży. Słaba dostępność, niestety.

    Skomentuj

    1. projectdarkstar
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2017-03-08 09:16

      Spoko dopiero premiera była. Dostępne będą. Ten procek jest zbyt ważny dla AMD żeby do położyć przez niską dostępność.

      Skomentuj

  12. shakal84
    Oceń komentarz:

    4    

    Opublikowano: 2017-03-08 12:01

    Tak i przetestujcie go z RX 480 tak... jestem upierdliwy ;)

    Skomentuj

  13. Bartek Żak
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2017-03-08 15:25

    Podobno wyłączenie SMT daje boosta w grach. Może sprawdzicie? :)

    Skomentuj

  14. Obiektor
    Oceń komentarz:

    2    

    Opublikowano: 2017-03-08 15:43

    mija 24/h a tu dalej brak testow ;/
    ma kto jakie linki do testow tej 1700ki?

    Skomentuj

    1. Piotr1969
      Oceń komentarz:

      2    

      Opublikowano: 2017-03-08 16:03

      Są ale nie w Jablolandii:)

      http://www.toptengamer.com/amd-ryzen-7-1700-vs-intel-i7-7700k-1800x/

      http://www.legitreviews.com/amd-ryzen-7-1700-overclocking-best-ryzen-processor_192191

      http://www.pchrac.cz/amd-ryzen-7-testy-a-recenze-r7-1700-1700x-1800x/

      1800X to procek nie na nasze kieszenie. Za to wygląda na to, że 1700 będzie dość dobrym prockiem na lepiej wypasione kieszenie w jabłolandii. A mniej pełne muszą poczekać na 1600 i 1500 :)

      Skomentuj Historia edycji

      1. Obiektor
        Oceń komentarz:

        1    

        Opublikowano: 2017-03-08 16:27

        hmm ten 1700 jest o 1000 tanszy a tak samo wydajny a nawet i niekedy jest lepszy od 1800x. To bedzie bardzo dobry wybor dla ludzi lubiacych AMD

        Skomentuj Historia edycji

  15. azazello86
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2017-03-10 00:12

    Mija 2 dni od waszego "artykułu"

    Chyba pora uciekać do konkurencji:

    https://ithardware.pl/testyirecenzje/pierwszy_niezalezny_test_amd_ryzen_7_1700x_duzo_rdzeni_duzo_zabawy-2293.html

    Skomentuj

  16. radioactiv3
    Oceń komentarz:

    1    

    Opublikowano: 2017-03-10 17:26

    Chyba zapomnieli o tym artykule... w sumie czekanie tutaj na artykuł to jak realizowanie zamówień przez komputronik. Nigdy na czas :/

    Skomentuj

  17. arturho7
    Oceń komentarz:

    0    

    Opublikowano: 2017-03-12 17:54

    I znów wrzucie żenujące testy z kartą graficzną 480? Nie ma to jak spłaszczone wyniki... Dzięki takim testom na pewno nie dowiem się jaki produkt chciałbym kupić...

    Skomentuj

  18. Botanix
    Oceń komentarz:

    2    

    Opublikowano: 2017-03-14 22:48

    Nie wiem czy możecie upaść jeszcze niżej, czas pokaże. 2 newsy zapowiadające testy, tydzień później... testów nie ma. Faktycznie kupa roboty z testem jednego procka... Sztab ludzi potrzebny i 2 tygodnie niewolniczej pracy. Żenada

    Skomentuj

    1. Armatorix
      Oceń komentarz:

      0    

      Opublikowano: 2017-03-15 20:29

      Żenada to chyba najlepsze słowo. Czasem tu zaglądałem, ale mija się to z celem, prasa zagraniczna jest jednak o kilka poziomów lepsza.

      Skomentuj

Dodaj komentarz

Przy komentowaniu prosimy o przestrzeganie netykiety i regulaminu.

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany!